ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τι έκανες Τάκη: Τα 18 ματς του Λεμονή στον Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ / ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Λεμονής EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάκης Λεμονής πρόλαβε να κοουτσάρει σε 18 παιχνίδια τον Ολυμπιακό και το βράδυ της Πέμπτης (4/1) αποτέλεσε παρελθόν. Το Sport24.gr υπενθυμίζει την εφετινή πορεία του 58χρονου τεχνικού.

Στις 25 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι ο Τάκης Λεμονής είναι ο αντικαταστάτης του Μπέσνικ Χάσι. Ο 58χρονος τεχνικός ξεκινούσε την τέταρτη θητεία του στην ομάδα του Πειραιά, η οποία ωστόσο δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ.

Το βράδυ της Πέμπτης (4/1) η ΠΑΕ γνωστοποίησε ότι λύθηκε η συνεργασία με τον Λεμονή, ο οποίος πρόλαβε να κοουτσάρει σε 18 παιχνίδια. Τα δέκα ήταν για το πρωτάθλημα, τα 3 στο κύπελλο και τα 5 στο Champions League. Με το φινάλε του πρώτου γύρου της Super League Σουρωτή έφερε τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση, τον οδήγησε στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έμεινε στην τελευταία θέση, με έναν -ιστορικό- βαθμό.

ΤΟ 8-0-2 ΣΤΗ SUPER LEAGUE

Σε δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος ο Λεμονής μέτρησε οκτώ νίκες και δύο ήττες. Ξεκίνησε, μάλιστα, με το... αριστερό, με εντός έδρας ήττα (0-1) από τον Ατρόμητο. Ματς στο οποίο ναι μεν θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα, αλλά οι Πειραιώτες δικαίως "φωνάζουν" για πέναλτι που δεν δόθηκε.

Η άλλη ήττα (0-1) έγινε από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ένα κακό ματς, δίχως πολλές φάσεις, στο οποίο οι επιθετικοί του Ολυμπιακού δεν ήταν ουσιαστικοί στα τελειώματα των φάσεων, με αποτέλεσμα να μην σκοράρουν στα τελευταία λεπτά και να φύγουν ηττημένοι από το "Απ. Νικολαΐδης".

Κατά τα άλλα, ο 58χρονος σημείωσε και ορισμένες εμφατικές νίκες, όπως το δύσκολο 4-3 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, το 5-1 σε βάρος του Πλατανιά στο Φάληρο, αλλά και το 4-1 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Στις επιτυχίες συγκαταλέγεται το 1-0 σε βάρος του ΠΑΟΚ, αλλά και τα τρίποντα με Απόλλωνα Σμύρνης (3-1), Κέρκυρα (3-1), Λεβαδειακό (2-1) και ΠΑΣ Γιάννινα (1-0).

ΤΟ 2-1-0 ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Η αλήθεια είναι ότι στο Κύπελλο Ελλάδας ο Ολυμπιακός δεν είχε να αντιμετωπίσει καμιά... ζόρικη ομάδα. Τον Αχαρναϊκό, που λίγες μέρες αργότερα θα "διέλυε", τον νίκησε 3-0 στη Νίκαια. Με τον ΑΟΧ Κισσαμικό στα Χανιά χάθηκαν καλές ευκαιρίες, αλλά στην άμυνα δεν υπήρχε η δέουσα προσοχή και η αναμέτρηση έληξε χωρίς νικητή (1-1). Η πρόκριση στους "16" εξασφαλίστηκε πάλι επί χανιώτικου εδάφους, με το 0-2 σε βάρος του Πλατανιά.

ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ 0-0 ΜΕ ΤΗ "ΜΠΑΡΤΣΑ"

Ο Ολυμπιακός απέτυχε στο Champions League. Αυτό, βέβαια, ήταν αναμενόμενο. Ήταν αδύνατο να μπορέσουν οι "ερυθρόλευκοι" να αντιμετωπίσουν Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, ακόμη και τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, η οποία αποδείχθηκε καλύτερη και στα δύο παιχνίδια που έγιναν.

Το πρώτο από τα 18 εφετινά ματς του Λεμονή έγινε στο Τορίνο. Όχι άσχημη εμφάνιση, αλλά όχι τέτοια που θα μπορούσε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε βαθμό ή βαθμούς απέναντι στη Γιουβέντους. Ήττα 0-2, αλλά με το κεφάλι ψηλά. Ακολούθησε το 3-1 στο "Καμπ Νόου". Όλοι πίσω από τη μπάλα, έστω και με παίκτη περισσότερο! Κι εδώ ήττα, όχι όμως συντριβή.

Ακολούθησε η ιστορική ισοπαλία με τους Καταλανούς στο Φάληρο. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να σταματήσει μια ομάδα τους "μπλαουγκράνα". Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, πάθος, καρδιά και τύχη κατακτήθηκε το 0-0. 'Ηττα (3-1) στο... ρελαντί από τη Σπόρτινγκ στο "Ζοζέ Αλβαλάδε" και φινάλε με ήττα (0-2) από τη Γιουβέντους στο "Γ. Καραϊσκάκης" από την κλάσεις ανώτερη Γιούβε ολοκλήρωσαν το εφετινό ταξίδι των "ερυθρόλευκων" στο Champions League...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λεμονής τέλος στον Ολυμπιακό
Αύριο ανακοινώνεται ο νέος προπονητής στον Ολυμπιακό

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ