ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλμπουενά: "Ο Εμβιλά θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό"

Rennes' French midfielder Yann Mvila is seen in action during his French League One soccer match against Marseille, Sunday, Jan. 29, 2012 in Rennes, western France. (AP Photo/David Vincent)
Rennes' French midfielder Yann Mvila is seen in action during his French League One soccer match against Marseille, Sunday, Jan. 29, 2012 in Rennes, western France. (AP Photo/David Vincent) AP

Ο Ματιέ Βαλμπουενά παραδέχθηκε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γιαν Εμβιλά και υποστήριξε ότι ο 30χρονος μέσος της Σεντ-Ετιέν και πρώην συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας θέλει να έρθει στην Ελλάδα για τους ερυθρόλευκους.

Ο 30χρονος μέσος της Σεντ-Ετιέν, Γιαν Εμβιλά, βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού για τη μεσαία γραμμή. Το ενδιαφέρον παραδέχθηκε και ο Γάλλος μέσος των ερυθρολεύκων, Ματιέ Βαλμπουενά.

Μιλώντας στο RMC ο Ματιέ Βαλμπουενά τόνισε ότι ο 30χρονος μέσος της Σεντ-Ετιέν και πρώην συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας θέλει να έλθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. "Ο Ολυμπιακός δουλεύει την περίπτωση του Γιαν Εμβιλά, θέλει να έλθει και ο ίδιος στον Ολυμπιακό", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ο Γιαν Εμβιλά γεννήθηκε στην Αμιάν στις 29 Ιουνίου 1990 και ξεκίνησε την καριέρα από της ακαδημίες της ομάδας της γεννέτειράς του. Μετακινήθηκε στα τμήματα υποδομής των Μαντ και Ρεν, με την οποία έκανε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο.

Το 2013 πωλήθηκε στη Ρούμπιν Καζάν αντί 12.000.000 ευρώ, ενώ από τη ρωσική ομάδα δόθηκε κατά σειρά δανεικός σε Ίντερ και Σάντερλαντ. Επαναπατρίστηκε το 2018 για λογαριασμό των βερ. Την περασμένη σεζόν (2019-2020) αγωνίστηκε σε 23 ματς στη Ligue 1 (τέθηκε πρόωρο τέλος στη σεζόν λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού), σε 4 στο κύπελλο και σε 1 στο Λιγκ Καπ, ενώ είχε και 5 συμμετοχές στο Europa League.

Την τρέχουσα (2020-2021) αγωνίστηκε στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής - εντός έδρας νίκη της Σεντ-Ετιέν με 2-0 επί της Λοριάν - καθώς πέρασε στο 71ο λεπτό στη θέση του Μπουανγκά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Υπογραφές με Πέπε, παιχνίδι για Σεμέδο
Ο Ολυμπιακός αλλάζει τα θεμέλιά του

Photo credits: AP Photo/David Vincent

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ