ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Θα δείτε τι θα πάθετε όλοι εσείς..."

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η έκθεση του παρατηρητή Κώστα Βρακά για την επίθεση από τον Φρανσουά Μοντέστο και η επόμενη ημέρα για τον Γάλλο και τον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

"Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Φρανσουά Μοντέστο χωρίς προφανή αιτία μου έβαλε το χέρι στο πρόσωπο και μου είπε 'τώρα θα δείτε τι θα πάθετε όλοι εσείς'. Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων".

Το περιστατικό αυτό αναφέρεται στην έκθεση του παρατηρητή της ΕΠΟ στον επαναληπτικό ημιτελικό της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Κώστα Βρακά, προέδρου της ΕΠΣ Ηπείρου που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και είναι πολύ πιθανό να στείλει τόσο τον Γάλλο όσο και τους "ερυθρόλευκους" (εκ νέου), στο σκαμνί της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ κατηγορούμενους για "απειλές σε αξιωματούχο αγώνα".

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται: "Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από ένα (1) έως τρία (3) έτη".

Η βαρύτητα του παραπτώματος και τα δεδικασμένα:

Αν μια ομάδα κριθεί υπαίτια τότε σύμφωνα με το ίδιο άρθρο κινδυνεύει με αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών, υποβιβασμό.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθούν δύο παράμετροι.

1. Το ποια από τις τρεις ποινές θα επιβληθεί είναι στην κρίση της επιτροπής ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος.

2. Η διαφορά με το άρθρο "29" για το οποίο ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε πρόσφατα για τα επεισόδια στον πρώτο ημιτελικό, είναι ότι προβλέπει αφαίρεση βαθμών αλλά δεν προσδιορίζει πόσους βαθμούς (το άρθρο 29 προβλέπει συγκεκριμένα -6β). Οι βαθμοί που θα αφαιρεθούν, αν επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή, είναι πάλι στην κρίση της επιτροπής.

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League για παράδειγμα, στο επεισόδιο του Γιώργο Σπανού με τον βοηθό Ευθύμη Κούρεντα, στο παιχνίδι Ατρόμητος - Ολυμπιακός του α' γύρου, είχε επιβάλλει στην ομάδα του Περιστερίου μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και στον ιδιοκτήτη του Ατρόμητου ένα χρόνο απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο.

Στο φύλλο αγώνα είχε σημειωθεί μεταξύ άλλων ότι ο Γ. Σπανός είχε πει στον Ε. Κούρεντα "θα σε σκοτώσω...." και ο διεθνής βοηθός σε επιστολή του είχε αναφέρει ότι είχε τρομοκρατηθεί.

Η ίδια επιτροπή δε, είχε αθωώσει πέρυσι τον Δημήτρη Μελισσανίδη για την φραστική επίθεση στον παρατηρητή διαιτησίας του ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός Δημήτρη Κύρκο, αφενός γιατί είχε καταθέσει στην επιτροπή ότι δεν αισθάνθηκε φόβο και αφετέρου γιατί δεν υπήρχαν άλλοι αυτόπτες μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν την επίθεση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ