ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέμα στα ιρανικά ΜΜΕ ο Ανσαριφάρντ για μια φωτογραφία

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μια μεσαιωνική αντίληψη του ισλαμικού νόμου έφερε τον Καρίμ Ανσαριφάρντ σε περίοπτη θέση στα ιρανικά ΜΜΕ, μαζί και ένα ακραίο σενάριο ενόψει Μουντιάλ.

Με υπομονή και επιμονή από... τέταρτος επιθετικός στην ιεραρχία έγινε βασικός στον Ολυμπιακό. Σκοράρει με συνέπεια και σε 13 συμμετοχές φέτος μετράει 9 γκολ και 3 ασίστ. Κι όμως δημοσιεύματα από την πατρίδα του έρχονται να διαταράξουν την ηρεμία του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Μια φωτογραφία που πόσταρε στο instagram με την Ελληνοαμερικανίδα σύντροφο του, Σοφία, μοιάζει να είναι το... φοβερό ατόπημα του 28χρονου φορ. Η φωτογραφία είναι με ένα τρυφερό στιγμιότυπο του ζευγαριού, ενώ μια ακόμη τους δείχνει μαζί στο "Γ. Καραϊσκάκης". Στιγμιότυπα που προκάλεσαν αντιδράσεις στο Ιράν και έφεραν στο προσκήνιο ένα ακραίο σενάριο.

Και αυτό γιατί μια μεσαιωνική αντίληψη του ισλαμικού νόμου θέτει σε κίνδυνο την παρουσία του Ανσαριφάρντ στην αποστολή του Ιράν για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018!

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο λοιπόν οι γυναίκες απαγορεύεται να επισκέπτονται ποδοσφαιρικά γήπεδα (!), ενώ οι δημόσιες προβολές τους θα πρέπει να διέπονται από τη Σαρία...

Υπάρχει και ένα προηγούμενο με τον Μοχσέν Φορούζαν, βετεράνου διεθνή γκολκίπερ, που είχε αντιμετωπίσει ποινή αποκλεισμού τριών μηνών επειδή φωτογραφία με τη σύζυγο του (το μοντέλο Νασίμ Ναχάλι) εμφανίστηκε στα social media. Έγινε λόγος για... ανήθικη πράξη και πλήγμα στην αξιοπιστία του ποδοσφαίρου!

Ο Φορούζαν εκείνο το διάστημα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα του Ιράν (αντίθετα ο Ανσαριφάρντ ζει και εργάζεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα) ωστόσο στα δημοσιεύματα τονίζεται πως "εφόσον επιβλήθηκε ποινή σ’ εκείνον, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον Ανσαριφάρντ. Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική ομάδα της χώρας του δεν θα ήθελε να τον χάσει ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, μιας και είναι ένας απ’ τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της".

Παρεμπιπτόντως, το 2015 και κατά τη διάρκεια του Ασιατικού Κυπέλλου εκείνης της σεζόν, απαγορεύτηκε στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ιράν να τραβήξουν οποιαδήποτε φωτογραφία με γυναίκες.

Πάντως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία φωτογραφία (από τις δύο που φιλοξενούνται στο ρεπορτάζ του football-tribe.com) του Καρίμ Ανσαριφάρντ με τη σύντροφο του στο instagram.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ