ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέμα (προ)οπτικής

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Μέσα σε 25 μέρες ο Ολυμπιακός θα δώσει 8 ματς. Διάστημα στο οποίο παραμονεύουν... μπελάδες αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για τον Μπέντο και τους παίκτες του να φτάσουν πανέτοιμοι στη μάχη της Ευρώπης.

Το αλαλούμ που επικρατεί συχνά πυκνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είχε τρεις αναβολές αγωνιστικών (1ης, 2ης & 11ης) στο πρώτο μισό της τρέχουσας περιόδου, έφερε... μποτιλιάρισμα με την αυγή του νέου έτους.

Άπαντες και φυσικά ο Ολυμπιακός, θα κληθούν να βγάλουν ένα πρόγραμμα με συνεχόμενα ματς και συγκεκριμένα 8 τον αριθμό μέσα στον Ιανουάριο.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕΡΙ ΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο από τα οχτώ παιχνίδια που έχει να δώσει θα παίξει τα τρία στο "Γ. Καραϊσκάκης" και τα πέντε μακριά από το σπίτι του. Οι παίκτες του Μπέντο θα ριχθούν στη μάχη του πρωταθλήματος στις 4/1 όπου θα υποδεχθούν τον Αστέρα και θα ακολουθήσει δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη.

Εν συνεχεία θα δώσουν τρία ακόμη παιχνίδια εκτός έδρας με Άρη για το Κύπελλο και Πλατανιά, Αστέρα για το πρωτάθλημα και ο μήνας θα κλείσει με δυο εντός έδρας ματς (Ξάνθη & Άρη), καθώς κι ένας εκτός με τη Βέροια (29/1).

Δείτε το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

04/1 Ολυμπιακός - Αστέρας

08/1 Ξάνθη - Ολυμπιακός

11/1 Άρης - Ολυμπιακός

14/1 Πλατανιάς - Ολυμπιακός

18/1 Αστέρας - Ολυμπιακός

21/1 Ολυμπιακός - Ξάνθη

24-25 ή 26/1 Ολυμπιακός - Άρης

29/1 Βέροια - Ολυμπιακός

Από τα 8 παιχνίδια τους οι Πειραιώτες θα δώσουν στη σειρά 4 εκτός έδρας (!), ενώ θα ολοκληρώσουν τη συγκεκριμένη ακολουθία αγώνων σε διάστημα 25 ημερών. Από τις 4 έως τις 29 Γενάρη.

ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ ΜΠΕΛΑΔΕΣ

Το όνομα των αντιπάλων και η σειρά των παιχνιδιών αυτών έχουν τη δική τους σημασία. Προφανώς δεν είναι αμελητέα ποσότητα η Ξάνθη του Λουτσέσκου που βρίσκεται στα καλύτερα της, ούτε φυσικά μια ομάδα όπως ο Άρης του Αναστόπουλου που έχει δίψα για διάκριση.

Στο χαλαρό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε ο Αστέρας του Ελευθερόπουλου, με τους Αρκάδες να ψάχνουν το "στρίψιμο" εδώ και κάμποσο διάστημα.

Και πέραν όλων των άλλων, εννοείται πως το κίνητρο των παραπάνω -συν τους Πλατανιά και Βέροια- θα είναι αυξημένο αντιμετωπίζοντας.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει το +9 στον βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο αυτή η διαφορά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "ασφαλείας". Όχι γιατί είναι αμελητέα, αλλά επειδή η αγωνιστική αστάθεια των "ερυθρολεύκων" δεν συνηγορεί σε εφησυχασμό.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Με τους Πειραιώτες να δίνουν κάθε τρεις μέρες παιχνίδι, η κακή μέρα αγωνιστικά δεν μπορεί παρά να είναι μέσα στο πρόγραμμα. Σε όσο καλή κατάσταση και να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός, η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι δεν γίνεται να εμφανίσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και στα 8 παιχνίδια.

Ένας επιπλέον μπελάς είναι και η χρονική περίοδος που θα διεξαχθούν αυτές οι αναμετρήσεις: εν μέσω μεταγραφικής περιόδου. Πράγμα που σημαίνει ότι εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων ενδέχεται ο Ολυμπιακός να βγάζει και να βάζει παίκτες στην ενδεκάδα του.

Καταστάσεις αναγκαίες; Αναπόφευκτες; Πιθανές ή βάση επιλογής; Πάντως σίγουρα όχι εύκολα διαχειρίσιμες...

ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές μέσα στον Γενάρη, ωστόσο ο Μπέντο και οι παίκτες του έχουν μια μεγάλη πρόκληση μπροστά τους: να μετατρέψουν τα ζόρια σε ευκαιρία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει εύκολη δουλειά, αφού εξακολουθεί να υπάρχει μια γενικότερη δυσπιστία για τις ικανότητες του, θα χάσει για ένα διάστημα τους Ρομαό - Ντα Κόστα, ενώ θα κληθεί να αποχαιρετίσει και να ενσωματώσει παίκτες στο ρόστερ της ομάδας.

Την ίδια στιγμή -θέλοντας και μη- θα έρθει αντιμέτωπος με το ροτέισον, έχοντας την ευθύνη να μοιράσει σωστά τον χρόνο συμμετοχής σε πρόσωπα και παιχνίδια προκειμένου να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα του Γενάρη.

Για τους ποδοσφαιριστές τα πράγματα είναι απλά. Λογικά, λίγο - πολύ όλοι θα χρειαστούν από την στιγμή που μιλάμε για 8 ματς σε 25 μέρες. Άλλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανεβάσουν τις μετοχές τους εντός των τειχών του Αθλητικού Κέντρου Ρέντη, άλλοι να ανεβάσουν τις μετοχές τους... γενικώς, κάποιοι να "γυρίσουν" το χαρτί ή να κερδίσουν πόντους ενόψει της συνέχειας ή ακόμη και της επόμενης σεζόν.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Πέραν από την ευκαιρία να εδραιωθεί για τα καλά στην κορυφή της βαθμολογίας και να συνεχίσει την πορεία του στο Κύπελλο, ο Ολυμπιακός έχει μια ακόμη μεγαλύτερη: σε αντίθεση με άλλα χρόνια, έχει τη δυνατότητα να πάει φουλ τσιτωμένος στα παιχνίδια της φάσης των "32" του Europa League.

Στο πρόσφατο παρελθόν οι Πειραιώτες έφταναν στα ευρωπαϊκά ματς του Φλεβάρη όντας σε... λήθαργο ή έχοντας πέσει στην επικοινωνιακή φάκα των αντιπάλων τους που μετέτρεπαν σε παιχνίδια της χιλιετίας τα ματς με τους "ερυθρόλευκους" σε ένα τελειωμένο πρωτάθλημα - και ο Ολυμπιακός ακολουθούσε.

Φέτος από... σπόντα, τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι είναι κάπως διαφορετικά. Το αλαλούμ των αναβολών έχει φέρει έναν Γενάρη - φωτιά στα πόδια των Πειραιωτών και στο Λιμάνι άπαντες είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται επί ποδός πολέμου σε όλο αυτό το διάστημα.

Ουσιαστικά ούτε συγκυρίες για λήθαργο υπάρχουν, ούτε για εφησυχασμό, ούτε όμως και χρόνος για επικοινωνιακά παιχνίδια. Μόνο συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Αν μάλιστα στον Πειραιά καταφέρουν να δείξουν γρήγορα αντανακλαστικά και τελειώσουν σχετικά σύντομα με τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, τότε θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τη δουλειά του προπονητή και παράλληλα θα αυξήσουν κατακόρυφα τις πιθανότητες μιας επιτυχημένης σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επίσημο: στην Έσμπιεργκ δανεικός ο Τσιμίκας
Στο Κόπα Άφρικα η Γαλατά για Ντα Κόστα
Το πρόγραμμα της Super League (16η-18η αγωνιστική)
Οι Κινέζοι θα απλώσουν δίχτυα και για... Μάριν
Μοδεστό: "Πίσω μας υπάρχουν έξι εκατομμύρια οπαδοί"
"Δεν παραχωρείται ο Σωτηρίου"
Τα δύο μεταγραφικά μέτωπα του Ολυμπιακού
Τα δεδομένα για Αντερλάν Σάντος και Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ