ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα "πουλέν" και οι "συνεργασίες" του Μαρτίνς

Vitoria head coach Pedro Martins awaits the start of the Europa League group I soccer match between FC Salzburg and Vitoria SC in the Arena in Salzburg, Austria, Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Vitoria head coach Pedro Martins awaits the start of the Europa League group I soccer match between FC Salzburg and Vitoria SC in the Arena in Salzburg, Austria, Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Kerstin Joensson) AP

Οι Έλντον Ράμος (Γκιμαράες, δανεικός από την Σπόρτινγκ) και Τικίνιο (Πόρτο) φαίνεται να είναι ψηλά στη λίστα του Πορτογάλου για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού. Έχει λίστα κι ο Μοντέστο.

Πολύ νωρίς για τα δεδομένα του Ολυμπιακού έκλεισε ο προπονητής που θα κληθεί να επαναφέρει τους ''ερυθρόλευκους'' στον θρόνο τους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εκτός από τον Πέδρο Μαρτίνς, έχει ξεκινήσει ήδη να μπαίνει σε εφαρμογή και το πλάνο '' ενίσχυση του ρόστερ'' με... θέα την επόμενη σεζόν.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι θα είναι ότι ο Μαρτίνς δεν θα είναι το απόλυτο ''αφεντικό'' του μεταγραφικού σχεδιασμού. Πέρσι ο Μπέσνικ Χάσι ήταν ο άνθρωπος που έβαλε στο περιθώριο τον Μάριο Ουσίγιος, ο οποίος ουσιαστικά εξελίχθηκε σε... παρατηρητή των πραγμάτων και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον τίτλο που έφερε: Αυτόν του αθλητικού διευθυντή...

Ο δε Μαρτίνς θα κάνει τις εισηγήσεις του, όπως θα τις έκανε οποιοσδήποτε προπονητής, αλλά δεν θα ''παίξει μπάλα'' μόνος του. Θα έχει ''συνοδοιπόρους'' στην προσπάθεια της ενίσχυσης και τους ανθρώπους της διοίκησης που έχουν επιφορτιστεί με το συγκεκριμένο κομμάτι.

Ο Φρανσουά Μοντέστο για παράδειγμα δεν θα είναι σε καμία περίπτωση έξω από το ''κάδρο''. Ίσα-ίσα που αναμένεται να έχει και σημαντικό ρόλο. Λέγεται ότι η απόκτηση του Μαντί Καμαρά από την Αζαξιό ήταν η αρχή και πώς έχει κι άλλους ''Καμαρά'' στη λίστα που έχει παραδώσει στον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός από την πλευρά του, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι συμπατριώτες του, έχει ήδη προκρίνει την περίπτωση του 29χρονου (47 φορές διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι) εξτρέμ της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Έλντον Ράμος που φέτος έπαιξε δανεικός στην Γκιμαράες.

Είναι ένα από τα ''πουλέν'' του Μαρτίνς, καθώς τον είχε ανακαλύψει σε ηλικία 20 ετών και τον πήρε στην Μαρίτιμο, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε ξανά μαζί του σε Ρίο Άβε και Γκιμαράες έπειτα από δικές του ενέργειες. Το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι του 2019 και η Σπόρτινγκ θέλει να τον πουλήσει. Κοστολογείται το πολύ με 2 εκ. ευρώ.

Ένα άλλο όνομα που επίσης ακούγεται και ακουγόταν τις τελευταίες δύο μεταγραφικές περιόδους είναι του Τικίνιο της Πόρτο. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός που δεν είναι βασικός στους ''δράκους'' είναι μία περίπτωση που θα εξεταστεί από τους ''ερυθρόλευκους''.

Φέτος έχει 11 γκολ σε 28 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και επειδή δεν έχει βασικό ρόλο στο Ντραγκάο έχει μπει σε σοβαρές σκέψεις να αποχωρήσει το καλοκαίρι από το Πόρτο. Πρόκειται πάντως για μία εξαιρετικά ''αλμυρή'' περίπτωση.

Έχουμε δρόμο όμως εώς τον Μάιο που θα ''γκαζώσουν'' για τα καλά οι Πειραιώτες για την ενίσχυση της ομάδας. Αφήστε δε που αναγκαστικά ο Μοντέστο, ο Μαρτίνς και όσοι ασχοληθούν με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, θα ρίχνουν και ματιές στο Παγκόσμιο Κύπελλο μήπως προκύψει κάποιο ''λαβράκι'' και από τα γήπεδα της Ρωσίας.

Το θέμα πάντως είναι ότι βγαίνει ένα κλίμα από τον Ολυμπιακό ότι δεν θα δούμε καλοκαίρι τύπου Χάσι, όπου έπιασε λιμάνι το... μισό Βέλγιο. Δεν θα δούμε δηλαδή όλες τις μεταγραφικές κινήσεις από την Πορτογαλία. Η ατζέντα των ''ερυθρολεύκων'' είναι μεγάλη και είναι δεδομένο ότι αναμένεται να παίξει δυνατά και η αγγλική αγορά, όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ