ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τότεναμ - Ολυμπιακός 4-2: Σε κακή Μεριά

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÔÏÔÅÍÁÌ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÔÏÔÅÍÁÌ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 0-2 στο Λονδίνο, αλλά ένα σοβαρό λάθος του Μεριά στο 45'+1' έβαλε την Τότεναμ ξανά στο παιχνίδι. Τελικά οι Άγγλοι νίκησαν 4-2 και προκρίθηκαν στους "16" του Champions League. Όλα για την 3η θέση οι "ερυθρόλευκοι".

Άδοξα ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση στο Λονδίνο, για την 5η αγωνιστική του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 0-2 στο πρώτο 20λεπτο, αλλά το φινάλε του αγώνα τούς βρήκε ηττημένους με 4-2. Ένα πολύ σοβαρό λάθος του Γιασίν Μεριά στο 45'+1' έδωσε τη δυνατότητα στον Άλι να σκοράρει, να μειώσει σε 1-2, φάση που αποδείχθηκε κλειδί για την επικράτηση των Άγγλων.

Ο Ολυμπιακός θέλει πλέον νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Ερυθρού Αστέρα στο Φάληρο για να περάσει στους "32" του Europa League μέσω της τρίτης θέσης του γκρουπ, αφού Μπάγερν και Τότεναμ προκρίθηκαν στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης...

1. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3 και άφησε στον πάγκο του Βαλμπουενά. Ποιος να το περίμενε ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι θα ήταν εκείνοι που θα ήλεγχαν την αναμέτρηση από το ξεκίνημα! Η Τότεναμ πίσω από τη μπάλα και οι Πειραιώτες λες και έπαιζαν στο "Γ. Καραϊσκάκης". Απείλήσαν στο 3' με τον Μασούρα και βρήκαν δίχτυα στο 6'! Ο Ελ Αραμπί πραγματοποίησε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό και η μπάλα καρφώθηκε στην δεξιά γωνία του Γκασανίγκα.

Ο Μαροκινός φορ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού που έχει σκοράρει και στα τρία πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια του με την ομάδα που ξεκίνησε βασικός. Σοκ για τον Μουρίνιο και τους παίκτες του, οι οποίοι απάντησαν στις ευκαιρίες με την κεφαλιά του Σον που "έβγαλε" ο Σα. Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά λειτουργούσαν άψογα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ποντένσε έβγαινε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση από δεξιά, βάζοντας σε μπελάδες τον Ρόουζ. Αν μια ομάδα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Όλα λειτουργούσαν άψογα και στο 19' ήρθε και δεύτερο τέρμα. Απίθανη εξέλιξη. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκιλιέρμε έκανε τακουνάκι, ο Σεμέδο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς και πλάσαρε εύστοχα ( 0-2).

Ο Πορτογάλος έγινε ο πρώτος αμυντικός ελληνικής ομάδας που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε μια ευρωπαϊκή σεζόν!

2. ΤΟ... ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΜΕΡΙΑ

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα τους στο Μόναχο. Στο Tottenham Hotspur Stadium παρουσίασαν ένα σύνολο μιας μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας απέναντι σε ένα πολύ πιο ακριβό, αλλά αποσβολωμένο ρόστερ. Βλέποντας τους παίκτες του να αποδίδουν τόσο κάκιστα ο Μουρίνιο, έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 29', με τον Έρικσεν να αντικαθιστά τον Ντάιερ. Η είσοδος του Δανού βελτίωσε επιθετικά την Τότεναμ, αλλά και η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα ήταν "ερυθρόλευκη". Το σουτ του Μεριά στο 32' πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί στο 0-2. Ένα πολύ σημαντικό λάθος του Μεριά, ωστόσο, έβαλε ξανά τους Σπερς στο παιχνίδι.

Στο 45'+1' ο Οριέ έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Τυνήσιου και ο Άλι προ κενής εστίας έκανε το 1-2.

3. Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ήταν αναμενόμενο ότι η Τότεναμ θα μπει δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει στην ισοφάριση και το πέτυχε πολύ γρήγορα, μόλις πέντε λεπτά μετά, στο 50'. Ο Μόουρα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο αφύλαχτος Κέιν δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη (2-2). Οι παίκτες του Ολυμπιακού ζήτησαν νωρίτερα φάουλ, για αντικανονικό μαρκάρισμα του Μόουρα στον Τσιμίκα, αλλά ο Βούλγαρος διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός έβγαλε πείσμα στο παιχνίδι του. Δεν κλείστηκαν οι Πειραιώτες, αλλά βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να φτάσουν σε τρίτο γκολ. Κυκλοφορούσαν εξαιρετικά τη μπάλα, άλλαζαν γήπεδο, όμορφες συνεργασίες... Ο Τσιμίκας με σέντρες από αριστερά προσπάθησε να προκαλέσει ζημιά στη λονδρέζικη άμυνα, η οποία κατάφερε όμως να μην δεχτεί άλλο γκολ.

4. ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 20ΛΕΠΤΟ

Στο τελευταίο 20λεπτο ήρθε η ερυθρόλευκη κατάρρευση. Δίχως η Τότεναμ να είναι πολύ ανώτερη, κατόρθωσε να προηγηθεί, αλλά και λίγο αργότερα να βρει και τέταρτο γκολ. Στο 73' ο Άλι έκανε εντυπωσιακή ενέργεια στην περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε τη σέντρα, ο Σον βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και ο Οριέ που επωφελήθηκε έκανε τέτοιο σουτ που ήταν αδύνατο για τον Σα να αντιδράσει.

Ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων ήταν αφύλαχτος και "εκτέλεσε" τον Πορτογάλο. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 77', όταν ούτε ο Σεμέδο ούτε ο Μεριά κατάφεραν να αναχαιτίσουν τον Κέιν, ο οποίος με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν έκανε το 4-2.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι απογοητευμένοι πλέον παίκτες του Ολυμπιακού δεν αντέδρασαν. Η Τότεναμ με διαχείριση κράτησε το 4-2 και κατέκτησε τη νίκη - πρόκριση. Οι "ερυθρόλευκοι" υπέστησαν την τέταρτη ήττα στο γκρουπ και πλέον θα τα δώσουν όλα για την επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ