ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζάχοβιτς: "Από την αρχή μέχρι το τέλος Ολυμπιακάρα"

Ζάχοβιτς: "Από την αρχή μέχρι το τέλος Ολυμπιακάρα"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν διευθυντής ποδοσφαίρου της Μάριμπορ, Ζλάτκο Ζάχοβιτς, μιλά στο Sport24.gr για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Επιμέλεια: Βασίλης Τεμπέλης - Γιώργος Περπερίδης

Μία από τις πιο αντιφατικές και αντισυμβατικές προσωπικότητες που πέρασαν από το ελληνικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ανατρέχει στη μνήμη του και θυμάται την εν Ελλάδι παρουσία του, το γκολ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League, μιλά για τη φετινή - γεμάτη προσδοκίες - ευρωπαϊκή σεζόν της Μάριμπορ, στην οποία είναι διευθυντής ποδοσφαίρου, τον γιο του Λούκα Ζάχοβιτς, τον μέντορά του Φερνάντο Σάντος, τον Ζοζέ Μουρίνιο και τα... Βαλκάνια.

Ελλάδα---> Ολυμπιακός

Πετύχαμε τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς τη στιγμή που έμπαινε στο αυτοκίνητό του για να μεταβεί στο προπονητικό κέντρο της Μάριμπορ στη Σλοβενία. Η πρώτη ερώτηση είναι να μας πει, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό, όταν ακούει τη λέξη Ελλάδα. Ο Σλοβένος συνδέει στο Sport24.gr, την Ελλάδα με τον Ολυμπιακό, και τους "ερυθρόλευκους" με το.... αεροδρόμιο.

Ζάχοβιτς: "Από την αρχή μέχρι το τέλος Ολυμπιακάρα"

"Όταν ακούω τη λέξη Ελλάδα, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου, είναι ο Ολυμπιακός και όταν ακούω τη λέξη Ολυμπιακός μου έρχεται στο μυαλό, εκείνη η απίστευτη υποδοχή στο αεροδρόμιο από τους φιλάθλους, ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτό που συνάντησα."

Έτσι έβαλα το γκολ με τη Ρεάλ

Αποκορύφωμα της περιπετειώδους, εν Ελλάδι, παρουσίας του Ζλάτκο Ζάχοβιτς η εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ στο τελικό 3-3 και το γκολ, που έχει περάσει στην ιστορία, ως ένα από τα καλύτερα που έχουν σημειωθεί από ελληνική ομάδα. Ο Ζλάτκο, γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται στο Sport24.gr τον τρόπο με τον οποίο πέτυχε εκείνο το τέρμα, καταγράφοντας λεπτομερώς τις κινήσεις του.

Ζάχοβιτς: "Από την αρχή μέχρι το τέλος Ολυμπιακάρα"

"Θυμάμαι πολύ έντονα την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης κυρίως για το γκολ που πέτυχα, που ήταν ένα από σημαντικότερα της καριέρας μου, καθότι επιτεύχθηκε απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο, όπως ήταν η Ρεάλ.

Κατά τη γνώμη μου, το σημαντικότερο ήταν ο τρόπος με τον οποίο κατέβασα την μπάλα, ήταν ένας ποδοσφαιριστής της αντιπάλου πίσω μου, δεν θυμάμαι το όνομά του, αλλά κατέβασα την μπάλα από ψηλά, και μου στρώθηκε ιδανικά. Μετά αφού έπιασα το σουτ, ήμουν σίγουρος για την πορεία της μπάλας στα δίχτυα. Ήταν μία τέλεια βραδιά, για εμάς, τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, τον κόσμο του, την ιστορία του. Αλλά όλη η μαγεία ήταν σε αυτό το κατέβασμα της μπάλας, το μισό γκολ, μπήκε εκεί."

Από την αρχή μέχρι το τέλος Ολυμπιακάρα

Η χρονιά στην Ελλάδα γεμάτη περιπέτειες, κυρίως εξαιτίας του δύσκολου του χαρακτήρα. Πισωγυρίσματα, συγγνώμες και τελικά ένας αποχαιρετισμός που άφησε ερωτήματα. Το - άλλοτε - νούμερο 10 της εθνικής Σλοβενίας, καταθέτει στο Sport24.gr, τι κρατά από την παρουσία του στη χώρα μας και εξηγεί με μία λέξη το δέσιμο που είχε με την ερυθρόλευκη εξέδρα.

Ζάχοβιτς: "Από την αρχή μέχρι το τέλος Ολυμπιακάρα"

"Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό, ανήκει στο παρελθόν. Είναι παρελθόν και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Η παρουσία μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με βοήθησε στην εξέλιξή μου σαν ποδοσφαιριστή και κρατώ τις όμορφες αναμνήσεις από Ελλάδα. Ο κόσμος με αγάπησε γιατί ήξερε από την αρχή μέχρι το τέλος ότι ήμουν Ολυμπιακάρα (σε άπταιστα ελληνικά)."

Άτυχος ο Ολυμπιακός με Γιουβέντους

Σήμερα είναι διευθυντής ποδοσφαίρου, ωστόσο δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό και μάλιστα παρακολούθησε την τελευταία αναμέτρηση των "ερυθρολεύκων" στο Τορίνο με αντίπαλο τη Γιουβέντους, δίνοντας στο Sport24.gr, τη δική του άποψη για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ζάχοβιτς: "Από την αρχή μέχρι το τέλος Ολυμπιακάρα"

"Ναι, θυμάμαι τον Ολυμπιακό του τότε και τον Ολυμπιακό του τώρα. Έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει κάνει αίσθηση στην Ευρώπη. Ταξιδεύω με τη Μάριμπορ σε πολλές χώρες και η άποψη για τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετική. Παρακολούθησα στην τηλεόραση, το παιχνίδι με τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Πιστεύω η ομάδα μου, ήταν άτυχη."

Μπορεί να περάσει η Μάριμπορ

Η Μάριμπορ είναι ουραγός στον όμιλό της με Τσέλσι, Σάλκε, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά διατηρεί ακέραιες τις πιθανότητές της για πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, καθώς οι ομάδες αυτές απέχουν ένα βαθμό μεταξύ τους. Πιστεύει στην πρόκριση, ο τεχνικός διευθυντής της σλοβένικης ομάδας;

Ζάχοβιτς: "Από την αρχή μέχρι το τέλος Ολυμπιακάρα"
INTIME SPORTS

"Στόχος της Μάριμπορ είναι να περάσει στην επόμενη φάση και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε, είναι ένας όμιλος ανοιχτός σε όλα τα αποτελέσματα και έχουμε πιθανότητες κατά τη γνώμη μου, να βρεθούμε στην επόμενη φάση."

Είπα στον Μουρίνιο ότι είναι ο καλύτερος

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας αναμέτρησης της Μάριμπορ με την Τσέλσι, η κάμερα της τηλεοπτικής μετάδοσης, συνέλαβε τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς να έχει εγκάρδια συνομιλία με τον τεχνικό της ομάδας του Λονδίνου, Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Σλοβένος πρώην μέσος των Πόρτο, Ολυμπιακού, Βαλένθια και Μπενφίκα μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει στο Sport24.gr τη μεταξύ τους συνομιλία.

"Είχα μία σύντομη συνομιλία με τον Ζοζέ Μουρίνιο στην τελευταία αναμέτρηση της Μάριμπορ με την Τσέλσι και του είπα αυτό που έχω δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν, ότι δηλαδή είναι ο καλύτερος τεχνικός αυτή τη στιγμή στον κόσμο."

Οι συμβουλές που δίνω στον Λούκα

Ο Λούκα Ζάχοβιτς, γιος του Ζλάτκο, από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μάλιστα κατάφερε να σκοράρει στο ντερμπούτο του, στη φετινή διοργάνωση. Όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω από τον μικρό, αλλά τι λέει στο Sport24.gr ο μπαμπάς για τις προοπτικές εξέλιξης, το ενδεχόμενο μεταγραφής του σε μεγαλύτερο σύλλογο και τι συμβουλή που δίνει στο γιο του

"Ο Λούκα είναι ένα παιδί με πολλές δυνατότητες και έχει πολλές προοπτικές εξέλιξης, είναι κάτι που το πιστεύω και είμαι σίγουρος για την προοπτική να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο.

Ζάχοβιτς: "Από την αρχή μέχρι το τέλος Ολυμπιακάρα"

Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το επόμενο βήμα του. Η Μάριμπορ έχει να δώσει έναν αγώνα μπροστά της, και ο Λούκα πρέπει να μείνει απερίσπαστος στη δουλειά του"

Η συμβουλή μου είναι να δουλεύει και να αγαπά με τη ψυχή του, αυτό που κάνει. Αυτό θέλω από αυτόν. Η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, ήταν μία προσωπική απόφαση. Δεν τον πίεσα εγώ να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, οπότε σίγουρα του αρέσει."

Δάσκαλός μου ο Σάντος

Ζλάτκο Ζάχοβιτς και Φερνάντο Σάντος συνεργάστηκαν στην Πόρτο, με τον Σλοβένο να θεωρεί τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό τεχνικό μέντορά του, όπως αποκαλύπτει στο Sport24.gr:

Ζάχοβιτς: "Από την αρχή μέχρι το τέλος Ολυμπιακάρα"

"Είχα τον Φερνάντο Σάντος τεχνικό στην Πόρτο. Είναι ένας μεγάλος άνθρωπος, ένας μεγάλος δάσκαλος, ένας τεράστιος προπονητής. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχει και στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Πορτογαλίας."

Εδώ είναι Βαλκάνια σου το 'πα

Η συζήτηση με τον Ζλάτκο δεν θα μπορούσε να μη περιστραφεί στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Βελιγράδι κατά την αναμέτρηση των εθνικών ομάδων Σερβίας και Αλβανίας. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Μάριμπορ σκιαγραφεί στο Sport24.gr ρητορικά, την κατάσταση βρασμού που επικρατεί στα Βαλκάνια.

Ζάχοβιτς: "Από την αρχή μέχρι το τέλος Ολυμπιακάρα"

"Τα Βαλκάνια είναι πάντα Βαλκάνια. Θα υπάρχει πάντα μπέρδεμα σε όλα τα Βαλκάνια, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει..."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ