ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα σενάρια για Τέγιο, Πιαζόν και Ντεφούρ

Τα σενάρια για Τέγιο, Πιαζόν και Ντεφούρ

Επιμένουν να συνδέουν στην Ισπανία τον Κρίστιαν Τέγιο με τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που στα υπόψιν των "ερυθρολεύκων" έχει τεθεί και ο Λούκας Πιαζόν. Τι ισχύει για Ντεφούρ και Οτζίτζα-Οφόε.

Δεν είναι περίεργο που το όνομα του Ολυμπιακού συνδέεται με πολλές μεταγραφικές υποθέσεις ανά την Ευρώπη. Οι Πειραιώτες έχουν αποκτήσει καλή φήμη στην αγορά, τόσο ως καλοπληρωτές, όσο και σαν όχημα για ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Επομένως είναι λογικό οι εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών να έχουν πάντα στο μυαλό τους τους Πειραιώτες, ως προορισμό του πελάτη τους. Κάπως έτσι τα δημοσιεύματα που ξεφυτρώνουν κάθε ώρα είναι ολοένα και περισσότερα. Άλλα έχουν βάση, άλλα όχι. Κάποια διακατέχονται από υπερβολή, άλλα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Σε κάθε περίπτωση, όπως και σε κάθε μεταγραφική περίοδο, το μικρό καλάθι του... ρεαλισμού είναι απαραίτητο αξεσουάρ για να μην χαθεί η μπάλα.

Όπως και να 'χει, στην Ισπανία για τρίτη σερί μέρα τοποθετούσαν το όνομα του Ολυμπιακού δίπλα σε αυτό του Κρίστιαν Τέγιο. Του 26χρονου εξτρέμ της Μπαρτσελόνα, που φέτος ολοκλήρωσε τη σεζόν στη Φιορεντίνα με 42 συμμετοχές (2107'), 4 γκολ και 8 ασίστ στο ενεργητικό του.

Οι "βιόλα" διατηρούσαν οψιόν αγοράς (και η Μπαρτσελόνα αντίστοιχα ρήτρα επαναγοράς του), την οποία όμως αποφάσισαν να μην ενεργοποιήσουν. Δεν έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι στη Φλωρεντία από την παρουσία του παίκτη, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να σκάσουν το... μαρούλι (8 εκατ. ευρώ) για να τον κάνουν δικό τους. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με τον δανεισμό του παίκτη στην Πόρτο το καλοκαίρι του 2014.

Ούτε εκεί μπόρεσε να βρει μόνιμη στέγη ο Τέγιο, που μαζί με τον Ισαάκ Κουένκα ήταν αυτοί που είχαν έρθει από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα μέχρι την πρώτη ομάδα επί ημερών Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά δεν είχαν την αναμενόμενη -για τα κυβικά των "μπλαουγκράνα"- εξέλιξη. Τι τύχη μπορεί να είχε ενδεχόμενη επιθυμία του Ολυμπιακού να εντάξει τον παίκτη στο ρόστερ του;

Κατ' αρχήν να σημειωθεί ότι από την ημέρα που ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, οι Ισπανοί συχνά αναφέρουν την λέξη "Ολυμπιακός" σε υποθέσεις που αφορούν παίκτες οι οποίοι δεν χωράνε στο ρόστερ των Καταλανών τη νέα σεζόν - τέτοια περίπτωση είναι και ο Ζερεμί Ματιέ που οδεύει προς Φενέρ.

Η σύνδεση γίνεται φυσικά λόγω της ιστορίας του "Τσινγκούρι" στον Πειραιά και τις εξαιρετικές σχέσεις που εξακολουθεί να διατηρεί με τους "ερυθρόλευκους".

Από την άλλη στο Λιμάνι κρατάνε χαμηλά την μπάλα για περιπτώσεις παικτών όπως ο Τέγιο: και γιατί πρόκειται για κινήσεις που "ξεχειλώνουν" το μπάτζετ σε απροσδιόριστα ύψη αλλά και επειδή στο άκουσμα του ελληνικού πρωταθλήματος, κακά τα ψέμματα, ουδείς ενθουσιάζεται.

Από την άλλη είναι αλήθεια ότι πράγματι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την διοίκηση της Μπαρτσελόνα υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, όπως επίσης ο Βαλβέρδε θα ενθάρρυνε τον οποιονδήποτε να παίξει με τα ερυθρόλευκα.

Το συμβόλαιο του Τέγιο με τους "μπλαουγκράνα" ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018, προοπτική ανανέωσης δεν (φαίνεται να) υπάρχει, ούτε και χώρος στο ρόστερ της νέας περιόδου για τον 26χρονο εξτρέμ.

Η χρηματιστηριακή του αξία παραμένει πολύ υψηλή για το βαλάντιο του Ολυμπιακού, κοντά στα 8 εκατ. ευρώ - χωρίς να σημαίνει ότι θα πουληθεί με αυτά τα χρήματα από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται και σε έξι μήνες μπορεί να υπογράψει όπου θέλει χωρίς να πάρουν ευρώ οι Καταλανοί. Οι ετήσιες απολαβές του κυμαίνονται στα χρήματα που μπορεί να δαπανήσει ο Ολυμπιακός: κάπου γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Είναι περίπτωση παίκτη που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους Πειραιώτες, όμως τόσο ο τρόπος απόκτησης του όσο και η επιθυμία του παίκτη να μετακομίσει στην Super League στα 26 του χρόνια, παραμένουν δύο σημαντικά ερωτήματα. Και από την Ισπανία πάντως σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν για την ώρα σοβαρές συζητήσεις ανάμεσα στις τρεις πλευρές. Παρά μόνο διερευνητικές επαφές.

Και ο ατζέντης του, Τζουζέπ Μαρία Ορομπίτς αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, κάνοντας το δικό του παιχνίδι τακτικής. Διατηρεί στο κόλπο την Φιορεντίνα, βάζει την Βαλένθια, ακόμη και την παραμονή του παίκτη στη Βαρκελώνη, δεν διαψεύδει για Ολυμπιακό (τουλάχιστον μέχρι στιγμής), αποκλείει στην περίπτωση του Μεξικού.

ΣΤΑ ΥΠΟΨΙΝ Ο ΠΙΑΖΟΝ

Ο Λούκας Πιαζόν μεταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2012 από την Σάο Πάουλο στην Τσέλσι, έναντι 7,5 εκατ. ευρώ και σε ηλικία 18 ετών. Έκτοτε αγωνίστηκε σε Μάλαγα (14 συμ.), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (23 συμ., 2 γκολ, 2 ασίστ), Φιτέσε (31 συμ., 11 γκολ, 8 ασίστ), Ρέντινγκ (27 συμ., 5 γκολ, 3 ασίστ) και Φούλαμ (33 συμ., 6 γκολ, 4 ασίστ), όλες ως δανεικός από τους "μπλε" του Λονδίνου.

Ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά στο "Craven Cottage", αλλά αυτή ήταν και η τελευταία του ως δανεικός. "Δεν έχει νόημα να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν κάνει καλό σε κανέναν παίκτη, ούτε σε εμένα. Δεν το βλέπω ως κάτι θετικό πλέον.

Το να βρίσκομαι σε διαφορετικό μέρος κάθε λίγους μήνες δεν με βοηθάει στα 23 μου χρόνια", δήλωσε στις αρχές Μαΐου ο Πιαζόν, προαναγγέλοντας την οριστική του αποχώρηση από την Τσέλσι.

Ο Βραζιλιάνος με το ιταλικό διαβατήριο έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2018 με τους Λονδρέζους, που θα μπουν στην διαδικασία να τον πουλήσουν από φέτος το καλοκαίρι. Πρόκειται για περίπτωση παίκτη που συγκεντρώνει πολλές - αν όχι όλες - από τις παραμέτρους που ψάχνουν στον Ολυμπιακό.

Είναι εξτρέμ με δεδομένα μεγαλύτερη ποιότητα από αυτούς που έχει ήδη το ρόστερ των Πειραιωτών. Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1994, είναι 23 ετών και έχει μεταπωλητική αξία. Η τιμή πώλησης του κάθε άλλο παρά απαγορευτική είναι (στα 2-2,5 εκατ. ευρώ μάξιμουμ), το ίδιο και οι ετήσιες απολαβές του.

Ο Γκουστάβο Λούκας Ντομίνγκες Πιαζόν έχει τεθεί στα υπόψιν των Πειραιωτών και αποτελεί μια περίπτωση παίκτη που θα μπορούσε να αποκτήσει ο Ολυμπιακός, καθώς οι συνθήκες μοιάζουν ευνοϊκές.

"ΜΕΓΑΛΕΙΑ" ΓΙΑ ΟΤΖΙΤΖΑ-ΟΦΟΕ, ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΤΕΦΟΥΡ

Η ανάδειξη του σε παίκτη της χρονιάς στην Πολωνία είχε πολλαπλά οφέλη για τον Βαντίς Οτζίτζα-Οφόε. Ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του και θα τις εξαργυρώσει με δύο τρόπους: είτε με μεταγραφή, είτε με νέο συμβόλαιο στη Λέγκια αλλά με πολύ υψηλές απολαβές. Μεγαλεία για τον 28χρονο κεντρικό μέσο, που το προσεχές διάστημα θα κληθεί να πάρει αποφάσεις που μόνο κερδισμένο θα τον βγάλουν.

Ο παίκτης είναι στα ραντάρ του Ολυμπιακού, πολύ περισσότερο από την στιγμή που είναι γνώριμος στον Χάσι, ο οποίος αναζητά ένα κεντρικό μέσο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Όμως στο Λιμάνι δύσκολα θα κινηθούν για τον Οτζίτζα-Οφόε αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει η περίπτωση του Στεβέν Ντεφούρ.

Ο 29χρονος μέσος είναι σε αναζήτηση ομάδας, αφού δεν θέλει να βάλει σε κίνδυνο την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 με το Βέλγιο. Στην Μπέρνλι πήρε... μηνύματα στο δεύτερο μισό της σεζόν, τα οποία μεταφράζονταν σε ένα μέλλον μάλλον δυσοίωνο για τον παίκτη, τουλάχιστον όσον αφορά τις προθέσεις του Σον Ντάιτς για την βασική ενδεκάδα.

Με λιγότερο από 6 εκατ. ευρώ δύσκολα θα τον έδινε η Μπέρνλι και μαζί με την ετήσια αποζημίωση του Ντεφούρ (συν την εφορία), το κόστος ανεβαίνει σε δυσθεώρητα οικονομικά ύψη. Ο ίδιος θα πιέσει καταστάσεις, αφού θέλει ούτως ή άλλως να βρει ομάδα για τη νέα σεζόν και στον Ολυμπιακό θα είχε εξασφαλισμένη παρουσία στην ενδεκάδα και την ευκαιρία να παίξει σε Champions ή Europa League. Με γνώμονα την λογική, μια τέτοια περίπτωση θα περπατούσε στον Ολυμπιακό με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο και... βλέπουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γκονσάλο: "Θα πάρω το χρόνο μου για την καλύτερη επιλογή"
Μάνατζερ Ροντρίγκες: "Με έχει πάρει 3 φορές ο Ολυμπιακός για δυνατή πρόταση"
Δίνει τη μάχη του για Ροντρίγκες ο Ολυμπιακός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ