ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα πρώτα μεγάλα "στοιχήματα" του Χάσι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Την στιγμή που ο κόσμος ασχολείται με το κατά πόσο είναι ικανός ο Μπέσνικ Χάσι να σταθεί στον πάγκο του Ολυμπιακού, οι ποδοσφαιριστές βλέπουν έναν προπονητή έτοιμο να τους "φάει" σε περίπτωση που καθυστερήσουν ακόμα και ένα λεπτό στο... φαγητό!

Ο Μπέσνικ Χάσι γνωρίζει πολύ καλά σε ποια ομάδα έχει πάει. Γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει μπροστά του ένα σωρό εμπόδια να υπερπηδήσει για να κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου. Ένας κόσμος που δεν ξετρελάθηκε με την πρόσληψη του πρώην τεχνικού της Άντερλεχτ και της Λέγκια Βαρσοβίας.

Ο Αλβανός τεχνικός λοιπόν ανέβηκε στο Ζέεφελντ για έναν σκοπό: Να προετοιμάσει τον Ολυμπιακό για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και το ξεκαθάρισε εξ αρχής στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Χάσι είναι ένας προπονητής που εδώ και τρεις ημέρες, ακόμα και πριν μπουν στο Ρέντη για τα εργομετρικά, προσπάθησε να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν ότι τους περιμένει ένα καυτό καλοκαίρι και πώς δεν χωράει άλλη αποτυχία τύπου Χάποελ Μπερ Σέβα.

Όσο για το τι θα προκύψει από την προετοιμασία σε Ζέεφελντ και Γκενκ, αυτό θα φανεί στην πορεία. Προς το παρόν μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα σχετικά με τον Μπέσνικ Χάσι και τα όσα έχει καταφέρει να περάσει στους παίκτες του το πρώτο τριήμερο γνωριμίας τους.

* Ότι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν αν κάνει τα... δικά του και δεν πάει με το "ρεύμα" της ομάδας. Ότι δεν θα δείξει το παραμικρό ίχνος ανοχής. Το ξεκαθάρισε πριν από την πρώτη προπόνηση των Πειραιωτών στο Ζέεφελντ. Πριν καν μπουν στο πούλμαν για το προπονητικό κέντρο, τους είπε ορθά – κοφτά: "Δεν θα ανεχτώ ούτε και την καθυστέρηση στο φαγητό. Ακόμα κι αν έρθετε ένα λεπτό αργότερα δεν πρόκειται να το δεχτώ".

* Ότι δεν θα ανεχτεί κοροϊδία στις προπονήσεις. Άλλωστε, με τα ειδικά μηχανήματα που έχουν ανεβάσει στο Ζέεφελντ, μπορεί να φανεί μέσω... κομπιούτερ το ποιος πάει να "λουφάρει" στο πρόγραμμα της προετοιμασίας και ποιος να "κλέψει" κάποια μέτρα τρεξίματος.

* Ότι θα τους παρακολουθεί ο... Big Brother. Θα υπάρχουν κάμερες που σαν άλλος "μεγάλος αδελφός" θα βιντεοσκοπούν όλες τις προπονήσεις και μετά θα γίνεται ανάλυση στο ξενοδοχείο για το τι πήγε στραβά. Αυτή τη δουλειά θα την αναλάβουν οι αναλυτές της ομάδας.

Για αγωνιστική φιλοσοφία ή για το κομμάτι της τακτικής είναι πολύ νωρίς να συζητηθεί το οτιδήποτε. Μόλις μία προπόνηση έγινε στο Ζέεφελντ και αυτή έπειτα από ένα τρίωρο ταξίδι αεροπορικώς εώς το Μόναχο και από εκεί άλλο ένα δίωρο οδικώς προς το Ζέεφελντ.

Ο Χάσι είναι ένας προπονητής που του αρέσει να επιτίθεται από τα πλάγια, να κατεβαίνουν οι μπακ και να δημιουργούν κινδύνους. Αυτό είναι κάτι που το έκανε στην Άντερλεχτ, το έκανε στην Λέγκια, θα το κάνει και στον Ολυμπιακό. Ήδη από την Παρασκευή (16/6) έκανε μία πρώτη προσπάθεια, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά του ο Αλβανός τεχνικός. Πρέπει πρώτα απ' όλα να έρθουν οι διεθνείς για να αρχίσει να δουλεύει καλύτερα και φυσικά σιγά-σιγά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ