ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ήθελε, το κυνήγησε, το πέτυχε!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Αποτελούσε κοινό μυστικό στο Ρέντη ότι ο Μπράουν Ιντέγε εδώ και έναν χρόνο προσπαθούσε να φέρει πρόταση από την Κίνα και να υπέγραφε ο ίδιος ένα συμβόλαιο ζωής.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν το περιμέναμε. Και στον Πειραιά άλλωστε είχαν προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο. Από πέρσι τέτοιο καιρό ο Μπράουν Ιντέγε είχε το μυαλό του ότι κάποια στιγμή θα έπαιρνε το αεροπλάνο για Κίνα. Δεν πήρε τελικά την πτήση τον Φλεβάρη του 2016 μετά από βέτο που έθεσαν ο Ολυμπιακός και ο Μάρκο Σίλβα, αλλά τελικά θα το πάρει εντός των επόμενων ημερών.

Πέρσι λοιπόν ήρθαν οι Κινέζοι και “έσκασαν” μία πρόταση κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Αρνητική ήταν η απάντηση που δόθηκε από... Πειραιά μεριά. Όχι ότι δεν κάλυπτε τους “ερυθρόλευκους” η συγκεκριμένη προσφορά, αλλά δεν γινόταν να πάει μόνο με τον Πουλίδο εώς το τέλος της σεζόν και έχοντας μπροστά τους τα ματς με την Άντερλεχτ. Αν λειτουργούσαν καθαρά επιχειρηματικά, θα έφευγε αμέσως ο Αφρικανός. Κοίταξαν όμως το αγωνιστικό συμφέρον και κράτησαν τον Νιγηριανό.

Δεν ξέρουμε αν η πτώση στην απόδοση του Ιντέγε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν είχε να κάνει και με το γεγονός ότι δεν έγινε αυτή η μεταγραφή. Η αλήθεια είναι ότι στο Ρέντη δεν εμφανιζόταν και τόσο... αγριεμένος όσο στον α' γύρο.

Πέρασε λοιπόν από τότε ένα τετράμηνο, ο ίδιος περίμενε ότι θα ερχόταν η περιβόητη πρόταση γύρω στο καλοκαίρι, αλλά ο μάνατζέρ του (μαζί με την... πορτογαλική παρέμβαση ατζέντηδων που είχε γίνει) του συνέστησε κάνει υπομονή. Να κάνει ουσιαστικά τη δουλίτσα του στο πρώτο μισό της σεζόν και του υποσχέθηκαν ότι τον Γενάρη θα του έφερνε μία προσφορά από την Άπω Ανατολή που θα του έλυνε το πρόβλημα της ζωής του και των... τρισέγγονών του (3-3,5 εκ. ευρώ ετησίως για τρία χρόνια!!!).

Εδώ και πολύ καιρό το συζητούσε με την οικογένειά του ότι οι μέρες του ήταν μετρημένες στην Ελλάδα. Εδώ και πολύ καιρό υποστήριζε και σε φίλους του ότι λογικά πολύ δύσκολα θα συνέχιζε στον Ολυμπιακό εώς το τέλος της σεζόν. Είχε πάρει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τον μάνατζέρ του ότι θα μετακόμιζε στην Κίνα.

Με λίγα λόγια το το κυνήγησε αρκετά και τελικά στο τέλος τα κατάφερε.

Πολύς κόσμος λέει ότι “αν ήθελε ο Ολυμπιακός να τον κρατήσει, θα μπορούσε με μία γενναία αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, θα τον κρατούσε”. Η απάντηση σε αυτά τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες, δίνεται όχι από εμάς, αλλά από τα όσα διαρρέουν από το Ρέντη. Ο Ιντέγε μετά την ΑΕΚ έβγαζε μία εικόνα φευγάτου. Μπορεί να μην το έδειχνε πριν από το ματς του ΟΑΚΑ και να έλεγε στον προπονητή του ότι “παίζω και με... έναν ώμο λιγότερο”, αλλά η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Ήθελε να δείξει και στους Κινέζους ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ουσιαστικά έπαιξε την περασμένη Κυριακή (19/2) και για τους... Κινέζους. Ήξερε εδώ και 15 μέρες για την πρόταση και έκανε ό,τι περνούσε από τον... ώμο του για να δώσει το “παρών” με την ΑΕΚ και να μην χαλάσει η μεταγραφή του.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Είχε κάνει τα κουμάντα του και πήρε τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός μάλιστα το είχε εκμυστηρευτεί στους ανθρώπους του Πανιωνίου από τις 10 Ιανουαρίου ότι ο Ιντέγε θα έφευγε! Είχε μεταφέρει προς Νέα Σμύρνη μεριά ότι ένας από τους δύο επιθετικούς των “ερυθρολεύκων” θα έφευγε τον χειμώνα. Κάτι ήξερε και ο Καρίμ, ο οποίος πλέον έχει την ευκαιρία να αποδείξει εώς το τέλος της σεζόν για ποιο λόγο έγινε ολόκληρος ντόρος γύρω από το όνομά του για περίπου ένα μήνα, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στους Πειραιώτες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ