ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσιμίκας: Πρώτος αμυντικός στο Champions League

Τσιμίκας: Πρώτος αμυντικός στο Champions League

Ύστερα από τρία παιχνίδια στους ομίλους του Champions League, ο αμυντικός με τις περισσότερες επιτυχημένες σέντρες σε όλη τη διοργάνωση είναι ο Τσιμίκας του Ολυμπιακού, μπροστά από Τρίπιερ, Μεντί και Αλόνσο.

Η εμφάνισή του απέναντι στη Μπάγερν προκάλεσε θαυμασμό. Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν ο καλύτερος σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού και από δική του σέντρα πραγματοποιήθηκε το 1-0 με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί.

Ο 23χρονος αριστερός μπακ πρόσθεσε έτσι μια ακόμη φετινή εντυπωσιακή παρουσία.

Έχει κάνει 12 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Champions League, έχει τρεις ασίστ στο ενεργητικό του και έχει βελτιώσει ραγδαία το κομμάτι στο οποίο φαινόταν ότι υπολείπεται. Ποιο; Τη σέντρα. Για να καταλάβετε, αυτή τη στιγμή ο Τσιμίκας είναι ο Νο1 αμυντικός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στα crosses completed.

Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Πρώτος, δηλαδή, σε ποσοστό σεντρών που καταλήγουν σε συμπαίκτες του στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ο Σερραίος μπακ μετρά επτά crosses completed ύστερα από τρία παιχνίδια στη φάση των ομίλων, περισσότερες από κάθε άλλον. Έχει δημιουργήσει επτά φορές ιδανικές συνθήκες επίθεσης για την ομάδα του σε 13 προσπάθειες και ακολούθησε σουτ ή κεφαλιά on target. Δεύτερος με έξι σε 16 προσπάθειες στην κατάταξη είναι ο δεξιός μπακ της Ατλέτικο, Κίεραν Τρίπιερ, και τρίτος ο Κεβέν Μαλκουί της Νάπολι με τέσσερα σε εννέα προσπάθειες.

Αυτό το ποσοστό που έχει χτίσει ο Τσιμίκας τον κατατάσσει στην τρίτη θέση όλων των παικτών του Champions League, ανεξαρτήτου θέσης. Πρώτος είναι ο Μάρκο Μάριν του Ερυθρού Αστέρα με 12, δεύτερος ο Ουίλιαν της Τσέλσι και τρίτος παρέα με τον μπακ του Ολυμπιακού ο Τόνι Κρόος της Ρεάλ. Ακόμα πιο πίσω ο Μάρκος Αλόνσο της Τσέλσι. Το γεγονός ότι είναι αμυντικός και έχει μπει "σφήνα" στους πρώτους, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επίδοσή του.

Ο Τσιμίκας έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2022 και οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο, ειδικά μετά από εμφανίσεις όπως αυτή που έκανε την προηγούμενη Τρίτη (22/10) κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου. Σύμφωνα με το transfermarkt, αυτή τη στιγμή ο 23χρονος διεθνής μπακ έχει αξία 3,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από δική του σέντρα σκόραρε ο Γκερέρο στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Γιώργος Μασούρας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" απέναντι στον Άρη για το πρωτάθλημα. Με την Εθνική Ελλάδας έχει κάνει τρεις συμμετοχές, κόντρα σε Λιχτενστάιν, Φινλανδία και Ουγγαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ