ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το παλεύει για Μιραλάς

Everton's Kevin Mirallas celebrates scoring against West Bromwich Albion during the English Premier League soccer match at Goodison Park, Liverpool, England, Saturday March 11, 2017. (Peter Byrne/PA via AP)
Everton's Kevin Mirallas celebrates scoring against West Bromwich Albion during the English Premier League soccer match at Goodison Park, Liverpool, England, Saturday March 11, 2017. (Peter Byrne/PA via AP) AP

Άγγλοι και Βέλγοι επιμένουν να διατηρούν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι απόκτησης του Κέβιν Μιραλάς. Δείτε ποια είναι δεδομένα (πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα) που κρίνουν την επιστροφή του Βέλγου στον Πειραιά.

Ο βρετανικός Τύπος (Sun, Guardian) συνεχίζει να ασχολείται και την Τρίτη (29/8) με το "φλερτ" του Ολυμπιακού με τον Κέβιν Μιραλάς και την προσπάθεια των "ερυθρολεύκων" να επιστρέψει ο διεθνής Βέλγος εξτρέμ στον Πειραιά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη Sun, ο τεχνικός της Έβερτον, Ρόναλντ Κούμαν, ετοιμάζεται να απορρίψει την πρόταση του Ολυμπιακού για δανεισμό του Μιραλάς.

Τι συμβαίνει, ωστόσο, με τον Βέλγο ο οποίος πρόσφατα (12/5) ανανέωσε με την ομάδα του Λίβερπουλ μέχρι και το 2020. Το δεδομένο είναι ότι δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πλάνων του Ολλανδού τεχνικού του.

Το μαρτυρούν τα ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στην αρχή της τρέχουσας σεζόν κι ο αποκλεισμός του από την αποστολή για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τσέλσι. Ο όρος στο νέο συμβόλαιο του Βέλγου προβλέπει αύξηση αποδοχών από το ερχόμενο καλοκαίρι (2018).

Ακόμη κι αυτές που λαμβάνει τώρα (κοντά στα 2.500.000 ευρώ) είναι δύσκολο να τις επωμιστεί κάποια ελληνική ομάδα, αν υπολογιστεί ότι σχεδόν διπλασιάζονται με την εφορία.

Η Έβερτον θα συζητούσε την παραχώρηση του διεθνούς Βέλγου, αλλά θα προτιμούσε αυτή να γίνει εντός Premier League. Άλλωστε την Πέμπτη (31/8) η μεταγραφική δραστηριότητα κορυφώνεται στο Νησί και ο ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό διαπραγματευτικό στοιχείο (ως ενδεχόμενη ανταλλαγή σε deal) με κάποια άλλη ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, όπως προκύπτει από την Αγγλία και το Βέλγιο, θα μπορούσε να αποκτήσει τον ακραίο μεσοεπιθετικό με τη μορφή μονοετούς δανεισμού και αγορά του για το ερχόμενο καλοκαίρι. Άλλωστε είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής τακτική ακόμη σε κορυφαία deals (έχει εξεταστεί ως παράμετρος για τη μετακίνηση του Εμπαπέ από τη Μονακό στην Παρί Σεν-Ζερμέν).

Σύμμαχος στην προσπάθεια των "ερυθρολεύκων" είναι η δεδομένη επιθυμία του ποδοσφαιριστή να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς μάλιστα φέρεται διατεθειμένος να χαμηλώσει τις απαιτήσεις ως προς τις ετήσιες απολαβές του. Το γεγονός ότι - με βάση τον όρο στο νέο συμβόλαιο του παίκτη - οι απολαβές του θα είναι μεγαλύτερες από το 2018 (και η Έβερτον θα ήθελε να το αποφύγει) αποτελεί επίσης διαπραγματευτικό "χαρτί" στην προσπάθεια της ελληνικής ομάδας.

Από την άλλη, στα αρνητικά συγκαταλέγεται η επιθυμία των "toffees" να παραχωρηθεί ο παίκτης σε ομάδα Premier League. Από τους "ερυθρόλευκους", υπενθυμίζεται, έχουν διαψεύσει τις προηγούμενες ημέρες ότι κινούνται για την επιστροφή του Μιραλάς, αλλά πάντα υπάρχει στο μυαλό των Πειραιωτών, ως το κερασάκι στην τούρτα των επιτυχημένων κινήσεων φέτος το καλοκαίρι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ