Τουρνουά Ποδοσφαίρου Special Olympics στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 17ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics, η ΠΑΕ Ολυμπιακός μαζί με τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη Τουρνουά Ποδοσφαίρου Special Olympics 7x7 και Aγώνων Unified.

Στο Τουρνουά θα συμμετάσχει η ομάδα του προγράμματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" η οποία αποτελείται από παιδιά των Ειδικών Σχολείων του Ολυμπιακού και άλλες ομάδες από τα Special Olympics Hellas.

Το σχετικό δελτίο Τύπου:

"Στο πλαίσιο του εορτασμού της 17ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics, η ΠΑΕ Ολυμπιακός μαζί με τα Special Olympics Hellas διοργανώνουν την Δευτέρα 29 Μαΐου και την Τρίτη, 30 Μαΐου στο Προπονητικό Κέντρο ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Ρέντη, Τουρνουά Ποδοσφαίρου Special Olympics 7x7 και Aγώνων Unified με τη συμμετοχή αθλητών των Ακαδημιών του, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές Special Olympics να συνυπάρξουν με τα πρότυπά τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Στο Τουρνουά θα συμμετάσχει η ομάδα του προγράμματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" η οποία αποτελείται από παιδιά των Ειδικών Σχολείων του Ολυμπιακού και άλλες ομάδες από τα Special Olympics Hellas.

Οι αθλητές μαζί με τους προπονητές τους θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ξεχωριστό μήνυμα προς όλους αλλά και να χειροκροτηθούν από τους θεατών των σπουδαίων αγώνων.

Η 17η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics πραγματοποιείται από 27 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2017, σε συνεργασία με την UEFA, τριανταεπτά (37) Εθνικές Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου καθώς και εκατόν είκοσι (120) ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε όλη την Ευρώπη".

Ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος για την Κ-12

Η Ακαδημία της ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τις "Ημέρες Θάλασσας 2017", με την Κ-12 να ξεναγείται στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

"Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ημέρες Θάλασσας 2017" που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά η Ακαδημία της ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμετείχε σε ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη το πρωί του Σαββάτου.

Η ομάδα Κ-12 του Ολυμπιακού μαζί με τον προπονητή της κ. Ιάκωβο Χατζηράπτη συμμετείχε στην ξενάγηση που διοργάνωσε η ΚΟΙΝ. Σ.Ε.Π 7 και ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Ζαρίφης έχοντας την μοναδική ευκαιρία να μάθει την ναυτική ιστορία της Ελλάδος.

Οι ποδοσφαιριστές ξεναγήθηκαν στις αίθουσες με τα μόνιμα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, τα οποία περιλαμβάνουν μοντέλα πλοίων από την αρχαιότητα έως σήμερα, καθώς και στην περιοδική έκθεση για τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 1821-1945, με τίτλο: « Μεθ’ ορμής ακαθέκτου».

Τα παιδιά έμειναν εντυπωσιασμένα από την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας ενώ είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μπροστά από το θρυλικό υποβρύχιο "Παπανικολής" μέρος του οποίου κοσμεί τον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δουν και ενημερωτικό video για την ναυτική παράδοση των Ελλήνων.

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε μεταξύ άλλων: "Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος είναι εκ των πραγμάτων πολύ σημαντικό για την πόλη και για τη χώρα. Θέλουμε όταν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, να έρχεται κόσμος στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και να ξεναγείται, να ενημερώνεται, να διαβάζει και όχι να υπάρχουν τα μουσεία στις πόλεις απλώς ως ωραία κτίρια. Όλοι μαζί προσπαθούμε να φέρουμε όσο τον δυνατό περισσότερο κόσμο, είτε στο Ναυτικό Μουσείο είτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο είτε σε άλλες δομές πολιτισμού στην πόλη μας. Μακάρι να μην χρειάζονταν οι «Ημέρες Θάλασσας» για να υλοποιηθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Θέλουμε να κάνουμε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς  παρόμοιες συνέργειες με την ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7  και με άλλους  δραστήριους φορείς της πόλης".

Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους στη Μαρίνα Ζέας Πειραιά

*H δράση της Ακαδημίας εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της με τον τίτλο "Life Outside the Box".

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Αν ασχολείσαι με το Airbnb, το Syncbnb θα το λατρέψεις

Μια ελληνική startup φιλοδοξεί να γίνει το κορυφαίο εργαλείο του κόσμου για την βραχυπρόθεσμη μίσθωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24