ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τζολάκης: Ο μικρός μεγαλώνει στον Ολυμπιακό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΜΒΟΥΡΓΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΜΒΟΥΡΓΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο 16χρονος γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Τζολάκης, δικαιολόγησε (και) στο φιλικό με το Αμβούργο γιατί τον εμπιστεύεται ο Πέδρο Μαρτίνς. Η απόκρουση του Χανιώτη στο πέναλτι και τα εγκώμια του Πορτογάλου προπονητή μετά τη λήξη.

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης απέκρουσε με τα πόδια το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπόμπι Γουντ στο 26ο λεπτό της ισόπαλης (1-1) φιλικής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με το Αμβούργο επί αυστριακού εδάφους.

Ο 16χρονος Έλληνας γκολκίπερ είναι ένας από τους μικρούς που εμπιστεύεται και πήρε στην προετοιμασίας ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς. Αυτή ήταν η τέταρτη φιλική αναμέτρηση, στην οποία αγωνίστηκε ο γεννηθείς στις 8 Νοεμβρίου 2002 στα Χανιά τερματοφύλακας.

Στο πρώτο χρονικά ματς προετοιμασίας με τη ρουμανική Βιτορούλ ξεκίνησε βασικός και έπαιξε 80 λεπτά πριν παραχωρήσει τη θέση του στον Δημήτρη Στουρνάρα. Σ' εκείνο με την πολωνική, Πογκόν Σετσίν, αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκειά του, ενώ κόντρα στην Γιαγκελόνια από την ίδια χώρα πέρασε στο 62ο λεπτό στη θέση του Πορτογάλου βασικού γκολκίπερ, Ζοζέ Σα.

Αγωνίστηκε για 64 λεπτά στο τελευταίο φιλικό της ελληνικής ομάδας επί αυστριακού εδάφους, καθώς σ' εκείνο το λεπτό παραχώρησε τη θέση του στον Μάριο Σιαμπάνη. Δεν ήταν, ωστόσο, μόνο η απόκρουση πέναλτι που τον έκανε να ξεχωρίσει στο διάστημα που έπαιξε. Ύστερα από τρία λεπτά (29') επενέβη και πάλι αποτελεσματικά, καθώς έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ το σουτ του Ντζούντζιακ.

Ο νεαρός Κρητικός αποδεικνύει κάθε μέρα στον Πορτογάλο προπονητή του ότι αξίζει την ευκαιρία που του δίνει. Λογικά δεν θα μείνει στην πρώτη ομάδα - καθώς υπάρχουν οι Ζοζέ Σα, Μάριος Σιαμπάνης κι αναζητείται δεύτερος γκολκίπερ - αλλά τα στοιχεία που έχει και οι εμπειρίες που αποκτά αποτελούν μια καλή παρακαταθήκη για τη μελλοντική του εξέλιξη.

Άλλωστε στην παρουσία γενικά των μικρών σ' αυτό το στάδιο της προετοιμασίας στάθηκε και ο Ίβηρας προπονητής μετά τη λήξη του ματς: "Σίγουρα είναι μία καλή προετοιμασία για τους ίδιους, αλλά παράλληλα βοηθούν την ομάδα. Είναι παίκτες που μεγαλώνουν μαζί μας, αλλά βοηθούν και την ομάδα".

Πώς, όμως, τον πήρε ο Ολυμπιακός από τον Πλατανιά; Τον Μάιο του 2018 οι Πειραιώτες βρέθηκαν σε προχωρημένες επαφές με τον Αντώνη Στεργιάκη, τερματοφύλακα της Σλάβια Σόφιας. Η μεταγραφή του "χάλασε", αλλά οι "ερυθρόλευκοι" είχαν έτοιμη λύση. Ο ύψους 1.90 μ. γκολκίπερ αποκτήθηκε από τον Πλατανιά, όπου αγωνιζόταν στην ομάδα Νέων, παρότι ήταν μόλις 16 ετών.

Σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο ο Ολυμπιακός πρόλαβε στη... στροφή δύο ομάδες της ιταλικής Serie A που ήθελαν και είχαν κάνει πρόταση στον Τζολάκη. Με το που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2018, ακολούθησε μέρος της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας, ενώ στη διάρκεια της σεζόν έχει προπονηθεί αρκετές φορές υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Αγριογιάννη.

Αξίζει να τονιστεί, δε, ότι ο Τζολάκης έχει περάσει στο παρελθόν σε δοκιμαστικά τόσο στην Ολλανδία, όσο και στο Βέλγιο. Στην πρώτη χώρα είχε πάει για τον Άγιαξ, στη δεύτερη για την Γκενκ, πρωταθλήτριες αντίστοιχα τη σεζόν που τελείωσε.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ