ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τρεις γάμοι και μια κηδεία

ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ-ÁÍÏÑÈÙÓÇ / CHAMPIONS LEAGUE / PRELIMINARY / OLYMPIAKOS-ANORTHOSI
ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ-ÁÍÏÑÈÙÓÇ / CHAMPIONS LEAGUE / PRELIMINARY / OLYMPIAKOS-ANORTHOSI ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για πέμπτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει μέσω των playoffs τη συμμετοχή του στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Και το εμπόδιο της κροατικής Ριέκα μοιάζει (αλλά μένει να αποδειχθεί και εντός αγωνιστικού χώρου) πιο ψηλό από τις προηγούμενες 4 περιπτώσεις, όταν στο δρόμο των Πρωταθλητών Ελλάδας βρέθηκαν ομάδες από Λευκορωσία, Κύπρο (δύο φορές η Ανόρθωση) και Μολδαβία.

Το Sport24.gr σάς θυμίζει τους... τρεις γάμους και τη μία κηδεία του Ολυμπιακού στα playoffs του Champions League.

1997-98: Mε Μοζίρ

Τρεις γάμοι και μια κηδεία

Ο Ολυμπιακός μόλις έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας, έπειτα από 9 “στείρα” χρόνια και το σύστημα διαδικασίας του Champions League, τον φέρνει απευθείας στον τελευταίο προκριματικό γύρο, πριν τους ομίλους του Champions League. Αντίπαλος η Μοζίρ. Στις 14 Αυγούστου 1997, το ΟΑΚΑ φοράει τα γιορτινά του και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τους Λευκορώσους μπροστά σε 40.000 οπαδούς του. Το πρώτο ημίχρονο τελειώνει χωρίς τέρματα και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μοιάζει με καταιγίδα.

Στο 59' ο Νινιάδης κάνει το 1-0, ο Γκόγκιτς το 2-0 στο 63' και το 3-0 στο 69', ο Γεωργάτος το 4-0 στο 75' και ο Αλεξανδρής το 5-0 στο 83'. Ο Ολυμπιακός κλειδώνει από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση και πάει χωρίς άγχος στον -διαδικαστικού χαρακτήρα- επαναληπτικό. Τελικό αποτέλεσμα 2-2, με τους Ανατολάκη και Νινιάδης να ισοφαρίζουν ισάριθμες φορές τους γηπεδούχους.

1998-99: Με Ανόρθωση

Τρεις γάμοι και μια κηδεία

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η είσοδος στους ομίλους του Champions League απαιτεί ένα τελευταίο βήμα. Τον τελευταίο προκριματικό. Η κληρωτίδα φέρνει αντίπαλη στους Πρωταθλητές Ελλάδας την Ανόρθωση. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων, στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με τους Γιαννακόπουλο και Λουτσιάνο, αλλά με ένα γκολ του Μιχαϊλοβιτς στο 66', που διαμόρφωσε το τελικό 2-1, οι Κύπριοι αρχίζουν και το πιστεύουν ενόψει της ρεβάνς.

Στη μεγαλόνησο, η Ανόρθωση μπαίνει δυνατά και κάνει το 1-0 (σκορ πρόκρισης) με τον Μιχαϊλοβιτς στο 33', αλλά στην επανάληψη ο Ολυμπιακός με δύο γκολ των Γεωργάτου (47') και Τζόρτζεβιτς (τι γκολ στο 57'!) αποκαθιστά την τάξη. Ο Κρισμάρεβιτς ισοφάρισε σε 2-2 στο 80', αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά, οι Τζόρτζεβιτς (85') και Γκόγκιτς (91'), υπέγραψαν την νίκη (2-4) – πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

2008-09: Με Ανόρθωση

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÁÍÏÑÈÙÓÇ-ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PRELIMINARY / ANORTHOSI -OLYMPIAKOS
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÁÍÏÑÈÙÓÇ-ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PRELIMINARY / ANORTHOSI -OLYMPIAKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έπειτα από δέκα χρόνια, ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει και πάλι αγώνα playoffs για να μπει στους ομίλους και μάλιστα με τον ίδιο αντίπαλο: την Ανόρθωση. Το πρώτο παιχνίδι στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” εξελίσσεται σε εφιάλτη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 από το 18ο λεπτό! Στο 77' ο Μήτρογλου αστοχεί σε πέναλτι και το κακό τριτώνει για τους ερυθρόλευκους στο 86', όταν ο Λάμπαν διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Η ρεβάνς στο Φάληρο ήταν όσο δύσκολη μπορεί να είναι για κάθε ομάδα, που ηττάται 3-0 στο πρώτο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν καταφέρνει να βρει δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο και η πρόκριση απομακρύνεται ακόμα πιο πολύ. Για την ιστορία, η νίκη (1-0) ήρθε με γκολ του Αργεντινού Μπελούτσι στο 53', αλλά ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός ομίλων για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

2009-10: Με Σερίφ

Τρεις γάμοι και μια κηδεία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για δεύτερη σερί χρονιά, χρειάζεται να παίξει στα προκριματικά του Champions League. Αυτή τη φορά, όμως, δύο προκριματικούς γύρους. Πρώτος αντίπαλος ήταν η Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ο Ολυμπιακός “καθαρίζει” την πρόκριση από την Τσεχία, όπου επικράτησε 2-0, με δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο από τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Λεονάρντο. Η ρεβάνς έγινε στο Φάληρο και ήταν τυπική διαδικασία, με τους Μαρέσκα (35') και Ντιόγκο (56') να υπογράφουν το τελικό 2-0. Στα playoffs, η κληρωτίδα έφερε αντίπαλο την Σερίφ Τίρασπολ. Στην Μολδαβία, ο Ολυμπιακός του Τιμούρ Κετσπάγια πετυχαίνει (και πάλι από το πρώτο ματς) σκορ πρόκρισης. Στο 46' ο Ντουντού και στο 81' ο Ντιόγκο διαμορφώνουν το τελικό 2-0 και μετατρέπουν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στον Πειραιά.

Εκεί, οι πρωταθλητές Ελλάδας επικρατούν 1-0, με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 82ο λεπτό, σφραγίζοντας τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος πέρασε το σκόπελο των προκριματικών με “4 στα 4” και χωρίς να δεχθεί γκολ, δεν βρέθηκε ποτέ στον πάγκο της ομάδας στη φάση των ομίλων, καθώς απολύθηκε λίγες ημέρες αργότερα.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το μήνυμα του Μπουχαλάκη για το εκπληκτικό ντεμπούτο
Θεοδωρίδης: "Τελείωσαν τα ανθρώπινα λάθη"
Η Κόρδοβα δίνει 800.000 ευρώ για Γιαννιώτα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ