ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσιμίκας: "Είμαστε μία δύσκολη και πολύ μεγάλη ομάδα"

EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε στη NOVA για όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης" στο ματς με τη Μίλαν. Επίσης, στάθηκε στην κούρσα του τίτλου και στο ματς με τη Λαμία στο Φάληρο.

Ο διεθνής ακραίος μπακ του Ολυμπιακού, Κώστας Τσιμίκας μίλησε στη NOVA για όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης" στο ματς με τη Μίλαν. Επίσης, στάθηκε στην κούρσα του τίτλου και στο ματς με τη Λαμία στο Φάληρο που θα αρχίσει στις 19.30. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Λεονάρντο Κούτρη και στο κορεό των φίλων της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Τι σημαίνει για εσάς το γεγονός πως συνδέσατε το όνομά σας με μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες στην ιστορία του Ολυμπιακού;

"Τα συναισθήματά μας δεν περιγράφονται. Ήταν μία βραδιά που θα την θυμάται κάθε Ολυμπιακός. Ελπίζω στο μέλλον να ζήσω ξανά τέτοιες βραδιές. Ειλικρινά, τα συναισθήματα δεν περιγράφονται".

Μπορείς να μας βάλεις στα αποδυτήρια; Βεβαίως, είδαμε πλάνα από την κάμερα του Ολυμπιακού για τον τρόπο που πανηγυρίσατε στα αποδυτήρια.

"Πανηγυρίσαμε πάρα πολύ. Όλοι οι παίκτες ήταν χαρούμενοι γιατί το θέλαμε πάρα πολύ. Το δείξαμε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι τα δώσαμε όλα και μέσα στο γήπεδο, αλλά και εκτός όταν τελείωσε το ματς. Γιατί όπως είπα και πριν, τα συναισθήματά μας δεν περιγράφονται. Ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί καταφέραμε να κάνουμε κάτι το οποίο ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Τώρα περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι".

Θα ήθελες να διαλέξεις αντίπαλο;

"Όλες οι ομάδες είναι πολύ δύσκολες. Αλλά είμαστε εδώ, όπως νικήσαμε την Μίλαν, να δούμε και τον επόμενο αντίπαλό μας. Το ξέρουμε πως θα είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα. Αλλά και εμείς είμαστε μία δύσκολη και πολύ μεγάλη ομάδα. Το δείξαμε. Και θέλουμε να το ξαναδείξουμε".

Έπαιξε μπάλα και το Καραϊσκάκη, δηλαδή ο κόσμος; Ήταν πολύ μεγάλη η ενέργεια που σας έδωσε στη διάρκεια του αγώνα με την Μίλαν;

"Σίγουρα, ήταν το καλύτερο κορεό και η καλύτερη ατμόσφαιρα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν οι φίλαθλοί μας. Το έχουν δείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους είχαμε δίπλα μας και γιορτάσαμε όλοι μαζί αυτή τη νίκη".

Τώρα, πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθείτε στο ματς με τη Λαμία, από τη στιγμή που έχετε ξοδέψει ενέργεια, σωματική και πνευματική στον αγώνα με την Μίλαν;

"Όταν παίζεις ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία και το κάνεις τόσα πολλά χρόνια, έχεις μάθει να παίζεις και στο Europa League με πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί όταν τελειώνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, η χαρά κρατάει 2-3 ώρες. Μετά τα ξεχνάς όλα και πας και κερδίζεις το επόμενο. Είμαστε επαγγελματίες. Το δείξαμε και σε μεγάλα παιχνίδια. Θα το δείξουμε και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος".

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο κ. Μαρινάκης σας μίλησε στα αποδυτήρια μετά το ματς με την Μίλαν και σας ζήτησε μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Έχεις την πίστη πως στη συνέχεια του πρωταθλήματος μπορείτε να πορευθείτε στο μονόδρομο της νίκης, ώστε να ανατρέψετε προς όφελός σας την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας;

"Ναι, σίγουρα μπορούμε. Εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να νικήσουμε σε κάθε ματς. Μπορούμε να νικήσουμε σε όλα τα παιχνίδια, όπως έχει κάνει ο Ολυμπιακός στο παρελθόν. Για εμένα είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Πρέπει να νικάμε σε όλα τα παιχνίδια. Πιστεύω πως ο πρόεδρος τα είπε πολύ καλά. Πρέπει να νικάμε σε όλα τα παιχνίδια. Και ευελπιστώ να τα καταφέρουμε".

Έχεις εικόνα για τον αντίπαλό σας, τη Λαμία; Και τι στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να φθάσει στη νίκη;

"Πρέπει να τα δώσουμε όλα. Ξέρουμε ότι η Λαμία είναι μία καλή ομάδα. Από ότι έχω παρατηρήσει, στο φετινό πρωτάθλημα όλες οι ομάδες είναι καλές, με πολύ καλές άμυνες, ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη. Πρέπει να έχουμε πολύ ενέργεια. Να μην τα παρατήσουμε αν δε μπει γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Να δίνουμε τα πάντα και στα 90 λεπτά".

Ο ανταγωνισμός που υπάρχει σε κάθε θέση πως λειτουργεί για εσάς τους ποδοσφαιριστές; Στη θέση σου είναι και ο Λεονάρντο. Αισθάνεσαι πως αυτός ο ανταγωνισμός σας κάνει καλύτερους;

"Από τον ανταγωνισμό βγαίνεις πάντα καλύτερος. Ο Λεονάρντο είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Αυτό με βοηθάει εμένα να γίνω καλύτερος. Και πιστεύω να τον βοηθάω και εγώ. Από ‘κει και πέρα, ο καλύτερος θα παίζει. Είναι στην κρίση του προπονητή. Εμείς είμαστε εδώ για να δίνουμε τα πάντα στην προπόνηση. Αυτό θα κάνω μέχρι το τέλος της σεζόν".

Στο τέλος του αγώνα με την Μίλαν, είδαμε τον Λεονάρντο να είναι μαζί με τον κόσμο και να κλαίει από χαρά. Δεν ξέρω αν το συζητήσατε.

"Είναι στον άνθρωπο. Ήταν συναισθηματικά φορτισμένος από το παιχνίδι. Του βγήκε με κλάμα. Μπορούσε και άλλος να αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο. Έπαιξε κιόλας. Πήγε πολύ καλά. Μπράβο του!".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ