ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τους ίδιους θα ξανάβαζε ο Σίλβα

Τους ίδιους θα ξανάβαζε ο Σίλβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, δεν μετάνιωσε για καμία επιλογή του τόσο σε ό,τι είχε να κάνει με τα πρόσωπα της ενδεκάδας, όσο και με τις αλλαγές του στο ματς με την Άντερλεχτ.

Όλη την περασμένη εβδομάδα είχαν γίνει ένα σωρό συζητήσεις για το ποιους θα επέλεγε τελικά ο Μάρκο Σίλβα για το αρχικό σχήμα κόντρα στην Άντερλεχτ. Θα προτιμούσε τα νιάτα (Ζντιέλαρ, Φορτούνη) ή την εμπειρία (Τσόρι, Καμπιάσο); Τελικά βρήκε τη μέση λύση με την παρουσία των Καμπιάσο και Φορτούνη.

Πολύς ντόρος φυσικά έχει δημιουργηθεί και μετά το ματς. Για ποιο λόγο, για παράδειγμα, βγήκε ο Καμπιάσο και πέρασε στη θέση του ο Ζντιέλαρ και όχι ο Κασάμι ή γιατί ξεκίνησε τον Πουλίδο και όχι δίδυμο Ντομίνγκεζ – Φορτούνη με τον Κώστα στα άκρα…

Αν ρωτούσε κανείς τον Σίλβα μία μέρα μετά τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ, η απάντηση που θα έπαιρνε θα ήταν ότι «θα ξαναέβαζα τους ίδιους». Θα στήριζε δηλαδή τις επιλογές του μέχρι εκεί που δεν πάει. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις αλλαγές του με κύρια φυσικά αυτή του Ζντιέλαρ αντί του Καμπιάσο, καθώς οι άλλες δύο ήταν αναγκαστικές (τραυματίας ο Ντουρμάζ, καταπονημένος ο Πουλίδο).

Όσο για το ποιες εξηγήσεις δίνονται για τους λόγους που επέλεξε τον Ζντιέλαρ και όχι τον Κασάμι. Έβλεπε ότι η Άντερλεχτ είχε αρχίσει να παίρνει μέτρα στο τελευταίο μισάωρο και το πρώτο που ήθελε να κάνει ήταν να χρησιμοποιήσει έναν χαφ που ανασταλτικά θα ήταν καλύτερος και φυσικά πιο πειθαρχημένος. Όπως και να το κάνουμε, το Σερβάκι στα μάτια του Σίλβα έχει αυτά τα στοιχεία έναντι του Κασάμι.

Σχετικά με τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από χθες το βράδυ σχετικά με το αν έπρεπε να ξεκινήσουν μαζί οι Τσόρι και Φορτούνης, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δώσει εδώ και ένα μήνα τις απαντήσεις του. Πιο πολλά χάνει ο Ολυμπιακός από τη συνύπαρξη των δύο παρά κερδίζει. Και κυρίως χάνει από τον Φορτούνη, ο οποίος κακά τα ψέματα όταν περνάει στα άκρα είναι συνήθως έξω από τα νερά του.

Με λίγα λόγια ο Σίλβα δεν έχει μετανιώσει για τίποτα, για καμία από τις επιλογές του. Σίγουρα του ανέτρεψε τα σχέδια ο τραυματισμός του Ντουρμάζ. Το παραδέχτηκε και στη συνέντευξη Τύπου ότι η απώλεια του Σουηδού ήταν καθοριστική ως προς την εξέλιξη του παιχνιδιού. Όμως, αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι και μπορούν να συμβούν. Πάντως, αν απόψε ξανάπαιζε με την Άντερλεχτ, πάλι την ίδια ενδεκάδα θα έβαζε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο…

Διαβάστε ακόμη:

Τα ξένα ΜΜΕ για το Ολυμπιακός - Άντερλεχτ

Ο πιο κακός ο μαθητής

Ποιους υποστηρίζει τώρα ο Ολυμπιακός;

Να ξεφύγει από τον εαυτό του

Δεν ήταν "πλήρης" κόουτς!

Τι Βαλβέρδε, τι Σίλβα...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ