ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέρζιτς: "Ο καλύτερος Ολυμπιακός της δεκαετίας"

Olympiakos' Mathieu Valbuena, second from right, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group B soccer match between Olympiakos and Tottenham, at the Georgios Karaiskakis stadium, in Piraeus port, near Athens, Wednesday, Sept. 18, 2019. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Olympiakos' Mathieu Valbuena, second from right, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group B soccer match between Olympiakos and Tottenham, at the Georgios Karaiskakis stadium, in Piraeus port, near Athens, Wednesday, Sept. 18, 2019. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Ο γενικός διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα, Τζβέζνταν Τέρζιτς, μίλησε στο Sport24.gr για την αναμέτρηση της Τρίτης με τον Ολυμπιακό, τη φιλία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και για τις αδελφικές σχέσεις των δύο ομάδων.

Το βράδυ του Σαββάτου (1/10, 22.00) ο Ολυμπιακός κοντράρεται στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Δύο ομάδες που συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, θα μονομαχήσουν στο Rajko Mitić για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι οπαδοί της Crvena zvezda φώναζαν πρόσφατα συνθήματα υπέρ των "ερυθρόλευκων", το ίδιο έκαναν και οι φίλοι των Πειραιωτών. Τη Δευτέρα (30/9) οι Σέρβοι υποστηρικτές κρέμασαν πανό σε γέφυρες, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης του Βελιγραδίου προς τιμήν των Ελλήνων εκδρομέων. "Καλώς ήρθατε αδέρφια. Gate 7 Delije για πάντα", ήταν το μήνυμα ενός εκ των πολλών πανό.

Όταν συναντήθηκαν λίγα χιλιόμετρα πιο έξω από τη σερβική πρωτεύουσα, διέκοψαν την κυκλοφορία και πανηγύριζαν αγκαλιασμένοι. Όπως όμως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς: Οι φιλίες είναι οι φιλίες, αλλά εμείς έχουμε στόχο τη νίκη. Ξέρω για τις σχέσεις των δύο ομάδων και των οπαδών. Για τους προπονητές είναι σημαντικό να προσφέρουν θέαμα οι ομάδες τους και να τιμήσουν το ελληνικό και το σερβικό ποδόσφαιρο".

Τι έχουν όμως να πουν οι άνθρωποι της πρωταθλήτριας Σερβίας για το παιχνίδι της Τρίτης; Το Sport24.gr μίλησε με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ερυθρού Αστέρα, Τζβέζνταν Τέρζιτς. Άλλοτε παίκτης της Καστοριάς, πρώην πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και γενικός κουμανταδόρος του ισχυρότερου συλλόγου στη χώρα.

Τέρζιτς: "Ο καλύτερος Ολυμπιακός της δεκαετίας"

Ο Τέρζιτς τοποθετήθηκε για τη φιλία που συνδέει την ομάδα του με τον Ολυμπιακό, για τη σχέση του με τον ιδιοκτήτη της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, και για τους λόγους που έχουν οδηγήσει τα δύο κλαμπ σε αυτή τη σύνδεση. Αφού χαρακτήρισε αυτόν τον Ολυμπιακό ως τον καλύτερο της δεκαετίας, δήλωσε ότι και ο Ερυθρός Αστέρας διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ και θέλει να επικρατήσει για τους βαθμούς και τη δόξα στο Champions League. Η δήλωση του Τέρζιτς:

" Πραγματικά ανυπομονώ για τον αγώνα ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και τον Ολυμπιακό. Θα είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο αδελφά σωματεία. Το βλέπω, επίσης, ως μια ευκαιρία να οδηγήσουμε τις αδελφικές μας σχέσεις σε ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Η σύνδεση μεταξύ δύο συλλόγων που ξεκίνησε πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες είναι βαθιά και σημαντική. Η φιλία μας βασίζεται στη σύνδεση μεταξύ του σερβικού και του ελληνικού λαού, στο γεγονός ότι είμαστε οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στις χώρες μας και ομάδες που φορούν τα ίδια χρώματα, έχουν παρόμοια νοοτροπία. Είναι λογική αυτή η αγάπη που υπάρχει.

Τέρζιτς: "Ο καλύτερος Ολυμπιακός της δεκαετίας"

Οι σχέσεις μεταξύ της διοίκησης των δύο κλαμπ είναι φιλικές και η προσωπική μου σχέση με τον πρόεδρο Μαρινάκη είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Όσο για τον ίδιο τον αγώνα, και οι δύο ομάδες παίζουν για τους βαθμούς, που θα φέρουν σημαντικούς οικονομικούς πόρους και δόξα στο Champions League. Θα πρέπει οι παίκτες των δύο ομάδων να δώσουν το μέγιστο για να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα τους. Η σχέση που έχουν οι δύο σύλλογοι δεν θα σταματήσει τους παίκτες από το να παίξουν όσο καλύτερα μπορούν για να αναδειχθούν νικητές.

Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει καλή ομάδα, ίσως την καλύτερη τα τελευταία δέκα χρόνια. Και ο Ερυθρός Αστέρας όμως έχει επίσης μια εξαιρετική ομάδα. Θέλουμε να κερδίσουμε τον αγώνα, ευχόμαστε στον Ολυμπιακό να είναι ο πρωταθλητής στην Ελλάδα και να παίζει τακτικά στο Champions League, εκεί του αξίζει να βρίσκεται. Είμαι βέβαιος ότι θα παρακολουθήσουμε θεαματικό παιχνίδι την Τρίτη. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η αδελφότητα μεταξύ των δύο συλλόγων θα συνεχίσει να γίνεται ακόμη ισχυρότερη με την πάροδο των χρόνων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Εικόνες από την προπόνηση στο Βελιγράδι
Γκερέρο: "Ξέρουμε τι έχει πετύχει ο Ερυθρός Αστέρας, αλλά είμαστε Ολυμπιακός"
Μαρτίνς: "Δεν συμφωνώ ότι βασίζομαι σε 11 παίκτες"
Ολυμπιακός: Πάρτι οπαδών στη Σερβία, σταμάτησαν την κυκλοφορία
Μιλόγεβιτς: "Ο Μασούρας θα είχε θέση στο βιβλίο που θα έγραφα"

Photo credits: Ap Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ