ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χειρότερη εκκίνηση πρωταθλήματος του Ολυμπιακού από το 2007-2008

Χειρότερη εκκίνηση πρωταθλήματος του Ολυμπιακού από το 2007-2008
EUROKINISSI

Μια δεκαετία πέρασε από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε μείνει μόλις με οκτώ βαθμούς στις πρώτες 4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Τρία σερί ματς χωρίς νίκη από τον Αύγουστο του 2015.

Ο Ολυμπιακός γκέλαρε για δεύτερο σερί παιχνίδι στη Super League Σουρωτή και στις πρώτες 4 αγωνιστικές μετράει μόλις 8 βαθμούς. Αυτή η συγκομιδή είναι η χαμηλότερη από τη σεζόν 2007-2008, όταν με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο είχε πραγματοποιήσει παρόμοια αρχή στη σεζόν.

Η χρονιά άρχισε με ντέρμπι "αιωνίων" στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τον Παναθηναϊκό και τους "ερυθρολεύκους" να αναδεικνύονται ισόπαλοι δίχως τέρματα. Μετά από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες και την εντός έδρας ισοπαλία με τη Λάτσιο για το Champions League, οι Πειραιώτες νίκησαν με 6-2 τον ΟΦΗ, με τους Τρεζόρ Λομανά Λουά Λουά και Ντάρκο Κοβάτσεβιτς να σημειώνει από δύο τέρματα.

Την 3η αγωνιστική, όμως, στις 29 Σεπτεμβρίου 2007, οι "ερυθρόλευκοι" ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν τον Άρη. Ο Λουσιάνο Γκαλέτι έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 39', ωστόσο στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάρκο Αουρέλιο ισοφάρισε στο τελικό 1-1 για τους "κίτρινους".

Μετά από το ιστορικό διπλό στη Βρέμη επί της Βέρντερ, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και νίκησε δύσκολα με 1-0, φτάνοντας τους 8 βαθμούς σε 4 αγωνιστικές.

ΤΡΙΤΟ ΣΕΡΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΧΩΣ ΝΙΚΗ

Ανάμεσα στις δύο ισοπαλίες με Ξάνθη και Αστέρα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-3 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Φάληρο, συμπληρώνοντας μία τριάδα αγώνων δίχως νίκη σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Τελευταία φορά που συνέβη αυτό, χρειάστηκαν... δύο σερί σεζόν. Τον Μάιο του 2015, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-2 από την ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου, το τελευταίο παιχνίδι του για το 2014-2015. Η νέα σεζόν άρχισε με δύο παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League απέναντι στη Χαποέλ Μπερ Σεβά, με τους Πειραιώτες να μένουν στο 0-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και να χάνουν 0-1 στο Ισραήλ.

Τρεις διαδοχικούς αγώνες δίχως νίκη στην ίδια σεζόν είχαν καταγράψει τελευταία φορά το 2014-2015. Στις 19 Φεβρουαρίου ηττήθηκαν 0-2 από την Ντνίπρο εκτός έδρας για το Europa League και ακολούθησε η εκτός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-2. Στη ρεβάνς με τους Ουκρανούς, οι "ερυθρόελυκοι" έμειναν στο 2-2.

Νωρίτερα στην ίδια σεζόν, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Πανιώνιο στο "Καραϊσκάκης". Τρεις ημέρες αργότερα, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Αστέρα στην Τρίπολη και έμεινε στο 0-0, ενώ ακολούθησε μετά από λίγες ημέρες η εκτός έδρας δοκιμασία με τη Γιουβέντους στην Ιταλία για το Champions League, όπου ηττήθηκε με 2-3.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ