ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τo face off και οι εκκρεμότητες στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η μεταμόρφωση στο ρόστερ του Ολυμπιακού συνεχίζεται, τη στιγμή που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταγραφικές εκκρεμότητες. Στους 14 οι παίκτες που έχουν φύγει ή δεν υπολογίζονται από την περσινή ομάδα, 15 τα νέα πρόσωπα μέχρι στιγμής.

Πριν καν ολοκληρωθεί η περσινή σεζόν, στον Ολυμπιακό γνώριζαν ότι τους περιμένει μπόλικη δουλειά μέσα στο καλοκαίρι, ειδικά από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προαναγγείλει μαζική... εκκαθάριση.

Και μπορεί οι "ερυθρόλευκοι" να αναζητούν ακόμη βασικούς παίκτες για την στελέχωση του ρόστερ, ωστόσο οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι πολλές τον αριθμό, αλλάζοντας ήδη σχεδόν τα 2/3 της ομάδας σε σχέση με τους παίκτες που τελείωσαν την περσινή χρονιά. Χωρίς δηλαδή να υπολογίζονται στις αποχωρήσεις οι Καπίνο, Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Φιγκέιρας, Καρσελά, Μπεν, που ξεκίνησαν τη σεζόν 2017-2018 και κατέβηκαν από το τραίνο στα μισά της διαδρομής.

Ήδη 14 παίκτες αποτελούν παρελθόν ή δεν υπολογίζονται (20 αν προσθέσουμε όσους ξεκίνησαν την περσινή σεζόν) και 15 νέα πρόσωπα έχουν πάρει θέση στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Είτε μιλάμε για μεταγραφές, είτε για παίκτες που επέστρεψαν από δανεισμό.

Με το face off στο έμψυχο δυναμικό να συνεχίζεται και μεταγραφικές υποθέσεις σε εκκρεμότητα, πάμε να δούμε τον τρόπο που έχει κινηθεί μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός ανά γραμμή/θέση και τι μπορεί να περιμένουμε στο υπόλοιπο της θερινής μεταγραφικής περιόδου:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης επέστρεψε στον Ολυμπιακό, έχοντας φύγει ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2017 για τον Ατρόμητο, με συγκεκριμένη ρήτρα επαναγοράς του για το καλοκαίρι του 2018 (και για την οποία ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε ως "εξαργύρωση" η ελευθέρας του Σπύρου Ρισβάνη). Στον αντίποδα αποχώρησαν τόσο ο Σίλβιο Προτό (υπέγραψε στη Λάτσιο), όσο και ο Ίβιτσα Ίβουσιτς.

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εκκρεμότητες: Στο τραπέζι για τους "ερυθρόλευκους" πάντα η περίπτωση απόκτησης ενός πιο έμπειρου γκολκίπερ για να κλείσει η τριάδα με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ο Γιάννης Μασούρας ήρθε από την ΑΕΛ, ο Γιασίν Μεριά από τη Σπορτίφ Σφαξιέν, αμφότεροι με μεταγραφή. Ο Ρόντερικ Μιράντα αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Γουλβς, οι Βασίλης Τοροσίδης και Στέφανος Ευαγγέλου ως ελεύθεροι. Ο Γιάγκος Βούκοβιτς επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Βερόνα και ο Κώστας Τσιμίκας από αυτόν στη Βίλεμ.

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έφυγε δανεικός ο Ίγκορ Σίλβα για την ΑΕΚ Λάρνακας, δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Αλμπέρτο Μποτία και ο Μπιερν Ένχελς προπονείται με τους "κομμένους" καθώς δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν.

Εκκρεμότητες: Προσθήκη για οποιαδήποτε θέση στην άμυνα ίσως προκύψει εφόσον υπάρξει παραπάνω από μια αποχώρηση ποδοσφαιριστή. Οι Πειραιώτες έχουν αυτή τη στιγμή τρεις δεξιούς μπακ (Μασούρας, Ομάρ, Τοροσίδης), τρεις αριστερούς μπακ (Κούτρης, Τσιμίκας, Χατζισαφί) και έξι στόπερ (Μεριά, Βούκοβιτς, Μιράντα, Σισέ, Νικολάου, Ευαγγέλου). Με τον "Τόρο" να υπολογίζεται και για στόπερ, όπως και ο Χατζισαφί για τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Νικολάου είναι κοντά στην Ουντινέζε, προτάσεις ενδέχεται να προκύψουν για κάποιον από τους Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς.

ΜΕΣΟΙ

Οτζίτζα Οφόε (Γάνδη), Γκιγιόμ Ζιλέ (Λανς), Αλεξί Ρομαό (Ρεμς), Σάσα Ζντιέλαρ (Παρτίζαν) είναι παρελθόν, Παναγιώτης Ταχτσίδης και Αντρέ Μαρτίνς δεν υπολογίζονται και ψάχνουν για ομάδα. Στον "αέρα" παραμένει ο Μανώλης Σιώπης που επέστρεψε από τον Πανιώνιο. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε το ανάποδο -από το περσινό- δρομολόγιο, αφήνοντας τη Νότιγχαμ Φόρεστ για να ξαναβάλει τα ερυθρόλευκα. Αποκτήθηκε ο Μαντί Καμαρά από την Αζαξιό, μεταγραφή που είχε "κλειδώσει" από τον Γενάρη.

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εκκρεμότητες: Η θέση που ο Πέδρο Μαρτίνς επιθυμεί ποιοτική ενίσχυση... χθες. Ο Ολυμπιακός έχει μεταγραφική προτεραιότητα την απόκτηση ενός κεντρικού μέσου που θα "δέσει" τον άξονα με την παρουσία του. Υπαρκτό το ενδεχόμενο να πάνε σε δύο κινήσεις οι Πειραιώτες για τη μεσαία γραμμή, αφού το πρόβλημα είναι και ποσοτικό (Μπουχαλάκης, Καμαρά και Ανδρούτσος οι άλλοι τρεις κεντρικοί μέσοι, με μπαλαντέρ τον Χατζισαφί).

ΕΞΤΡΕΜ

Ο Ολυμπιακός απέκτησε ως ελεύθερους τους Ντανιέλ Ποντένσε, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Γιάννη Φετφατζίδη, από τις Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ΑΕΚ και Αλ Αχλί αντίστοιχα. Οι Πορτογάλοι έχουν προσφύγει στο CAS ζητώντας αποζημίωση (τα διαιτητικά όργανα στη χώρα έχουν δικαιώσει τον παίκτη), ενώ σε εξέλιξη είναι και η δικαστική διαμάχη ΑΕΚ - Ολυμπιακού για το καθεστώς μεταγραφής του Χριστοδουλόπουλου.

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σεμπά πωλήθηκε στην Κίνα, ο Μάρκο Μάριν δεν υπολογίζεται και προπονείται με τους "κομμένους", ενώ ο Κέβιν Μιραλάς επέστρεψε στην Έβερτον (για να... ξαναφύγει - υπογράφει στη Φιορεντίνα σύμφωνα με τους Ιταλούς) ολοκληρώνοντας τον δανεισμό του τον Απρίλιο. Στα μέσα της σεζόν είχε αποχωρήσει και ο Μεχντί Καρσελά.

Εκκρεμότητες: Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να υπολογίζει περισσότερο για αντί-Φορτούνη τον "Φέτφα", ο Πάρντο είναι για να φεύγει, ο Μανθάτης προπονείται με τους "κομμένους" και στους Ποντένσε - Λάζαρο έρχεται να προστεθεί ως τρίτος ο Βρουσάι, που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Κατά πάσα πιθανότητα ο Ολυμπιακός θα πάρει έναν ακόμη εξτρέμ μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Αφού στοίχισε ένα σκασμό λεφτά, πέρασε και δεν ακούμπησε, ο Εμάνουελ Εμενίκε έλυσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό. Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς προπονείται με τους "κομμένους" και προορίζεται για δανεικός. Από τη Λεγανές ως ελεύθερος έφτασε στο Λιμάνι ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ενώ αποκτήθηκε με μεταγραφή από τον ΟΦΗ το "κανόνι" της Football League (27 γκολ σε 26 ματς), Δημήτρης Μάνος.

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εκκρεμότητες: Για μεγάλο διάστημα αιωρούνταν στην ατμόσφαιρα η περίπτωση πώλησης του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Μέχρι σήμερα καμία πρόταση που να ικανοποιεί τον παίκτη ή την πειραϊκή ΠΑΕ δεν έχει φτάσει στην πλατεία Αλεξάνδρας. Πρόσφατα ο Ολυμπιακός διέψευσε και τα σενάρια μεταγραφής του παίκτη στη Μπεσίκτας. Εδώ είναι απλά τα πράγματα. Αν ο πρώτος περσινός σκόρερ (18 γκολ) των "ερυθρολεύκων" μείνει στο ρόστερ, δεν θα γίνει κίνηση για άλλον επιθετικό. Αν τελικά αποχωρήσει, τότε θα αντικατασταθεί.

*Ο 18χρονος Γιώργος Μαρίνος που αποκτήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης, προορίζεται αρχικά για την Κ-20.

** Μπράγκα και Σταντάρ Λιέγης ενεργοποίησαν τις ρήτρες αγοράς των Μπρούνο Βιάνα (3 εκατ. ευρώ) και Κωνσταντίνου Λαΐφη (2 εκατ. ευρώ) αντίστοιχα, αποκτώντας τα δικαιώματα των παικτών.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ