ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πλάνο ενδεκάδας του Χάσι για το ντέρμπι

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε μεγάλο βαθμό έχουν ξεκαθαρίσει οι σκέψεις του Μπέσνικ Χάσι ενόψει του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (24/9, 20:30) με την ΑΕΚ. Τα πρόσωπα της ενδεκάδας που του δίνουν ευελιξία σε διάταξη και σύστημα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπέσνικ Χάσι καταφέρνει να... κρύβεται καλά όταν έρχεται η στιγμή να αποκαλύψει τις σκέψεις του για την ενδεκάδα, παραμονές των αγώνων.

Σπανίως ο 46χρονος τεχνικός ακολουθεί κατά γράμμα όσα έχει δείξει στις προπονήσεις στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, όλες τις μέρες που προηγούνται των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας. Κυρίως αναφορικά με τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ενδεκάδα αλλά και σε θέματα τακτικής.

Συνηθίζει να δοκιμάζει διάφορα σχήματα, σε διαφορετική λογική και ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού. Συχνά αυτό που επιλέγει είναι να παρουσιάσει είναι ένα πλάνο που δεν είχε φανερώσει στις δοκιμές του. Ένας από τους στόχους του είναι να κρατά με αυτό τον τρόπο του ποδοσφαιριστές του σε εγρήγορση. Και φυσικά να διαρρέουν εντέλει στον Τύπο όσο το δυνατόν λιγότερες από τις σκέψεις του.

Ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή (24/9, 20:30) στο ΟΑΚΑ, ο Χάσι έχει δοκιμάσει ένα σωρό πράγματα στις προπονήσεις. Κατανοεί τις δυσκολίες του παιχνιδιού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήδη ο Ολυμπιακός μπαίνει σε ένα σημαντικό ματς με χάντικαπ δύο βαθμών από την αντίπαλο του.

Είναι επόμενο για τον προπονητή των Πειραιωτών να ψάχνεται για το καλύτερο δυνατό συνδυασμό προσώπων και τακτικής, αυτόν που θα αυξήσει τις πιθανότητες της ομάδας του να φύγει με τους βαθμούς της νίκης από το ΟΑΚΑ.

Οι τελευταίες δοκιμές θα γίνουν το Σάββατο (23/9), στην προπόνηση με την οποία θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει ΟΑΚΑ. Και ίσως εκεί ο Χάσι πάρει τις τελικές του αποφάσεις για το ντέρμπι. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα μοιάζει δύσκολο να πάει σε πολλές εκπλήξεις ο 46χρονος τεχνικός. Ακόμη πιο δύσκολο να προτιμήσει από το ξεκίνημα μια διάταξη με τρεις στόπερ, όπως έκανε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Αστέρα στο Κύπελλο μεσοβδόμαδα.

Ο Καπίνο θα επιστρέψει κάτω από τα γκολπόστ. Τετράδα στην άμυνα με Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Ένχελς και τον Φιγκέιρας να έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Κούτρη. Ο Ζντιέλαρ με τον Ζιλέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, μαζί τους και ο Οτζίτζα Οφόε σε περισσότερο δημιουργικό ρόλο. Καρσελά και Μάριν έχουν το προβάδισμα για τα "φτερά" στην επίθεση, ενώ "μάχη" δίνουν Τζούρτζεβιτς - Εμενίκε για την θέση του φορ.

Το πλάνο ενδεκάδας του Χάσι για το ντέρμπι

"Κλειδί" η παρουσία του Ζντιέλαρ στην ενδεκάδα, που επιτρέπει στον Ολυμπιακό να αλλάξει την διάταξη του στη διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς να έρθει παίκτης από τον πάγκο. Ο Σέρβος χαφ έπαιξε ως τρίτος στόπερ (δεξιά του ο Σισέ, αριστερά του ο Νικολάου) στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης και εφόσον προτιμηθεί για το βασικό σχήμα, ο Χάσι θα έχει την ευχέρεια να διαφοροποιήσει τα πλάνα του αν χρειαστεί δίχως να σπαταλήσει αλλαγή.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την χρησιμοποίηση του Οτζίτζα Οφόε σε περισσότερο προωθημένο ρόλο, με την διάταξη να μπορεί να μεταβάλλεται από 4-2-3-1 σε σύστημα 4-3-3. Ένα μικρό παράθυρο ενδεκάδας υπάρχει για τον Ταχτσίδη αντί του Ζιλέ, που είχε καταπονηθεί αρκετά το προηγούμενο διάστημα. Ο Φορτούνης που φαίνεται να ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό πιθανότατα θα μπει στην αποστολή για το ΟΑΚΑ, περισσότερο για να προσφέρει λύσεις στη διάρκεια του ματς, αν το κρίνει απαραίτητο ο προπονητής του.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα 5+1 μεγάλα ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ
Τα δίνει όλα ο Φορτούνης για να προλάβει το ντέρμπι
Το αίτημα του Ολυμπιακού ενόψει ντέρμπι και η απάντηση της ΑΕΚ
"Για κάθε παιδί, μια δίκαιη ευκαιρία στη ζωή!"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ