ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βλέποντας και κάνοντας με τον Εμενίκε

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Εμενίκε πήγε στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, μίλησε με τον Λεμονή και το ιατρικό τιμ, έκανε το ατομικό του πρόγραμμα, αλλά ακόμα δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για το πότε θα είναι έτοιμος να βοηθήσει στο 100%.

Ο Εμάνουελ Εμενίκε αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να είναι ο πρώτος φορ, αλλά για ακόμη μία φορά βρίσκεται σε μία διαδικασία επιστροφής στην αγωνιστική δράση από έναν τραυματισμό.

Μετά από δέκα μέρες παραμονής στην Ιταλία επέστρεψε στην Ελλάδα, την Πέμπτη (16/11) πήγε στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη για να μιλήσει με τον Λεμονή και τους γιατρούς, δεν έκανε προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά έδειχνε μία σιγουριά ότι σύντομα θα είναι σε θέση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (18/11, 19.30) τον ξεχνάμε... Όσο για τον "τελικό" με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο Jose Alvalade (22/11, 21.45); Με βάση την τωρινή του εικόνα, η λογική λέει ότι δεν θα μπορέσει να βοηθήσει. Στην καλύτερη περίπτωση να είναι στην 21άδα που θα μπει στο αεροπλάνο για Πορτογαλία και να "κοπεί" από τη 18άδα λίγο πριν από τη σέντρα.

Γενικότερα επειδή οι τραυματισμοί στο γόνατο δεν είναι "παίξε – γέλασε" και επειδή ο Εμενίκε έχει αποδειχθεί ότι είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, ο Λεμονής και οι συνεργάτες του θα κοιτάξουν να μην τον ζορίσουν.

Έχει μείνει πολύ πίσω, εδώ και δύο εβδομάδες ταλαιπωρήθηκε με το γόνατό του και όπως αντιλαμβάνεστε, στο παιχνίδι με την Σπόρτινγκ χρειάζονται παίκτες – ταλιμπάν, οι οποίοι θα είναι 100% υγιείς.

Για αυτό το λόγο άλλωστε ο Οφόε – εκτός απροόπτου – θα προφυλαχθεί από το ματς με τον Λεβαδειακό για να παίξει την Τετάρτη (22/11) στην Πορτογαλία.

Εκτιμήσεις για το πότε θα είναι σε θέση να γυρίσει ο Εμενίκε στο 100% δεν μπορούν να γίνουν. Σίγουρα τα νέα από την Ιταλία είναι ευχάριστα για την πορεία της αποκατάστασης του τραυματισμού του, αλλά θέλει λίγο ακόμα χρόνο για να μπορέσει ο Λεμονής να τον υπολογίζει κανονικά.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να βιαστούν με τον Νιγηριανό και για αυτό το λόγο δεν βγαίνει προς τα έξω πότε ακριβώς θα είναι σε θέση να διεκδικήσει φανέλα βασικού.

Αυτό που κράτησαν από την επιστροφή του στη δράση ήταν η διάθεσή του, αλλά δεν φτάνει για να παίξει. Ελπίδες για την Σπόρτινγκ υπάρχουν, όμως δεν είναι με το μέρος του.

ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Ένα δημοσίευμα στην Τουρκία ανέφερε ότι ο Εμενίκε θέλει να επιστρέψει στη Φενέρμπαχτσε. Κάπου εκεί μπλέχτηκε και η Οσμάνλισπορ. Τα γειτονικά ΜΜΕ έχουν μπερδευτεί λίγο και για αυτό το λόγο... ξεμπερδεύτηκαν μόνοι τους.

Πρώτα απ’ όλα η Φενέρ δεν θέλει πίσω τον Εμενίκε και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Νιγηριανός. Οπότε, θα ήταν λίγο... ανόητο να θέλει να επιστρέψει σε ένα περιβάλλον που ένιωθε εδώ και μήνες ανεπιθύμητος.

Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι έκανε προπονήσεις με την β’ ομάδα της Φενέρμπαχτσε, τη στιγμή που η πρώτη ομάδα έκανε κανονικά την προετοιμασία της.

Οι πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα Φενέρ – Εμενίκε. Το τι μπορεί να γίνει τον Γενάρη αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση με τον Νιγηριανό, είναι κάτι που δεν μπορεί να το προβλέψει κανένας.

Σίγουρα στον Ολυμπιακό αλλιώς τα περίμεναν τα πράγματα και αλλιώς του βγήκαν με τον Αφρικανό. Δεν είναι τόσο εύκολο όμως να φύγει τον Γενάρη από το λιμάνι και το είχαμε αναφέρει πριν από λίγες μέρες στο Sport24.gr.

Ακόμα και να πάρει την απόφαση ο Ολυμπιακός να τον διώξει (σ.σ. δεν έχει παρθεί αυτή τη στιγμή καμία τέτοια απόφαση), θα... δεινοπαθήσει για να διακόψει τη συνεργασία μαζί του.

Και μην ξεχνάμε και το πιο βασικό: Δεν είναι εύκολο να φύγει με μεταγραφή ή με δανεισμό ένας ποδοσφαιριστής με τόσο υψηλό μισθό που κάθε μήνα βγάζει δύο τραυματισμούς.

Έχουμε καιρό έως τον Γενάρη όμως. Αυτό που προέχει για τον Λεμονή και γενικότερα για τον Ολυμπιακό, είναι να ξεμπερδέψει ο Εμενίκε μια και καλή με τον νέο τραυματισμό που τον κράτησε πολύ πίσω και να μπει ξανά στα πλάνα του τεχνικού τιμ στην τελική ευθεία του α' γύρου.

Η ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ "ΧΟΡΟΥ"

Την Παρασκευή (17/11) η “Fanatik” έγραψε ότι άλλη μία ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Εμάνουελ Εμενίκε είναι η Μπασακσεχίρ. Μάλιστα στο ρεπορτάζ σημειώθηκε ότι η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έχει κάνει ήδη μία προσφορά στον Ολυμπιακό για να τον πάρει δανεικό εώς το τέλος της σεζόν, αλλά δεν καλύφθηκαν με την πρόταση οι “ερυθρόλευκοι”.

Παρόλα αυτά σε άλλα ρεπορτάζ στην Τουρκία σημειώθηκε ότι οι άνθρωποι της Μπασακσεχίρ δήλωναν “άγνοια” για το δημοσίευμα της “Fanatik”.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προκύψει κάποια πρόταση τον Γενάρη. Επαναλαμβάνουμε όμως ότι για να φύγει από τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να ρίξει πρωτίστως τις απαιτήσεις του ο ποδοσφαιριστής, γιατί το συμβόλαιο που έχει στους Πειραιώτες, δεν πρόκειται να το βρει πουθενά...

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Για Σπόρτινγκ πάει ο Οφόε, έτοιμος για επιστροφή ο Μπεν
Μποτία: "Σημαντικό μέρος της ζωής μου ο Ολυμπιακός"
Λεμονής: "Θα χάσουμε την μπάλα, αν μιλήσουμε για μεταγραφές"
Προτό: "Ο πρόεδρος μάς είπε στα αποδυτήρια ότι δεν έχει κανένα λόγο να ντρέπεται"
Τα ταλεντάκια του Μοντεστό από Ελλάδα και... Μασία
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ