ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα τέσσερα ερωτηματικά του Γκαρθία

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΓΚΑΡΘΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΓΚΑΡΘΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ανοικτές οι θέσεις στα δύο άκρα της άμυνας του Ολυμπιακού, ο παρτενέρ του Ρομαό και ο έναςστόπερ. Ποιοι είναι οι σίγουροι για το αρχικό σχήμα του ενόψει ΑΕΚ (4/2, 19.30) και ποιατα ερωτηματικά.

Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν μας έχει συνηθίσει να δίνει την ενδεκάδα στο… πιάτο των ποδοσφαιριστών. Περισσότερο προσπαθεί να τους κρύψει τα πλάνα παρά να φανερώσει τις σκέψεις του.

Στις δηλώσεις του στην κάμερα της «Nova» άφησε ανοικτά ένα σωρό «παραθυράκια» για την ενδεκάδα. Από τα δύο άκρα της άμυνας έως τον παρτενέρ του Ρομαό. Επί της ουσίας υπάρχουν και άλλα διλήμματα.

Για παράδειγμα είναι ένα ερωτηματικό τι θα κάνει ο Γκαρθία με τον Σισέ. Αν θα τον ξεκινήσει δηλαδή ή θα τον αφήσει στον πάγκο για να βάλει στη θέση του τον Μποτία. Συν τοις άλλοις μένει να φανεί τι θα γίνει και με τον Μάριν, ο οποίος μόνο σίγουρος δεν είναι να βρεθεί στην ενδεκάδα.

Ουσιαστικά οι σίγουροι είναι ελάχιστοι. Ο Προτό, ο Ένγκελς, ο Ρομαό, ο Μιραλάς, ο Φορτούνης και ο Ανσαριφάρντ. Η μισή ενδεκάδα είναι στον «αέρα».

Οπότε, αν πάμε με ποσοστά, τότε είναι στο 50-50 οι Μποτία – Σισέ για μία θέση στο κέντρο της άμυνας, ο Ομάρ το φαβορί αντί του Ζιλέ για το δεξί άκρο, ο Κούτρης κατά 99% θα παίξει αντί του Χατζισαφί αριστερά, οι Ταχτσίδης, Ζιλέ και Οφόε έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για να παίξουν πλάι στον Ρομαό, όπως μοιρασμένες είναι και οι πιθανότητες για το ένα φτερό της επίθεσης (Μάριν – Πάρντο).

Με λίγα λόγια, η σημερινή προπόνηση δεν ήταν ικανή για να βγάλει όχι μόνο ασφαλή συμπεράσματα, αλλά ούτε να γίνουν και σοβαρές εκτιμήσεις…

Ο Γκαρθία στα τελευταία δύο ματς με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης επιφυλάσσει και εκπλήξεις. Για παράδειγμα στο 0-0 με την ΑΕΚ είχαν μείνει στον πάγκο οι Μιραλάς και Ανσαριφάρντ.

Στο ματς της Τρίπολης ο Κούτρης ήταν να μην έμπαινε καν στο πούλμαν και ξαφνικά όχι μόνο πήγε στην Αρκαδία, αλλά πήρε και φανέλα βασικού παρά την εμφανέστατη ανετοιμότητά του από έναν μικροτραυματισμό με την ΑΕΚ.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι στην Αρκαδία δεν ξεκίνησε ούτε ο Φορτούνης, αν και υπήρχαν οι υποψίες ότι θα ξεκουραζόταν από την τελευταία προπόνηση. Δεν αποκλείεται λοιπόν κάποια έκπληξη να έχει στα σκαριά ο Γκαρθία ενόψει ΑΕΚ...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ