ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γήπεδο "Καραϊσκάκης": Τι γίνεται με το άλλο 50%

Γήπεδο "Καραϊσκάκης": Τι γίνεται με το άλλο 50%
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε αντικείμενο αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της "Καραϊσκάκης ΑΕ" μεταξύ πρώην και νυν προέδρου του Ολυμπιακού. Η ουσία, όμως, δεν βρίσκεται σε αυτό το 50%, αλλά στο υπόλοιπο. Του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Σε αντικείμενο τριβής και αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η μεταβίβαση του 50% των μετοχών του "Γ. Καραϊσκάκης" ανάμεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πρώην πρόεδρος με χθεσινή (Τρίτη, 16/10) δήλωση/ανακοίνωση υποστήριξε πως για τον ίδιο δεν υφίσταται πλέον κανένα θέμα, μιας κι όπως υποστηρίζει έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του από το 2010 κι ως εκ τούτου δεν έχει από τότε καμία εμπλοκή, ούτε με την ΠΑΕ, ούτε με το γήπεδο και πως η διαδικασία της παραχώρησης δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω διαπραγματεύσεων του Β. Μαρινάκη με τις τράπεζες. Με διαφορά μερικών ωρών, η ΠΑΕ τοποθετήθηκε επί του θέματος με ανακοίνωσή της στην οποία υποστηρίζει ότι η διαδικασία έχει "κολλήσει" "λόγω μη εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για τη μεταβίβαση και την ύπαρξη νομικών επιπλοκών, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, του υπολοίπου 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, το οποίο ο κ. Κόκκαλης είχε μεταβιβάσει σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη".

Κάπου εδώ βρίσκεται και η ουσία της υπόθεσης. Το γεγονός ότι Κόκκαλης και Μαρινάκης θα βρουν άκρη κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στους δύο άντρες και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Εν ολίγοις αυτή η διαδικασία είναι δρομολογημένη, εδώ και χρόνια κι απομένει να φτάσει στο τέλος της, από τη στιγμή που οι δύο άντρες έχουν συμφωνήσει κι έχουν υπογράψει. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι τι γίνεται με το υπόλοιπο 50%. Όπως -ορθά- αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός το άλλο μισό των μετοχών της "Καραϊσκάκης ΑΕ" έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του οποίου, όμως, η περιουσία έχει δεσμευθεί στο σύνολό της από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ εκκρεμούν δίκες κι υπάρχουν -πολλές- ανοικτές δικαστικές υποθέσεις. Μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται ασφαλώς και το 50% των μετοχών της "Καραϊσκάκης ΑΕ". Άρα, καλά ξεμπερδέματα...

Με λίγα λόγια, ακόμη κι αυτό που υποστηρίζει η ανακοίνωση της ΠΑΕ στην τελευταία της παράγραφο (" ο κ. Μαρινάκης, μέσω της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έχει από το 2015 υποβάλει πρόταση προς τις Πιστώτριες Τράπεζες, για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στη διαχειρίστρια εταιρεία του Σταδίου Καραϊσκάκη, ώστε η έδρα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να αποτελέσει για πάντα περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όχι του μεγαλομετόχου της") δεν μπορεί να υλοποιηθεί, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις μετοχές που ανήκουν στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος έχει επικαλεστεί και σοβαρούς λόγους υγείας. Όπως όλα δείχνουν, μάλιστα, θα χρειαστεί πολύς χρόνος, ίσως και χρόνια για να υπάρξει οριστική εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ