ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσιμίκας: "Το πρωτάθλημα στο σπίτι μας, πιο ενωμένοι από ποτέ"

Τσιμίκας: "Το πρωτάθλημα στο σπίτι μας, πιο ενωμένοι από ποτέ"

Ο Κώστας Τσιμίκας δήλωσε στο Sport24.gr ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκλείσει και τη Μπασακσεχίρ, μίλησε για την απουσία του Κώστα Φορτούνη και ισχυρίστηκε ότι η ενωμένη ομάδα του θα επιδιώξει να φέρει ξανά το πρωτάθλημα στον Πειραιά.

Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν ο αριστερός μπακ που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ο 23χρονος αγωνίστηκε κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν τόσο στην Τσεχία, όσο και στη ρεβάνς του Γ. Καραϊσκάκης, στην οποία η ομάδα του ήταν καταιγιστική και με το 4-0 πέρασε στον γ' προκριματικό του Champions League.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα στο Φάληρο, ο Θεσσαλονικιός αμυντικός μίλησε στο Sport24.gr από τη μικτή ζώνη του φαληρικού γηπέδου για την παλικαρίσια εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στους Τσέχους, αλλά και για το νέο ευρωπαϊκό εμπόδιο, αυτό της Μπασακσεχίρ, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η ομάδα του μπορεί να "πετάξει" εκτός και τους Τούρκους.

Αφού αναφέρθηκε στην απουσία του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες, υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο ενωμένος από ποτέ και πως στόχος είναι να επιστρέψει το πρωτάθλημα στον Πειραιά. Ας δούμε τα λόγια του...

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÉÊÔÏÑÉÁ ÐËÆÅÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÉÊÔÏÑÉÁ ÐËÆÅÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Τι διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο έγινε στο δεύτερο και βάλατε τέσσερα γκολ στην Πλζεν;

"Ό,τι κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, κάναμε και στην αρχή του δεύτερου. Μπήκαμε αποφασιστικά, τα δώσαμε όλα από την αρχή. Μετά το 1-0 με την κεφαλιά του Γκιλιέρμε, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς. Νικήσαμε, είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό και συνεχίζουμε".

- Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, στη ρεβάνς κάνατε 24 τελικές. Καμία σχέση με τον αγώνας της Τσεχίας. Τι αλλάξατε και έδειξε ο Ολυμπιακός τόσο διαφορετική εικόνα;

"Πιστεύω ότι μας βοηθάει πολύ ο κόσμος της ομάδας. Ήταν και πάλι στο πλευρό μας. Είμαστε χαρούμενοι που ζήσαμε δίπλα τους αυτή τη νίκη και την πρόκριση. Τους θέλουμε δίπλα μας σε κάθε αγώνα. Είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι στο γήπεδό σου, δείχνεις στον αντίπαλο ότι εδώ είναι το σπίτι σου, το κάστρο σου και ότι θα περάσει δύσκολα".

- Επόμενος αντίπαλος είναι η Μπασακσεχίρ, μια ομάδα με αρκετούς σταρ. Θεωρείς ότι είναι ομάδα που μπορεί να αποκλείσει ο Ολυμπιακός;

"Φυσικά και μπορούμε. Δείξαμε και πέρυσι τι μπορούμε να πετύχουμε, το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Όπως αυτοί έχουν καλούς παίκτες, έτσι είμαστε κι εμείς. Είναι δύο παιχνίδια, θα τα δώσουμε όλα και ευελπιστούμε να νικήσουμε".

- Η απουσία του Φορτούνη πόσο θεωρείς ότι θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό στη συνέχεια της σεζόν;

"Ήταν πλήγμα για εμάς. Έχουμε βέβαια ένα ρόστερ με ικανούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν αυτό το κενό. Από εκεί και πέρα, καθένας παίζει για την ομάδα και όλοι μαζί πάμε μπροστά".

- Ποιο είναι το σχόλιό σου για το πρωτάθλημα; Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός είναι φέτος πιο έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο σε σχέση με πέρυσι;

"Η ομάδα είναι πιο ενωμένη από ποτέ. Ξέρουμε τι θέλει ο ένας από τον άλλον. Θέλουμε να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια και να φέρουμε το πρωτάθλημα στο σπίτι μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ελαμπντελαουί στο Sport24.gr: "Μην ακούτε τίποτα, μόνο Ολυμπιακός"
Άμυνα από μπετόν και Μπενζιά
Ολυμπιακός: Οι ημερομηνίες και ώρες των αγώνων με την Μπασακσεχίρ
Ωραίος και αμείλικτος
Ολυμπιακός - Πλζεν 4-0: Διέλυσε τους Τσέχους με μπαλάρα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ