ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα πέντε χαμένα πέναλτι του Φορτούνη

Τα πέντε χαμένα πέναλτι του Φορτούνη

Ο Κώστας Φορτούνης είχε στείλει τον Ολυμπιακό στα... ουράνια με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι κόντρα στη Μίλαν. Την Πέμπτη (28/2) αστόχησε από τα έντεκα βήματα με τη Λαμία και έφτασε τις πέντε ανεπιτυχείς εκτελέσεις στην καριέρα του. Θυμηθείτε τις προηγούμενες περιπτώσεις.

Μία από τις φάσεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν το χαμένο πέναλτι του Κώστα Φορτούνη στο 86ο λεπτό του αγώνα με τη Λαμία, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης (28/2) στο "Γ. Καραϊσκάκης" (νίκη 0-1 για την ομάδα της Φθιώτιδας).

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που μπήκε ως αλλαγή στο 56' αντί του Μπουχαλάκη και άλλαξε αμέσως την εικόνα της ομάδας του προς το καλύτερο, δεν κατάφερε να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα απέναντι στον Μπόγιαν Σαράνοβ, μετά το κερδισμένο πέναλτι του Ποντένσε από τον Ασίγκμπα.

Ο Σέρβος έπεσε στη δεξιά γωνία και κράτησε την εστία του απαραβίαστη. Ο Φορτούνης ήταν ο ίδιος παίκτης που νίκησε φέτος τον Ρέινα στο 81', έκανε το 3-1 απέναντι στη Μίλαν, σκορ που έδωσε στον Ολυμπιακό τη μεγαλειώδη πρόκριση σε βάρος των "ροσονέρι" στους "32" του Europa League.

Ο 26χρονος επιτελικός μέσος έφτασε τα πέντε χαμένα πέναλτι στην καριέρα του, μαζί με το χθεσινό (28/2) κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Ήταν το δεύτερο φετινό στο οποίο αστοχεί, ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει σκοράρει σε τέσσερα. Πάμε να θυμηθούμε ποια ήταν τα προηγούμενα τέσσερα χαμένα πέναλτι του διεθνούς μεσοεπιθετικού. Αξιοσημείωτο ότι τα δύο από αυτά είναι κόντρα στον ίδιο τερματοφύλακα, τον Ντεβί Επασί του Λεβαδειακού. Επίσης, ότι τα δύο από τα πέντε είναι στο ίδιο λεπτό, στο 54'.

2011-2012: ΑΥΣΤΡΙΑ U21 - ΕΛΛΑΔΑ U21

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 η Ελλάδα U21 τέθηκε αντιμέτωπη με την αντίστοιχη ομάδα της Αυστρίας σε διεθνές φιλικό. Στο 89ο λεπτό ο Φορτούνης νικήθηκε από τον Σάμουελ Σαχίν-Ράντλινγκερ, αλλά ο Θανάσης Καραγκούνης πήρε το ριμπάουντ και μείωσε σε 3-2 για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Άξιο αναφοράς ότι και τότε ο Φορτούνης είχε συμπαίκτη τον Γιούρι Λοντίγκιν, που έπαιξε χθες για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό.

2015-2016: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΤΙΝΑΜΟ 2-1

Στις 4 Νοεμβρίου 2015 ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στον ΣΤ' όμιλο του Champions League. Ενώ το σκορ είναι 0-1 υπέρ των Κροατών, στο 54' ο Φορτούνης δεν καταφέρνει να νικήσει τον Εντουάρντο από την άσπρη βούλα. Αργότερα, βέβαια, με δύο γκολ του Πάρντο οι "ερυθρόλευκοι" παίρνουν το τρίποντο με 2-1.

2017-2018: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1

Στις 18 Νοεμβρίου 2011 ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο "Γ. Καραϊσκάκης" τον Λεβαδειακό για την 11η αγωνιστική της Super League. Ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Ζιλέ στο 43' και στο 54' ο Φορτούνης αδυνατεί να γράψει το 2-0 απέναντι στον Επασί, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Ο Γιακουμάκης ισοφαρίζει στο 68' για την ομάδα της Βοιωτίας, ενώ τη νίκη δίνει στο 84' ο Κούτρης.

2018-2019: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0

Πρεμιέρα της φετινής Super League, 26/8/2018. Ολυμπιακός κόντρα στον Λεβαδειακό στο Φάληρο. Στο 42' ενώ οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες χωρίς σκορ, ο Φορτούνης αδυνατεί να νικήσει τον Επασί. Τη λύση έδινε λίγο αργότερα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με εκτέλεση φάουλ στο 62'.

ΤΑ 15 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ

Ο Φορτούνης έχει σκοράρει 19 φορές από το σημείο του πέναλτι. Επτά τη σεζόν 2015-2016, τέσσερα το 2017-2018, καθώς και τα τέσσερα φετινά. Από τα 15, τα έντεκα έχουν επιτευχθεί στη Super League, ένα σε διεθνές φιλικό της Εθνικής Ελλάδας και τρία στο Europa League.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν. Στο πρωτάθλημα έχει καταγράψει 20 συμμετοχές και έχει σημειώσει δέκα γκολ. Στην Ευρώπη σε 12 συμμετοχές έχει πετύχει πέντε τέρματα, ενώ κατέγραψε άλλες τρεις συμμετοχές στο Κύπελλο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ