ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζε Ελίας για Ολυμπιακό: "Έκλαιγα από τον πόνο"

Ζε Ελίας για Ολυμπιακό: "Έκλαιγα από τον πόνο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ζε Ελίας έδωσε συνέντευξη στη Βραζιλία και αφού μίλησε για τον Ολυμπιακό και τον τρόπο που αποχώρησε, έκανε αναφορά στις μέρες που πέρασε στη φυλακή, λόγω της διατροφής που δεν πλήρωσε για τα παιδιά του.

Ο Μοεντίν Ζε Ελίας έπαιξε στον Ολυμπιακό για τρία χρόνια, από το 2000 μέχρι το 2003. Ο Βραζιλιάνος έδωσε συνέντευξη στην πατρίδα του, σε μια εξομολόγηση για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, για τους αφόρητους πόνους που σημάδεψαν την καριέρα του, αλλά και για τη φυλακή που έκανε λόγω της διατροφής που δεν πλήρωσε για τα παιδιά του. Ο 43χρονος τοποθετήθηκε, ακόμα, για τον λόγο που έφυγε από τους "ερυθρόλευκους".

Για το γεγονός ότι έφτασε κοντά στο να σταματήσει το ποδόσφαιρο όταν ήταν σε εφηβική ηλικία:

"Έγινε ξαφνικά. Μέσα σε 15 ημέρες είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Στην συνέχεια άρχισα να παίζω futsal, ενώ μετά πήρα και υποτροφία. Αναγκάστηκα να σταματήσω τις σπουδές μου, αλλιώς δεν θα έπαιζα ποδόσφαιρο. Έπρεπε να βγάλω εφτά και να βοηθάω στο σπίτι".

Για το διαζύγιο από τον πρώτο γάμο του και την φυλακή που έκανε:

"Είχα πέντε εντάλματα σύλληψης μέσα σε επτά χρόνια. Ταλαιπωρήθηκα πολύ γιατί στερήθηκα τα παιδιά μου και έχασα και χρήματα. Το πιο βασικό ήταν πως για πολύ καιρό δεν έβλεπα τα παιδιά μου. Υπήρχε απαγόρευση, αλλιώς θα είχα συλληφθεί. Θα σου πω ότι με βάση όσα πέρασα, αυτός ο ένας μήνας στην φυλακή (σ.σ. Ιούλιος με Αύγουστο του 2011) ήταν πιο εύκολος απ' όσα πέρασα εκείνα τα χρόνια. Εγώ, η τωρινή μου γυναίκα και η οικογένειά μου δεν το ευχόμαστε ούτε στον χειρότερο εχθρό μας. Οι μέρες στην φυλακή μου θύμιζαν λίγο το ξεκίνημα της καριέρας μου. Ήμουν πολύ λυπημένος και ενοχλημένος και κλείστηκα στον εαυτό μου. Ήξερα ότι έπρεπε να μείνω 30 ημέρες στην φυλακή και να βρω λύσεις στα προβλήματά μου".

Για τη συνάντησή του με επιτροπή κρατούμενων:

"Μου είπαν ότι θα έρθει ένας εκπρόσωπος να με δει και φοβήθηκα. Του εξήγησα το πρόβλημά μου και μου είπε 'ηρέμησε εμείς θα σε βοηθήσουμε'. Ήταν ήσυχα. Συνήθως στην φυλακή λόγω της έντασης και της ψυχολογικής κατάστασης δεν κοιμάσαι για δύο με τρεις ημέρες. Οι άλλοι κρατούμενοι με βοήθησαν. Έλεγα τι έγκλημα έκανα; Σκότωσα κάποιον και είμαι εδώ; Γιατί; Δεν μπορούσα να το δεχθώ εύκολα. Από την άλλη έγραφα ημερολόγιο. Θα πω και κάτι ακόμα. Ό,τι έκανα εκεί, τα έκανα μέχρι 10 ετών αλλά και πιο μετά και μέχρι να γίνω επαγγελματίας. Έκανα μπάνιο, κοιμόμουν στο πάτωμα και προσπαθούσα να είμαι καλά. Τα έχω καταγράψει όλα. Ποιος ξέρει; Ίσως μία ημέρα να βγάλω βιβλίο".

Για τον Ολυμπιακό, τον τραυματισμό του και το πώς έφυγε:

"Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό αντιμετώπισα πρόβλημα με μία φλεγμονή. Ήταν από τους χειρότερους τραυματισμούς. Με περιποιήθηκαν από την ομάδα και έκανα ένεση πριν την προπόνηση. Μετά από πολύ πόνο δεν μπορούσα να περπατήσω. Είχα σταματήσει την προπόνηση και έκλαψα από τον πόνο. Είπα στον βοηθό προπονητή ότι δεν μπορώ να περπατήσω άλλο. Την άλλη ημέρα με φώναξαν και μου είπαν ότι πρέπει να φύγω και ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιώ τις εγκαταστάσεις της ομάδας.

Όπως καταλαβαίνετε, με ενόχλησε πολύ αυτό και τους είπα να αναλάβουν την ευθύνη και ειδικά εκείνοι με τους οποίους είχα μιλήσει. Τους ενημέρωσα πως μου είχαν κάνει ένεση και είχα κάνει και θεραπεία. Τους έλεγα ότι «βλέπετε ότι εδώ και τρεις μήνες έχω πρόβλημα. Εάν δεν με θέλετε εδώ μπορείτε να μου το πείτε αλλά δεν θα έχει αυτό σχέση με το πρόβλημά μου». Αυτός ήταν ο λόγος που μου είχαν ζητήσει να φύγω".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ