ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βάις στο Sport24.gr: "Δεν έπαιζε καλά ο Ολυμπιακός και έκανε εμένα αλλαγή ο Μίτσελ"

Βάις στο Sport24.gr: "Δεν έπαιζε καλά ο Ολυμπιακός και έκανε εμένα αλλαγή ο Μίτσελ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός πήγε να αποκτήσει τον Βάις τον Ιανουάριο; Είχε όντως κακές σχέσεις με τον Μίτσελ; Έβαλε όντως τα χρήματα πάνω από τη καριέρα του; Ο Σλοβάκος εξτρέμ αποκαλύπτεται στο Sport24.gr.

Στις 28 Ιουνίου 2013 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Βλαντιμίρ Βάις. Σε ηλικία 24 ετών ο ταλαντούχος εξτρέμ υπέγραφε στο λιμάνι παρουσία του Μίνο Ραϊόλα, του "καλύτερου μάνατζερ στον κόσμο" όπως έγραφε τότε στο twitter ο Σλοβάκος ακραίος επιθετικός. Στις 19/08/13 ο Βάις έκανε το ντεμπούτο του με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ. Πέντε μήνες και τρεις μέρες αργότερα θα έδινε το τελευταίο του ματς με τους "ερυθρόλευκους", στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Αυτό ήταν το διάστημα παραμονής του στο λιμάνι.

Ένα πεντάμηνο με 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τρεις στο κύπελλο και πέντε στο Champions League. Έξι γκολ εκ των οποίων το ένα, με την Παρί, μαγικό. Η Lekhwiya (νυν Al-Duhail) έκανε πρόταση και τον αγόρασε. "Ο Βάις εφερε τα πάνω κάτω, αφήνει τον Ολυμπιακό και πάει στο Κατάρ" αναφέρονται σε ρεπορτάζ της εποχής. Οι κακές σχέσεις που είχε με τον τότε προπονητή, Μίτσελ, ο οποίος του καταλόγιζε κακή εξωγηπεδική ζωή και απειθαρχία στο γήπεδο, έπαιξαν το ρόλο τους στην απόφαση του ποδοσφαιριστή. Και τα χρήματα.

Μια διετία στην Lekhwiya και άλλα 3,5 στην Al-Gharafa. Στη μεταγραφική περίοδ που πέρασε το όνομά του συνδέθηκε πάλι με τον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια πως ασχολήθηκε με την περίπτωσή του η διοίκηση; Τι έχει να πει ο Βάις για πεντάμηνο της παραμονής του στο λιμάνι. Τι έχει να σχολιάσει για τον Μίτσελ και τι να παντήσει σε αυτούς που τον κατηγόρησαν πως έβαλε τα χρήματα πανω από την καριέρα του; Για όλα αυτά μίλησε ο Σλοβάκος στο Sport24.gr.

ôï 1-1 óôï 25
ôï 1-1 óôï 25 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Η ανθρωπότητα έχει πληγεί από τον κορονοϊό. Χιλιάδες θάνατοι σε όλο τον κόσμο; Ποιο είναι το σχόλιο σου για την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό;

"Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει στον κόσμο, που πεθαίνουν άνθρωποι. Τώρα είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να σιγουρετούμε ότι ο ένας βοηθάει τον αλλο και να ελπίζουμε ότι οι γιατροί, οι επιστήμονες και οι πολιτικοί που είναι υπεύθυνοι, θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση με τον ιό, το συντομότερο. Πρέπει να τους εμπιστευτούμε και ελπίζω ότι θα βγούμε νικητές από το φρικτό πράγμα που υποχρεώνει τον κόσμο να υποφέρει".

-Στη χώρα σου πώς βιώνουν τη νέα καθημερινότητα; Υπάρχουν αυστηρά μέτρα;

"Μόλις είχε αλλάξει η κυβέρνηση της χώρας όταν ξέσπασε ο ιός και μερικά πράγματα δεν είχαν γίνει όλα όπως έπρεπε να γίνουν. Η νέα κυβέρνηση όμως προσπαθεί, γίνονται περισσότερα τεστ και τώρα η κατάασταση είναι υπό έλεγχο. Οι Σλοβάκοι έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα και μένουν στο σπίτι. Δεν έχουμε τόσα κρούσματα όσα σε άλλες χώρες, τα καταφέρνουμε πολύ καλά και ελπίζω να κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα τα νούμερα".

-Πέρασες αρκετά χρόνια στην Αραβία. Πώς ήταν η ζωή και το πρωτάθλημα;

"Ναι, ήμουν στο Κατάρ έξι χρόνια. Έξι υπέροχα χρόνια. Η οικογένειά μου ήταν χαρούμενη, αλλά ήταν καιρός να γυρίσω πίσω. Είχα κάποια προβλήματα με την πλάτη μου και το ισχίο και ήθελα να επιστρέψω στη Σλοβακία, ώστε τη νέα σεζόν να είμαι έτοιμος. Έφυγα όμως από το Κατάρ τον Δεκέμβριο, ενώ ήθελα να συμβεί νωρίτερα. Έκανα επέμβαση και τώρα συνεχίζω τις θεραπείες μου για να επιστρέψω γρήγορα στους αγώνες, όταν ξεκινήσουν. Στην Αθήνα έμεινα λίγο καιρό, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω με το Κατάρ. Η κόρη μου γεννήθηκε όμως στην Αθήνα και πάντα θα έχω υπέροχες αναμνήσεις. Ακολούθησαν 5,5 χρόνια στο Κατάρ και μπορώ να πω ότι δεν το μετάνιωσα καθόλου που ήμουν εκεί".

-Όταν έφυγες από τον Ολυμπιακό είχε γραφτεί πως δεν είχες καλές σχέσεις με τον Μίτσελ. Είναι αλήθεια; Τι είχε συμβεί;

"Εγώ ήθελα να παίζω σε όλα τα παιχνίδια. Με τον Μίτσελ εκείνο το διάστημα είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας. Ήμουν ακόμη νέος, ίσως χρειαζόμουν περισσότερη πίστη από αυτόν, γιατί ένιωθα ότι δεν με εμπιστεύεται 100%. Όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά, ήμουν ο πρώτος που γινόταν αλλαγή ύστερα από 45 λεπτά αγώνα. Υπήρξαν 2-3 παιχνίδια στη σειρά που δεν ξεκίνησα ως βασικός, αργότερα ήρθε η πρόταση από το Κατάρ, μια πολύ καλή πρόταση τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για εμένα. Πολλοί είπαν ότι ήταν πολύ νωρίς για εμένα να φύγω από την Ελλάδα και γενικά από την Ευρώπη για να παίξω στο Κατάρ. Υπάρχουν παίκτες που πηγαίνουν σε αυτές τις χώρες μετά τα 30, αλλά εγώ μπορώ να πω ότι τέτοιες προτάσεις δεν έρχονται δύο φορές σε μια καριέρα. Πήρα αυτή την απόφαση και δεν το μετανιώνω.

Πέρασα έξι πολύ ωραία χρόνια στο Κατάρ, εκεί μεγάλωσε η κόρη μου. Είχα κάποια προβλήματα τελευταία με την ομάδα και έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου πήραμε την απόφαση να το λύσω και να φύγω. Δεν θέλω όμως να πω κάτι κακό για τον Μίτσελ. Σέβομαι τις αποφάσεις κάθε προπονητή, όπως και κάθε συμπαίκτη που είχα. Πέρασα έξι επιτυχημένους μήνες με τον Ολυμπιακό και θεωρώ ότι έδωσα ό,τι μπορούσα. Οι οπαδοί αναστατώθηκαν με την αποχώρησή μου καθώς είχα καλή σχέση μαζί τους και ένας λόγος που είχα ένα δίλημμα στο να φύγω, ήταν αυτοί. Παθιασμένοι οπαδοί με την ομάδα τους".

-Είναι αλήθεια ότι τον Ιανουάριο μίλησες με τον Ολυμπιακό για να επιστρέψεις;

"Ο Ολυμπιακός με κάλεσε αρκετές φορές αυτή την εξαετία που ήμουν στο Κατάρ, αλλά δεν ήθελα να φύγω. Ήμουν χαρούμενος εκεί. Σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο που πέρασε, τον Ιανουάριο, ο Ολυμπιακός μου μίλησε ξανά. Συζήτησα με τη διοίκηση, αλλά όπως σου είπα είχα κάποια προβλήματα που δεν θα μου επέτρεπαν να είμαι 100% έτοιμος να παίξω. Δεν θα έδειχνα αυτό που μπορώ.

Υπέγραψα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, έκανα πολύ καλή συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, που είναι φίλος μου. Ήθελε πολύ να παίξω στη Σλόβαν, όχι μόνο τώρα, αλλά και παλαιότερα. Και του το είχα υποσχεθεί ότι μια μέρα θα υπογράψω στη Σλόβαν. Τώρα που το έκανα, υπέγραψα για 1,5 χρόνο δίχως χρήματα μέχρι να είμαι 100% έτοιμος. Ελπίζω μόλις ξεκιήσουν οι υποχρεώσεις, να παίξω και να βοηθήσω το κλαμπ να πάρει το πρωτάθλημα".

-Πολλοί υποστήριζαν ότι μπροστά στα χρήματα έβαλες την καριέρα σου σε δεύτερη μοίρα, καθώς θα μπορούσες να συνεχίσεις σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Τι έχεις να απαντήσεις;

"Όπως σου είπα, θα μπορούσα να συνεχίσω στην Ευρώπη. Ήρθε η πρόταση από το Κατάρ. Είπα στον Μίνο Ραϊόλα, τον μάνατζέρ μου, να κοιτάξει κάποια πράγματα που ήθελα. Τον μισθό δηλαδή και μερικά άλλα. Είπα στον πατέρα μου πως αν τα κάνουν δεκτά, θα πάω. Αν όχι, θα μείνω για να παλέψω να κρατήσω τη θέση μου και να αποδώσω καλύτερα. Δέχτηκαν όλους μου τους όρους και έφυγα. Ξαναλέω πως δεν το μετάνιωσα, όπως και για τίποτα δεν έχω μετανιώσει στη ζωή μου. Όλα συμβαίνουν για ένα λόγο".

-Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή και ποια η χειρότερη στον Ολυμπιακό;

"Υπήρξαν αρκετές καλές στιγμές με τον Ολυμπιακό. Νίκες που κάναμε, υπέροχη ατμόσφαιρα σε Champions League και πρωτάθλημα. Αν έπρεπε να διαλέξω, θα πω κάτι για την οικογένειά μου, τη στιγμή που γεννήθηκε η κόρη μου. Και το γκολ που έβαλα με την Παρί. Νομίζω ότι αυτό το ματς είδαν οι άνθρωποι από το Κατάρ και με επέλεξαν.

Αυτό το γκολ θεωρώ πως ήταν και το αγαπημένο των οπαδών του Ολυμπιακού. Παρότι χάσαμε, ήταν ένα υπέροχο γκολ και η καλύτερη στιγμή μου στον Ολυμπιακό. Εκείνο το διάστημα παίζαμε πολύ καλή μπάλα, αλλά κάναμε και μερικά άσχημα παιχνίδια, όπως κι εγώ δεν έκανα καλά ματς. Ίσως ήθελα μεγαλύτερη υποστήριξη από τον προπονητή, που δεν την είχα. Δεν σκέφτομαι όμως άσχημες στιγμές όσο ήμουν στην Ελλάδα".

-Με ποιον συμπαίκτη έκανες περισσότερη παρέα στον Ολυμπιακό;

"Πάντα είχα καλές σχέσεις με όλους. Με τον Μήτρογλου τα πήγαινα καλά εκείνο τον καιρό, γενικά με όλους τους Έλληνες. Τον Φέισα επίσης, που μετά πήγε στη Μπενφίκα. Ήμουν φιλικός με όλους. Αλλά σε ένα εξάμηνο, ξέρεις, δεν πρόλαβα να δεθώ πολύ με κάποιον".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ