ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ταχτσίδης: "Ήρθα στον Ολυμπιακό για να κάνω πρωταθλητισμό"

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ / ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ / ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης είπε πως πήγε στον Ολυμπιακό για να κάνει πρωταθλητισμό, αναφέρθηκε στην ασίστ που έβγαλε στο γκολ του Μάριν και στους Γκαρθία και Μιραλάς. Μίλησε και ο σκόρερ του τρίτου γκολ, Ούρος Τζούρτζεβιτς.

Μια υπέροχη πάσα σε γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Παναγιώτη Ταχτσίδη, έφερε το γκολ του Μάρκο Μάριν για τον Ολυμπιακό απέναντι στην ΑΕΛ, ανοίγοντας το "χορό" της άνετης νίκης των Πειραιωτών με 3-0 για την 16η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Αναλυτικά μίλησε:

- Για το ότι ήρθε στον Ολυμπιακό: "Τα εννιά χρόνια στην Ιταλία με βοήθησαν πάρα πολύ στο να βελτιωθώ στην τακτική, ένα πράγμα στην Ιταλία που το δουλεύουν αρκετά. Ήρθα στον Ολυμπιακό για να κάνω πρωταθλητισμό. Να κάνω κάτι καλύτερο στην καριέρα μου και για να αποδείξω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα".

- Για το γκολ που συμμετείχε: "Κοίταξα τον Μάριν με τη μία, με κατάλαβε. Χάρηκα που με κατάλαβε, γιατί δύσκολα το καταλαβαίνουν πολλοί αυτό, με τη ματιά που λέμε. Έφυγε στον χώρο και του έβγαλα τη μπαλιά. Με κοίταξε με την άκρη του ματιού του. Μ’ αρέσει να παίζω έξυπνα και γρήγορα. Έτσι, λοιπόν, καταφέραμε και βάλαμε το γκολ σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω πως αν δεν βάζαμε έτσι έξυπνα το πρώτο γκολ, το ματς θα κρινόταν στα τελευταία λεπτά".

- Για το τι είπαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο: "Ήταν μια περίεργη εβδομάδα για εμάς, αλλά όλοι είμαστε επαγγελματίες, ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλα. Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε. Δυστυχώς το γήπεδο δεν ήταν και το καλύτερο για να αποδείξουμε πως ήμαστε η καλύτερη ομάδα. Προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο με την κατοχή της μπάλας να καταφέρουμε να φτάσουμε στο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαμε και είπαμε ότι κάτι πρέπει να γίνει και να νικήσουμε έστω και με μισό γκολ. Καταφέραμε και βάλαμε το πρώτο γκολ γρήγορα και έτσι ανοίχτηκε η Λάρισα. Έτσι καταφέραμε και βάλαμε και τα επόμενα δύο".

- Για Γκαρθία και Μιραλάς: "Πιστεύω πως δεν χρειάζονταν να γίνουν αυτές οι κινήσεις για να δείξει ο πρόεδρος και η διοίκηση πως αγαπάνε και στηρίζουν τον Ολυμπιακό. Το έχουν δείξει επανειλημμένα. Αυτό που έγινε τώρα ήταν μια απόφαση που ήταν το καλύτερο για την ομάδα. Το ότι έρχεται ο Μιραλάς είναι μια πολύ μεγάλη προσθήκη και ένας πολύ μεγάλος παίκτης. Θα μας δώσει πάρα πολλή μεγάλη βοήθεια για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τον προπονητή, αύριο θα τον δούμε και θα μιλήσουμε μαζί του. Θα προσπαθήσει να μας περάσει τη φιλοσοφία του. Στόχος μας δεν παύει να είναι το νταμπλ".

- Για το πού πιστεύει ότι θα κριθεί ο τίτλος: "Όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στην Ιταλία δεν κατάφερα να πάω σε ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό, πέρα από τη Ρόμα. Ήρθα στην Ελλάδα γι’ αυτό, αφού είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις. Ο πρωταθλητισμός σε βοηθάει, σε βελτιώνει. Σε ωριμάζει σαν ποδοσφαιριστή και γι’ αυτό γύρισα, για να μου δώσει ο Ολυμπιακός αυτά που μου έλειπαν από την καριέρα μου. Ήρθα για να παίζω στο UEFA Champions League, να πάρω το νταμπλ. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ίσως στα ντέρμπι".

- Για το αν πιστεύει ότι η επίθεση θα κρίνει πολλά: "Καλώς ή κακώς, οι μικρομεσαίες ομάδες όταν παίζουν με τις μεγάλες κλείνονται πίσω και είναι δύσκολο να διασπάσεις την άμυνά τους, αλλά αν καταφέρεις και βάλεις ένα γκολ, τότε ανοίγονται και είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Στα ντέρμπι δεν είναι έτσι. Είναι και οι δύο ομάδες ανοικτές. Πιστεύω λοιπόν, ότι για να καταφέρεις να πάρεις το πρωτάθλημα, πρέπει να είσαι πολύ καλά επιθετικά".

- Για το αν θεωρεί ότι κάνει καλό δίδυμο με τον Ρομαό: "Σίγουρα δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να έχει τα πάντα. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Πιστεύω ότι έχουμε δέσει πολύ καλά και ότι συνεννοούμαστε πάρα πολύ καλά. Και με τις αλλαγές στις πλευρές και με το να αλλάξουμε θέσεις. Ο ένας βοηθά τον άλλο. Από εκεί και πέρα δεν μπορούν και τα δύο αμυντικά χαφ να έχουν τον ίδιο ρόλο. Και τα δύο να “παίζουν” τη μπάλα, και τα δύο να μαρκάρουν".

ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ: "ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛ"

Ο Σέρβος φορ, Ούρος Τζούρτζεβιτς, που μπήκε αλλαγή και πέτυχε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΛ, ανέφερε:

- Για το πώς έφτασε ο Ολυμπιακός στη νίκη κόντρα στην ΑΕΛ: "Περιμέναμε ένα βαρύ και δύσκολο παιχνίδι σήμερα εξαιτίας του αγωνιστικού χώρου. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο με αυτή την κατάσταση. Όμως εμείς, κάναμε ότι μπορούσαμε, πήραμε τη νίκη και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό γιατί καταφέραμε να παραμείνουμε στην κορυφή".

- Εάν αισθάνεται καλά μετά από ένα ακόμη γκολ που πέτυχε: "Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα, είναι πολύ σημαντικό αυτό για τον επιθετικό. Πρέπει πάντα να είσαι συγκεντρωμένος, να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες σου, για να σκοράρεις και να βοηθήσεις την ομάδα".

-Τι σημαίνει αυτή η μικρή διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τους υπόλοιπους διώκτες του πρωταθλήματος: "Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να είμαστε πρώτοι, αυτό προσπαθούμε από την αρχή, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, όλοι πιστεύουμε στον Ολυμπιακό και πρέπει να μείνουμε εκεί που μας αξίζει".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ