ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το μοναδικό ματς που δεν είχε άγχος ο Λεμονής!

ΟΛΥΜΠΙΑKΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΕΜΟΝΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑKΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΕΜΟΝΗΣ ICON

Γιατί ο Τάκης Λεμονής πίστευε ότι το παιχνίδι με τον Πλατανιά θα ήταν ένα "πάρτι" για τον Ολυμπιακό. Η ομιλία μεταξύ των παικτών πριν από τη σέντρα για τα περσινά έπαιξαν το ρόλο τους.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λεμονής μία μέρα μετά το 0-0 με την Μπαρτσελόνα, ξεκίνησε με λίγο άγχος την προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον Πλατανιά.

Είναι δύσκολο να επανέλθουν οι παίκτες στην ελληνική πραγματικότητα. Μετά από μία έξοχη βραδιά με τους “μπλαουγκράνα”, μετά από μία βραδιά που θα μείνει στην ιστορία, ξαφνικά θα έπρεπε να μπει στο μυαλό των ποδοσφαιριστών η ανάγκη για τρεις βαθμούς απέναντι στον ουραγό της Super League Σουρωτή.

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η αποστολή του Λεμονή δεν ήταν εύκολη και ειδικά όταν έχει να κάνει με ένα σωρό ξένους ποδοσφαιριστές που πολλές φορές στο παρελθόν σε ανεπιτυχή αποτελέσματα συμπεριφέρονταν λες και είχε περάσει άλλη μία μέρα στη δουλειά.

Όσο πλησίαζε το ματς με τους Χανιώτες, ο κόουτς των Πειραιωτών προσπαθούσε με αρκετές ομιλίες να τους τονίσει τη σημασία που έχει για τον σύλλογο το τρίποντο, όχι μόνο ως προς το βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά και ως προς το κομμάτι της “εκδίκησης” μετά τα όσα έγιναν πέρσι.

Επίσης, επιχείρησε με κάποιες κουβέντες του να τους δείξει ότι “αν θέλετε να ξαναπαίξετε με την Μπαρτσελόνα, πρέπει τέτοια ματς όπως με τον Πλατανιά να τα κερδίζετε, να πάρετε το πρωτάθλημα και του χρόνου να ξαναπάτε στο Champions League”.

“ΚΛΕΙΔΙ” ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Ο Λεμονής φυσικά γνώριζε ότι ο Πλατανιάς είναι μία ομάδα με ένα σωρό προβλήματα, με τα χειρότερα ποσοστά στη Σούπερ Λίγκα, μια ομάδα που δύσκολα θα σήκωνε εμπόδια στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, αυτό δεν σήμαινε ότι δεν έπρεπε οι παίκτες του να αντιμετωπίσουν με την απαιτούμενη σοβαρότητα το ματς.

Και αυτό που άρεσε στον 57χρονο τεχνικό είναι ότι οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν από το πρώτο λεπτό με σκοπό να “καθαρίσουν” νωρίς - νωρίς το παιχνίδι!

Τι έπαιξε σημαντικό ρόλο; Κάποιες συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο διήμερο ανάμεσα στους παλιούς παίκτες και τους νεότερους. Οι “παλιοσειρές” μετέφεραν στους “νεοσύλλεκτους” τι ακριβώς συνέβη στο περσινό παιχνίδι και στις καταγγελίες του Πλατανιά τρεις εβδομάδες αργότερα, με σκοπό να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό!

Η ίδια συζήτηση έγινε και λίγο πριν φύγει η αποστολή από το Ρέντη για το Καραϊσκάκη. Μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών είχαν και περιέργεια για το πώς θα υποδεχόταν ο κόσμος τον Πλατανιά.

Μόλις λοιπόν οι Πειραιώτες έφτασαν στο φαληρικό γήπεδο και είδαν ότι άρχισαν να πετούν ψεύτικα ρούβλια προς τα μέλη της αποστολής της κρητικής ομάδας, κατάλαβαν άπαντες ότι το ματς με τον Πλατανιά είχε έναν χαρακτήρα που παρέπεμπε σε... ντέρμπι!

Εκείνη τη στιγμή ο Λεμονής ήταν σίγουρος ότι η ομάδα του δεν θα έχανε βαθμούς με τίποτα. Είδε τον θυμό στα μάτια των παικτών, είδε τη δίψα τους για να στείλουν όσες το δυνατόν περισσότερες φορές την μπάλα στα δίχτυα των Χανιωτών! Και κάπου εκεί, του έφυγε όλο το άγχος. Ήταν το μοναδικό ματς που πριν ξεκινήσει, ο Λεμονής δεν είχε καθόλου στρες.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ