ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσιμίκας: Το διαβατήριο για τη Λίβερπουλ

EUROPA LEAGUE / ÃÏÕËÂÓ - ÏÓÖÐ  (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÃÏÕËÂÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαβατήριο για τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ ήταν τα έξι παιχνίδια που έδωσε με τον Ολυμπιακό κόντρα στις αγγλικές ομάδες.

Εδώ και καιρό η Λίβερπουλ είχε βάλει στο στόχαστρό της τον Κώστα Τσιμίκα. Τον παρακολουθούσε μαζί με άλλους αριστερούς μπακ, αλλά στο τέλος, ο Κλοπ κατέληξε σε αυτόν. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, έκανε κατά γενική ομολογία την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Μια σεζόν που τον έφερε να παίζει στο ανώτατο επίπεδο, στο Champions League, ως βασικός. Συνέχισε στο Europa League και την ίδια ώρα, στην Ελλάδα υλοποίησε τους στόχους της ομάδας του, που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτός βλέπετε έμεινε… εκκρεμότητα και για τον Τσιμίκα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Αγγλία, το ματς που έκανε τη Λίβερπουλ να τον ξεχωρίσει, ήταν το Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου, στη φάση των ομίλων του Champions League. Σε μια λογική ότι στάθηκε εξαιρετικά. Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του Τσιμίκα στα ευρωπαϊκά ματς, ήταν καλή. Δεν είδε με φόβο τους αντίπαλους εξτρέμ, έπαιξε έξυπνα πάνω τους, κατάφερε να βγει μπροστά και να δημιουργήσει.

ΤΑ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ

Για τον Κώστα Τσιμίκα ωστόσο, «διαβατήριο» για τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ αποτέλεσαν και τα ματς με τις αγγλικές ομάδες. Σίγουρα έκαναν τους ανθρώπους της Λίβερπουλ για να δουν κάποια στοιχεία που ήθελαν, με ομάδες που αντιμετωπίζουν άλλωστε. Με ομάδες που βρήκαν φέτος μπροστά τους, στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου και μάλιστα με άνεση.

Τα δύο ματς με Γουλβς, ήταν τα πιο πρόσφατα. Με τον Τσιμίκα να στέκεται περίφημα απέναντι στον Τραορέ. Δεν απειλήθηκε ο Ολυμπιακός από τον συγκεκριμένο, με τον μπακ των πρωταθλητών Ελλάδας να παίρνει άριστα.

Είχαν προηγηθεί μέσα σε λίγες ημέρες τον Φεβρουάριο του 2020, τα δύο ματς με την Άρσεναλ για τη φάση των «32» του Europa League. Με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έξι λεπτά είχε χάσει σε αυτή την τετράδα αγώνων και αντίκρισε μόλις μια φορά την κίτρινη κάρτα.

Στη φάση των ομίλων του Champions League, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε δύο φορές την Τότεναμ. Πάλι βασικός, ενενήντα λεπτά και στα δύο ματς και σε ματς με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Κάνοντας έτσι το ταμείο, ο Τσιμίκας έπαιξε έξι ματς κόντρα σε αγγλικές ομάδες. Με τρεις διαφορετικές. Γουλβς, Άρσεναλ και Τότεναμ… Δυνατά τεστ για να δείξει. Και όπως αποδείχθηκε, πέρασε με επιτυχία, για να είναι πλέον στο Λίβερπουλ ώστε να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Το "χρυσό" συμβόλαιο του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ
Τσιμίκας: Η σκληρή δουλειά είναι το εισιτήριό του για την Λίβερπουλ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ