ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα νέα της Ακαδημίας

Τα νέα της Ακαδημίας
INTIME SPORTS

Με νίκες προχώρησαν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Το Σάββατο (21/11, 11:30) οι Νέοι αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό στο Κορωπί (11η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-20), ενώ το μεσημέρι νίκησαν με σκορ 3-1 την Καλλιθέα σε φιλικό.

Το Σάββατο (21/11) και ώρα 11:30 θα ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στο Κορωπί, ο αγώνας της 11ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα, που για δυο εβδομάδες δεν έχει αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα, θέλει να επιστρέψει με νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο της και να συνεχίσει έτσι με τρίποντα στη διοργάνωση, όπου μετρά 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

3-1 την Καλλιθέα στο φιλικό

Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας (16/11) στο "Ελ Πάσο", η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-1 της Καλλιθέας. Ο Βασίλης Βούζας ήθελε να τεστάρει αρκετούς ποδοσφαιριστές εν όψει του αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στο Κορωπί και έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση τους.

Τα τρία γκολ του Ολυμπιακού προήλθαν από ισάριθμες κεφαλιές. Το 1-0 πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο ο Φώτης Τσιλίκης και το 2-0 στο δεύτερο μέρος ο Στάθης Λάμπρου, έπειτα από ωραία σέντρα του Μανώλη Σάλιακα. Η Καλλιθέα μείωσε σε 2-1 αλλά στο φινάλε ο Γιάννης Βάρκας πάλι με κεφαλιά "έγραψε" το τελικό 3-1.

Δεν αγωνίστηκαν οι Τόλι, Λάτσι, Μανθάτης, Μεγαρίτης, Ανδρούτσος, Νικολάου οι οποίοι είχαν τις προηγούμενες ημέρες υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες Νέων Ελλάδος και Αλβανίας.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Κατσιμήτρος, Φουάσης, Σάλιακας, Ρέτσος, Βατουσιάδης, Πλέγας, Χαντζάρας, Λάμπρου, Τσιλίκης, Κηπουρός, Κιρτζιαλίδης/ Νικοπολίδης, Μπέτσας, Κολτσίδας, Θυμιάνος, Μακροστέργιος, Βάρκας, Χρήστου, Τζουμάκης, Δερμιτζάκης.

Κ-14: Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-2

Σε αγώνα για το "Attica Cup" που διεξήχθη το Σάββατο (14/11) στον Άγιο Κοσμά, η Κ-14 του Ολυμπιακού επικράτησε με 2-0 του ΓΣ Πανιώνιος. Για την ομάδα του Γιώργου Παπακωστούλη σκόραρε ο Μούκα στο 42' με κεφαλιά και ο Τζανετής στο 50' με δυνατό σουτ.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Πολύδωρος, Θεοδωρόπουλος, Τιμολέων, Κεραμιδάς, Τσάβος, Γούλας, Μούκα, Σουρλής, Γαβαλάς, Παπαγεωργίου, Τόλιος/ Πανιάς, Τσούμπας, Παλαιολόγος, Αντωνόπουλος, Βουγιουκλάκης, Αλεξανδράκης, Τζανετής, Καλαντζής.

Τα νέα της Ακαδημίας

Η Ακαδημία στο Πλανητάριο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου (14/11) τα μέλη της Κ-11 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, μαζί με τον προπονητή τους κ. Ιάκωβο Χατζηράπτη.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον την ψηφιακή παράσταση με θέμα "Ο θάνατος των Δεινοσαύρων" και έμαθαν για την εποχή όπου στον πλανήτη μας κυριαρχούσαν οι δεινόσαυροι και τα σενάρια που υπάρχουν για την εξαφάνιση τους.

Τα παιδιά της Ακαδημίας εντυπωσιάστηκαν από τα εφέ και τα γραφικά της παράστασης ενώ ρωτούσαν για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τους δεινόσαυρους. Σύμφωνα πάντως με την παράσταση οι δεινόσαυροι χάθηκαν από το πρόσωπο της Γης, εξαιτίας της συντριβής στον πλανήτη μας ενός τεράστιου αστεροειδούς πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια.

Ο Ολυμπιακός δεν φροντίζει τα μέλη της Ακαδημίας να μαθαίνουν μόνο τα μυστικά του ποδοσφαίρου αλλά μέσα από εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις ευαισθητοποιεί τα παιδιά και τους δείχνει τον δρόμο που πρέπει ν' ακολουθήσουν στη ζωή τους.

Τα νέα της Ακαδημίας

Κ-9: Ολυμπιακός-Κερατσίνι 9-1

Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής (15/11) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Καραϊσκάκη, η Κ-9 του Ολυμπιακού επικράτησε με 9-1 του Κερατσινίου. Τα γκολ για την ομάδα του Κώστα Σοφιανού πέτυχαν οι: Σπυρόπουλος (2), Φίλης (2), Πούλης, Μαχαίρας, Καρακώστας, Καρυτινός, Χαραλαμπίδης.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Γιωτόπουλος, Θεοδωρίδης, Καρακώστας, Λουλούργας, Μαχαίρας, Σπυρόπουλος, Φιλης, Πρίφτη/ Αγγελάκης, Καρυτινός, Μενεγάτος, Πούλης, Χαραλαμπίδης.

Τα νέα της Ακαδημίας

Κούπα Ήθους για τη Σχολή Πάφου

Μαθήματα ποδοσφαίρου και ήθους έδωσαν οι μικροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από την Σχολή της Πάφου. Το Παμπαιδικό της Σχολής, με προπονητή τον Σταύρου Αγαθοκλέους, κατέλαβε την 1η θέση στο τουρνουά "Αθλούμαι Ενάντια στη Βία" το οποίο έχει γίνει θεσμός αφού μετράει έξι χρόνια ζωής.

Στο τουρνουά που φιλοξενεί η Λεμεσός, ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο και έφτασε στην κορυφή κερδίζοντας με 3-1 στα πέναλτι (1-1 κ.α) την Ακαδημία "Μάριος Χριστοδούλου". Η Σχολή της Πάφου απέδειξε για άλλη μια φορά πως τιμά τα χρώματα και τις ιδέες του Ολυμπιακού και συνεχίζει όπως και οι άλλες 4 Σχολές των "ερυθρολεύκων" στην Κύπρο να είναι άξιοι πρεσβευτές του πειραϊκού συλλόγου.

Η Σχολή Πάφου συμμετέχει ως Ακρίτας και στα Πρωταθλήματα Υποδομών της Κύπρου, έχοντας εξαιρετική πορεία ειδικά στα τμήματα Κ-13, Κ-15 και Κ-17. Στους Έφηβους μάλιστα η ομάδα βαδίζει από νίκη σε νίκη και είναι στην 2η θέση μ' έναν μόλις βαθμό λιγότερο από την Ανόρθωση.

Τα νέα της Ακαδημίας

Κ-12: Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-6

Σε αγώνα του "Attica Cup" που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου (14/11) στον Άγιο Κοσμά η Κ-12 του Ολυμπιακού επικράτησε με 6-2 του Πανιωνίου. Τα γκολ για την ομάδα του Τάσου Πάντου πέτυχαν οι: Ποιμενίδης (2), Μπόλης, Ράμος, Φλώκος, Κορφιάτης.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Αδαμόπουλος (37' Σκαρτσιάρης), Γαλάνης (31' Λίτσο), Αναστόπουλος (37' Αλέξης), Γκίνι (31' Γιαλεδάκης), Κατσαούνος, Γιαννόπουλος (40' Ράμος), Αρβανιτάκης, Σταυρόπουλος, Φλώκος (31' Ποιμενίδης), Κορφιάτης, Μπόλης (37' Μάνδρος).

Τα νέα της Ακαδημίας

Κ-11: Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 0-5

Σε αγώνα για το "Atiica Cup" που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής (15/11) στον Κόκκινο Μύλο η Κ-11 του Ολυμπιακού επικράτησε με 5-0 του Απόλλωνα Σμύρνης. Τα γκολ για την ομάδα του Ιάκωβου Χατζηράπτη πέτυχαν οι: Βασιλάκος, Καστόρας, Μπατσιάκος, Καραμπάγιας, Δρόσος.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Στρατούρης, Βασιλάκος, Καραμπάγιας, Μπουμπουλίμας, Παρασκευάς, Ρουμελιώτης, Δρόσος, Αθανασίου, Τουλγέρογλου/ Γεωργούλιας, Διαμαντόπουλος, Λεγάκης, Καστόρας, Μαντζουράτος, Μελαδάκης, Μπατσιάκος, Τόλι, Φουστέρης.

Τα νέα της Ακαδημίας
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ