ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ντέρμπι σε αριθμούς

Το ντέρμπι σε αριθμούς

Δείτε σε αριθμούς τι έχουν κάνει Ολυμπιακός και ΑΕΚ στις πρώτες 6 αγωνιστικές της Super League και ποιοι παίκτες ξεχωρίζουν, λίγες ώρες πριν την μεταξύ τους σύγκρουση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Την ΑΕΚ υποδέχεται ο Ολυμπιακός το βράδυ του Σαββάτου (17/10, 20:30) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και έχει ενδιαφέρον να δούμε ορισμένα από τα στατιστικά στοιχεία που συνοδεύουν τις δύο ομάδες πριν την μεταξύ τους σύγκρουση για την 7η αγωνιστική της Super League.

Φτάνοντας σε αυτό το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός "κουβαλάει" μαζί του 18 γκολ από τις 6 πρώτες αγωνιστικές (3 παθητικό), 10 ασίστ και μέσο όρο 1 γκολ / 5.2 τελικές προσπάθειες, όντας πρώτος στις τρεις σχετικές κατηγορίες της Super League.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της μετράει 10 τέρματα (3η) στις 6 πρώτες αγωνιστικές (4 παθητικό), 5 ασίστ (5η) και μέσο 1 γκολ / 7.6 τελικές προσπάθειες (5η). Οι δύο αντίπαλοι ισορροπούν στις πάσες, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν 441 και τους "κιτρινόμαυρους" 440.

Ένα ιδιαίτερο στατιστικό στοιχείο έρχεται μέσα από τις τελικές προσπάθειες. Ο Ολυμπιακός έχει 93 (με 40/132 γεμίσματα, 279 λάθη και 120 κλεψίματα) και είναι πρώτος στη συγκεκριμένη λίστα και η ΑΕΚ μετράει 76 (με 47/144 γεμίσματα, 261 λάθη και 116 κλεψίματα) και είναι 4η στη λίστα. Ωστόσο ο "Δικέφαλος" έχει 48 τελικές εντός περιοχής και 28 εκτός, με τον Ολυμπιακό να αριθμεί 52 τελικές εκτός περιοχής και 41 εντός.

Επί της ουσίας η ΑΕΚ απειλεί περισσότερο μέσα από την περιοχή σε σχέση με τον Ολυμπιακό, άσχετα αν για την ώρα δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική με τους Πειραιώτες στο σκοράρισμα.

Για την ομάδα του Δέλλα έχει σημασία να τονίσουμε ότι οι μεσοεπιθετικοί είναι αυτοί που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην ολοκλήρωση των φάσεων. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Ντιέγκο Μπουονανότε είναι πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 3 γκολ και ο καλύτερος παίκτες σε μέσο όρο γκολ/τελικές προσπάθειες με 1/2.3.

Από τις 48 εντός περιοχής τελικές προσπάθειες της ΑΕΚ, ο Βάργκας έχει 7, ο Μπουονανότε 6, ο Μπαρμπόσα 5, ο Μάνταλος 4 και ο Πλατέλλας 3. Περισσότερο δηλαδή από το 50%.

Στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο πάλι, σε επίπεδο Super League την μπαγκέτα κρατάνε δύο παίκτες. Κώστας Φορτούνης και Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός είναι πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών (και του πρωταθλήματος μαζί με Γιάννου και Μάντζιο) με 5 γκολ και ο Σουηδός διεθνής εξτρέμ ακολουθεί με 3.

Αμφότεροι έχουν μοιράσει από 4 ασίστ (άλλες 2 έχει ο Ιντέγε), ενώ ο Φορτούνης έχει 18 τελικές προσπάθειες, τις περισσότερες στο πρωτάθλημα και 12/29 γεμίσματα.

Θυμίζουμε ότι στην αποστολή του Ολυμπιακού έχουν συμπεριληφθεί οι Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Ντουρμάζ, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Κολοβός, Ερνάνι, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας.

Για την ΑΕΚ στην αποστολή βρίσκονται οι Μπαρόχα, Ανέστης, Σοϊλέδης, Αρθο, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου, Σιμόες, Βάργκας, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Κρισάντους, Μπουονανότε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ