ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Χρέος όλων μας να βοηθήσουμε"

"Χρέος όλων μας να βοηθήσουμε"

Τάσος Αυλωνίτης και Ανδρέας Μπουχαλάκης εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό στη συνέντευξη Τύπου για τον φετινό Τηλεμαραθώνιο της UNICEF.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Ο Ολυμπιακός αφιερώνει όλη του την ύπαρξη, στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Η ανάγκη για δράση μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, μέρα με τη μέρα και ο σύλλογός μας είναι πάντα εκεί. Έχοντας πολύ πρόσφατα ανανεώσει τη συνεργασία του με τη UNICEF, συνεχίζοντας το έργο προσφοράς προς τον παγκόσμιο Οργανισμό, ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου έδωσε το παρών και στην παρουσίαση του εφετινού Τηλεμαραθώνιου.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας Τάσος Αυλωνίτης και Ανδρέας Μπουχαλάκης, καθώς και τα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η κα. Βερούσκα Γεωργαντή (Υπεύθυνη της Συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την UNICEF) και ο κ. Κώστας Καρδιασμένος (Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Ψηφιακών Μέσων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης), παρευρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ, με στόχο να στείλουν το μήνυμα ελπίδας, ενόψει του εφετινού Τηλαμαραθώνιου της ΕΡΤ, για την ενίσχυση της UNICEF.

Από τους περίπου 1.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έφτασαν ως σήμερα μέσω θαλάσσης στην Ευρώπη το 2015, περισσότεροι από ένας στους πέντε είναι παιδιά! Μέχρι στιγμής, τα παιδιά αποτελούν το ένα τέταρτο των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα! Οι ανάγκες για τη βοήθεια αυτών των παιδιών, αυτών των ανθρωπίνων ψυχών με τα τόσα προβλήματα, αυξάνονται καθημερινά!

Ο Τηλεμαραθώνιος έχει ως στόχο την ανακούφιση των παιδιών προσφύγων - μεταναστών και θα αρχίσει στις 6μμ τη Δευτέρα 14/12/2015, ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης! Ο Ολυμπιακός στηρίζει και φέτος έμπρακτα την προσπάθεια που γίνεται, όπως κάνει πάντοτε!

Στο πάνελ της παρουσίασης ήταν η Αντιπρόεδρος της UNICEF Ελλάδος κα. Σοφία Τζιτζίκου, ο γενικός διευθυντής της UNICEF Ελλάδος κ. Ηλίας Λυμπέρης, καθώς και διακεκριμένοι προσκεκλημένοι. Παρόντες και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι πήραν τον λόγο και επεσήμαναν τη σημασία του έργου της UNICEF, αλλά και την προσπάθεια στήριξης που κάνει ο Θρύλος μας!

"Πρέπει να συγχαρώ και τους προλαλήσαντες και τη UNICEF, για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει. Αρχικά θέλω να πω πως εμείς ως Ολυμπιακός, με πρωτοβουλία του Πρόεδρου μας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με τη UNICEF, για να μην πεθαίνουν άδικα και άσκοπα τα παιδιά, ενώ μπορούν με ένα απλό εμβόλιο να προστατευτούν.

Επίσης θα ήθελα να πω πως από το 2013, ο Ολυμπιακός και οι φίλαθλοι του, έχουν συγκεντρώσει τα χρήματα, ώστε να προστατευτούν σχεδόν 1 εκατομμύριο μωρά, σε όλο τον κόσμο.

Αλλά εμείς δεν μένουμε εκεί, πρόσφατα ανανεώσαμε την συνεργασία μας με την UNICEF, ώστε να προστατευτούν άλλα δύο εκατομμύρια παιδιά, για τα υπόλοιπα δύο χρόνια.

Θα ήθελα να πω πως είναι τιμή και χαρά μας, που βρισκόμαστε εδώ, ώστε να συμβάλουμε και εμείς σαν Ολυμπιακός, αλλά και σαν απλοί άνθρωποι και πολίτες, στην μεγάλη προσπάθεια της UNICEF. Το πράττουμε και με τη βοήθειά μας στον εφετινό Τηλεμαραθώνιο, που στόχο έχει την ανακούφιση των παιδιών προσφύγων.

Προκαλούν θλίψη οι εικόνες των ανθρώπων που χάνουν τις πατρίδες τους και αναγκάζονται να αναζητήσουν αλλού τη ζωή τους. Προκαλεί θλίψη να γνωρίζουμε τις ανάγκες τους και να μην κάνουμε κάτι για αυτό. Είναι χρέος όλων μας το να βοηθήσουμε, στο ελάχιστο που μπορεί ο καθένας", επεσήμανε από το πάνελ ο Τάσος Αυλωνίτης.

"Χρέος όλων μας να βοηθήσουμε"

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης σημείωσε:

"Όπως είπε και ο Τάσος, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους που παίρνουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η UNICEF, για τον εμβολιασμό πολλών παιδιών σε όλο τον κόσμο. Βοηθούμε και εμείς, ως Ολυμπιακός, τη UNICEF, για να γίνει ο εμβολιασμός σε πάνω από δύο εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Είναι μεγάλη μας τιμή, πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι, εμείς μέσα από αυτό, κάνουμε μια προσπάθεια έτσι ώστε να βοηθήσουμε τόσα παιδιά και να δώσουμε και σε άλλους, νέους ανθρώπους, το παράδειγμα για να προσφέρουν.

Σίγουρα ως χώρα, περνάμε πάρα πολύ δύσκολα, αλλά μπορούμε όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι για αυτά τα παιδιά, να έχουν ένα καλύτερο αύριο. Όπως είπαμε, είναι το μέλλον αυτού του κόσμου. Και το μέλλον τους είναι στις πατρίδες τους, στο σπίτι τους και όχι μακριά από αυτό.

Ωστόσο, όσο η μοίρα τους αναγκάζει να μένουν μακριά από τις πατρίδες τους, οφείλουμε να τους βοηθήσουμε. Πολύ περισσότερο τα παιδιά. Μέσα από τον εφετινό Τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που θα συμμετέχουμε".

"Χρέος όλων μας να βοηθήσουμε"

Παρούσα ήταν και η κα. Λόλα Νταϊφά, η οποία εξήρε με δύο λόγια την προσπάθεια που κάνουν από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι έχουν ως νούμερο ένα στόχο την φροντίδα των παιδιών που έχουν ανάγκη.

"Κάθε φορά ο σκοπός της UNICEF είναι σπουδαίος, με στόχο, με την καλή έννοια να βοηθήσει τα παιδιά της Ελλάδας και τα παιδιά όλου του κόσμου. Θα μου πείτε πως βοήθησε τα παιδιά της Ελλάδας;

Το να ευαισθητοποιείται ένας νέος άνθρωπος, ένα νέο παιδί, ένας μαθητής που βάλλεται από παντού και από διάφορα, όχι πάντα καλά πρότυπα, και ξαφνικά σε αυτή την ευαίσθητη καρδιά, σε αυτή την ευαίσθητη ψυχή να της δίνεις τονωτικά και να της λες "ναι μπορείς. Μπορείς να βοηθήσεις ένα άλλο παιδί. Μπορείς εσύ να εξασφαλίσεις το χαμόγελο ενός άλλου παιδιού. Είσαι εσύ ο ήρωας του!" Αυτό νομίζω ότι είναι πολύ σπουδαίο. Αυτό, λοιπόν, που κάνει η UNICEF για τα παιδιά της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό", ήταν τα λόγια της.

Πριν η παρουσίαση ολοκληρωθεί, παιδιά από διάφορα εκπαιδευτήρια, ιδιωτικά και δημόσια, έστειλαν με ποίηση, τραγούδι και εικόνα τα δικά τους μηνύματα βοήθειας και ελπίδας. Τα δικά τους μηνύματα στήριξης σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη, προσφύγων ή μη. Διότι, όπως όλοι στον Ολυμπιακό γνωρίζουμε καλά, η προσφορά δεν έχει όρια".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ