ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το... κρυφτούλι του Γκαρθία, σκέψεις για 4-4-2

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Όσκαρ Γκαρθία για ακόμη μία φορά προτίμησε να μην ανοίξει τα χαρτιά του για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο (19.30). Στις 21/1 η τελευταία νίκη των Πειραιωτών. Με Ανσαριφάρντ, Μάριν και... Μάρτινς η πιθανή 11άδα.

Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της σεζόν. Το σύνθημα όμως στο Ρέντη είναι “όχι άλλες απώλειες”. Κι αυτό, γιατί ναι μεν έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά αν ισχύσει η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών, τότε καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι το αποψινό ματς (18/2, 19.30) με τον Πανιώνιο στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη, έχει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Αν οι “ερυθρόλευκοι” δεν κερδίσουν τους Νεοσμυρνιώτες, τότε θα βρεθούν στην 4η θέση πίσω από τον Ατρόμητο! Ο Γκαρθία έχει τονίσει στους παίκτες του ότι θα πρέπει να παίξουν σαν άντρες εώς το τέλος της σεζόν, να τιμήσουν τη φανέλα που φορούν και να αποδείξουν στον οργανισμό ότι αξίζουν ορισμένοι εξ αυτών να παραμείνουν στο Λιμάνι και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μεταξύ άλλων, ο Ολυμπιακός καλείται να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη μετά από ένα μήνα. Η τελευταία φορά που έφυγε με το τρίποντο ήταν στις 21 Ιανουαρίου στο 3-0 επί της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη. Από τότε μετράει τρεις ισοπαλίες με Αστέρα Τρίπολης (1-1, εκτός), Ατρόμητο (2-2, εκτός) και ΑΕΚ (0-0, εντός στο Κύπελλο), αλλά και δύο ήττες από την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα (εντός) και Κύπελλο (εκτός) με 1-2.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός τεχνικός πιστός στις... παραδόσεις του, προτίμησε να κρατήσει πάλι κλειστά τα χαρτιά του. Οι απουσίες είναι αρκετές: Στην εξέδρα θα κάτσουν οι τιμωρημένοι Ρομαό και Πάρντο, οι τραυματίες Σισέ και Σεμπά, αλλά και ο ανέτοιμος Φορτούνης.

Πολλά σενάρια έχουν κυκλοφορήσει από το βράδυ του Σαββάτου (17/2). Μέχρι και το ότι οι “ερυθρόλευκοι” ενδέχεται να εμφανιστούν ξανά με το... 4-4-2 της Τρίπολης!

Τίποτα δεν έχει δείξει πάντως ο Γκαρθία στο Ρέντη. Αν πάει με 4-4-2, τότε ο Μιραλάς θα βρεθεί δίπλα στον Ανσαριφάρντ και στα “φτερά” πιθανότατα θα είναι οι Μάριν και Ανδρούτσος. Αν πάει στο 4-2-3-1, τότε και εκεί υπάρχουν ένα σωρό ερωτηματικά.

ΜΕ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ, ΜΑΡΙΝ ΚΑΙ... ΜΑΡΤΙΝΣ

Η ουσία είναι μία: Ο Γκαρθία θα πορευτεί σήμερα (18/2) με οδηγούς τους Ανσαριφάρντ και Μάριν. Μέσα στην εβδομάδα εκθείασε τον Μαρτίνς για τον επαγγελματισμό του στην καθημερινότητα στο Ρέντη και όλα δείχνουν ότι ο Πορτογάλος θα πάρει χρόνο συμμετοχής, είτε από την αρχή, είτε στο δεύτερο ημίχρονο.

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι με Προτό στα γκολπόστ, οι Ελαμπντελαουί (δεξιά), Ένγκελς, Μποτία και Κούτρης (αριστερά) στην άμυνα, οι Ζιλέ και ένας εκ των Ταχτσίδη ή Μαρτίνς στα χαφ, ο Οφόε πίσω από τον Ανσαριφάρντ και οι Μάριν - Μιραλάς στα “φτερά”.

Αν πάει με 4-4-2, τότε ο Μιραλάς θα περάσει δίπλα στον Ανσαριφάρντ και λογικά ο Ανδρούτσος θα περάσει στις πτέρυγες. Με αυτό το σύστημα οι Οφόε, Μαρτίνς και Ταχτσίδης θα παλέψουν για μία θέση στο πλευρό του Ζιλέ στα χαφ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ