ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσιμίκας: Απογείωση με τα παπούτσια - δώρο του Μιραλάς

Τσιμίκας: Απογείωση με τα παπούτσια - δώρο του Μιραλάς

Ο προπονητής που ανέδειξε τον Κώστα Τσιμίκα, Σάκης Αναστασιάδης, αποκάλυψε στο Sport24.gr ιστορίες από την κοινή τους θητεία στον Πανσερραϊκό. Οι πιέσεις στην οικογένεια του διεθνούς μπακ να μην υπογράψει στον Ολυμπιακό και τα παπούτσια - δώρο του Κέβιν Μιραλάς.

Το βράδυ της Κυριακής (6/10) ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Άρη με ανατροπή στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Τις μέρες που προηγήθηκαν του αγώνα, έγινε αρκετή κουβέντα για τον Κώστα Τσιμίκα, αν δηλαδή προλάβει να τεθεί στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς, καθώς στο Βελιγράδι είχε δεχτεί κλωτσιά από τον Μάριν στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο 23χρονος όχι μόνο μπήκε στην αποστολή, αλλά αγωνίστηκε στο βασικό σχήμα και στα 57 λεπτά που άντεξε, καθώς χτύπησε στη μέση, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Αμυντικά ήταν αλάνθαστος, ενώ με υπέροχη ντρίμπλα στον Φετφατζίδη και σέντρα ακριβείας, ο Μασούρας ισοφάρισε σε 1-1.

Την τρέχουσα σεζόν ο Σερραίος μπακ αποτελεί την βασική επιλογή του Μαρτίνς για τη θέση του αριστερού μπακ. Έχει παίξει σε έντεκα από τα 14 παιχνίδια και δεν έχει υπάρξει παιχνίδι που να υστέρησε. Ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, είχε τη δύσκολη αποστολή να εξουδετερώσει βαρόμετρα των αντίπαλων ομάδων ( Καγιάμπα, Βίστσα, Σουλεϊμάνοβ, Έρικσεν).

Αντεπεξήλθε με επιτυχία και η φετινή είναι η κορυφαία σεζόν που έχει πραγματοποιήσει στην καριέρα του, η οποία ασφαλώς έχει ακόμα μέλλον. Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον προπονητή που τον πήρε στα... χέρια του σε ηλικία 15 ετών. Αυτόν που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά στη Γ' Εθνική, για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα του Πανσερραϊκού (2013).

Τσιμίκας: Απογείωση με τα παπούτσια - δώρο του Μιραλάς


Λεζ: Ο Σάκης Αναστασιάδης στα αριστερά, μίλησε στο Sport24.gr για τον Κώστα Τσιμίκα.

Ο Σάκης Αναστασιάδης μίλησε για το γειτονάκι του ενώ θυμήθηκε ιστορίες από την κοινή τους θητεία του στην ομάδα των Σερρών. Έκανε λόγο για ένα απροβλημάτιστο παιδί με "αδύναμο σώμα αλλά πεισματάρη", μίλησε για τους γονείς του και για τις πιέσεις που δέχτηκαν να μην πάει ο γιος τους στον Ολυμπιακό, ενώ επεσήμανε ότι αρκετά συχνά κουβεντιάζει με τον Τσιμίκα ο οποίος τον ρωτάει αν παρακολουθεί τις ασίστ και τον προτρέπει να τις βρει στο ίντερνετ.

Ας δούμε όσα είπε ο Αναστασιάδης, νυν τεχνικός σύμβουλος των ακαδημιών του Πανσερραϊκού.

"ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ"

"Τον είχα δύο χρόνια στη δεύτερη ομάδα και όταν ο Πανσερραϊκός υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική και ανέλαβα πρώτος προπονητής, τον ανέβασα στην πρώτη ομάδα. Τον είχα μαζί μου από 15 ετών. Καταγόμαστε από το ίδιο χωριό, των Λευκώνα Σερρών. Τα σπίτια μας είναι 500 μέτρα απόσταση. Οι γονείς του τον έφεραν σε εμένα γιατί γνωριζόμασταν.

Το πατρικό τους ήταν στον Λευκώνα, αλλά έμεναν Θεσσαλονίκη. Είχα πάρει και τον αδερφό του Στέργιο στην δεύτερη ομάδα του Πανσερραϊκού. Αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο. Παρότι ήταν αδύναμος στο σώμα, ήταν πολύ πεισματάρης και βρισκόταν σε μονομαχίες με σώματα που ήταν δύο φορές πιο δυνατά και ολοκληρωμένα.

Επειδή ήταν πεισματάρης και μαχητικός, τα κατάφερνε. Τον είχα ως χαφ - εξτρέμ, αλλά δίναμε σημασία στο αμυντικό κομμάτι. Είχαμε σχέδιο για το πώς πρέπει να αμύνεται όταν είμαστε σε τέτοια φάση. Με το που πήγε στον Ολυμπιακό αυτό το ενίσχυσε και εκεί καθιερώθηκε ως μπακ. Δουλεύαμε βέβαια και τότε για το πώς πρέπει να σκέφτεται στην άμυνα. Στον Ολυμπιακό δούλεψε κι άλλο, δόθηκε δανεικός, το 'λεγε η ψυχή του και καθιερώθηκε με το σπαθί του.

"ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ; ΕΙΣΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ;"

Δεν τα παράτησε σε καμία στιγμή. Πολλές φορές που του μιλάω στο τηλέφωνο, του λέω να μην χαλαρώνει ούτε λεπτό, γιατί στον Ολυμπιακό αν το κάνει, θα τον πάρει από κάτω. Έχουμε τακτική επαφή. Τα είχαμε πει μετά την Τότεναμ. Είχε ανταποκριθεί καλά και αμυντικά και επιθετικά. Είχε κάνει μεστό παιχνίδι.

Άλλη φορά είχαμε μιλήσει και μου λέει: «Κόουτς είδες την ασίστ που έκανα; Μπες στο ίντερνετ να τη δεις. Βρες την». Είχαμε κάνει μεγάλη προσπάθεια στο κομμάτι της σέντρας, να περνάει τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας. Τώρα βλέπουμε ότι το βγάζει εύκολα στον Ολυμπιακό. Δύσκολη σέντρα για την ομάδα που αμύνεται.

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÉÊÔÏÑÉÁ ÐËÆÅÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÉÊÔÏÑÉÁ ÐËÆÅÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όταν ήταν πιτσιρίκι, τον έβλεπα με παιδιά της ηλικίας του μετά την προπόνηση να κάθονται σε ένα παγκάκι στο δρόμο. Του έλεγα εγώ: "Τι έγινε Κωνσταντίνε; Αρχηγός της σπείρας είσαι; Καμιά τράπεζα ετοιμάζετε;". Του έχει μείνει αυτό. Τον πείραζα. Μιλάμε για πολύ καλό παιδί, απροβλημάτιστο. Ό,τι του έλεγες προσπαθούσε να το κάνει. Δεν διαμαρτυρόταν για τίποτα. Ούτε ότι κουράστηκε, ούτε τίποτα άλλο. Το ίδιο και ο αδερφός του. Χαρακτήρας... Παναγία.

ΔΩΡΟ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΡΑΛΑΣ

Θυμάμαι όταν είχε πάει στον Ολυμπιακό ο Τάσος Παπάζογλου, δικό μου παιδί κι αυτός, του είχα ζητήσει να μου στείλει ένα ζευγάρι με ποδοσφαιρικά παπούτσια από το Ρέντη. Ο Κέβιν Μιραλάς είχε αρκετά, του έδωσε ένα ζευγάρι και αυτό ήταν που μου έδωσε ο Παπάζογλου. Εγώ τελικά δεν τα φόρεσα ποτέ. Αποφάσισα να τα δωρίσω στον Κωνσταντίνο. Τα φορούσε μια αυτός, μια ο αδερφός του. Η οικογένειά του δεν ήταν πλούσια, κάθε άλλο.

Οι γονείς του πολύ καλοί άνθρωποι. Ήμουν κοντά στην οικογένειά του. Οτιδήποτε θέματα είχαν, πάντα επικοινωνούσαμε και μου ζητούσαν τη γνώμη μου. Όταν ήρθε η ώρα να πάρει μεταγραφή, τους είχα συμβουλέψει να κάνουν αυτό που θέλει ο Κωνσταντίνος και οι ίδιοι. Να μην ακούσουν κανέναν. Αυτό είχε γίνει τότε.

"ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ, ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ"

Είχα πάει στο σπίτι τους και το συζητήσαμε. Τους είχα πει να μην εκβιάζονται, να μην έχουν κανέναν ενδοιασμό. Κάποια στιγμή προσπάθησαν να του πουν να πάει σε άλλη ομάδα. Εγώ τους είπα να πάει όπου θέλει το παιδί. Να μείνουν αταλάντευτοι. Κάποιοι τους πίεζαν, αλλά τους είπα να μην υποκύψουν σε καμία πίεση. Αυτός ήθελε Ολυμπιακό. "Δεν πάνε να σας απειλούν, θα κάνετε αυτό θέλετε εσείς". Αυτή ήταν η συμβουλή μου.

Ο πατέρας του είναι μάγειρας, δουλεύει στη Σκιάθο. Εξαιρετικός μάγειρας αλλά και κύριος. Η μητέρα του ήταν πάντα κοντά στα παιδιά, τα πήγαινε στην προπόνηση και μετά τα γύριζε σπίτι. Αισθάνομαι κι εγώ υπερήφανος γιατί στην κρίσιμη ηλικία από 15 μέχρι 18 ετών που πήγε στον Ολυμπιακό, τον είχα μαζί μου. Με δικαίωσε, είχε πρόοδο κι αισθάνομαι ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι σε αυτό που είναι σήμερα ο Κωνσταντίνος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κέρδισε πολλά περισσότερα από μία νίκη
Η εξήγηση για Αβραάμ και η ελληνική σφραγίδα
Μαρτίνς για Σεμέδο: "Είναι παίκτης ελίτ, θα δυναμώσει την Πορτογαλία
Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Πρώτος και επαγγελματίας
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ