ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία στον Ολυμπιακό!

Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία στον Ολυμπιακό!

Σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα αρχίζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και ήδη ένας "ερυθρόλευκος" που ήρθε με φοβερές συστάσεις από κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ετοιμάζει βαλίτσες για άλλες πολιτείες. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι "Μίλιτς" επί εποχής Μαρινάκη που κόστισαν πολλά και πρόσφεραν ελάχιστα;

Σε λιγότερο από ένα μήνα ανοίγει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και στον Ολυμπιακό αυτό που προέχει είναι η ελάφρυνση του ρόστερ. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν 29 παίκτες στο δυναμικό τους και όπως αντιλαμβάνεστε, η δουλειά όχι μόνο του Λεμονή, αλλά και οποιουδήποτε άλλου προπονητή θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη ως προς την κατάρτιση της 11άδας και της 18άδας.

Ο Χρβόγιε Μίλιτς ετοιμάζει βαλίτσες για άλλες πολιτείες. Ο Κροάτης που έπιασε το καλοκαίρι λιμάνι, έχοντας τις καλύτερες συστατικές επιστολές από Χάσι και Κοβάσεβιτς, ουσιαστικά πέρασε και δεν... ακούμπησε από τον Πειραιά.

Το Sport24.gr έψαξε και βρήκε κι άλλες περιπτώσεις "Μίλιτς" επί εποχής Μαρινάκη. Ποδοσφαιριστές για τους οποίους δαπανήθηκαν αρκετά ευρώ, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να κάνουν απόσβεση των χρημάτων που ξοδεύτηκαν.

ΣΕΖΟΝ 2017-18: ΚΡΟΑΤΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ... ΑΣΤΟΧΙΑ

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / ÂÏÕÊÏÂÉÔÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / ÂÏÕÊÏÂÉÔÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΓΙΑΓΚΟΣ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ

Ο "Υπουργός Άμυνας" της Τουρκίας, όπως τον είχαν βγάλει οι γείτονες! Ήρθε στη χώρα μας για να αποτελέσει τον βασικό στόπερ, ο Ολυμπιακός έδωσε 2 εκατ. ευρώ στην Κόνιασπορ, αλλά ο Σέρβος έχει τις συμμετοχές του... Μίλιτς! Συνολικά τέσσερις.

Δύο φορές έπαιξε στα προκριματικά του Champions League, μία για το πρωτάθλημα και άλλη μία για το Κύπελλο. Ο Βούκοβιτς "πολιορκείται" από την Μάλαγα και αν συνεχίσει να μην παίζει στον Ολυμπιακό, θα αποχωρήσει δανεικός τον Ιανουάριο.

ΧΡΒΟΓΙΕ ΜΙΛΙΤΣ

Μόλις 4 συμμετοχές έχει τη φετινή σεζόν. Δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο. Η Φιορεντίνα πήρε 1,5 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει στον Ολυμπιακό και τώρα κυκλοφορεί ένα σενάριο ότι θα συνεχίσει την καριέρα του είτε στην Χάιντουκ, είτε στην Ρωσία.

ΣΕΖΟΝ 2016-17: Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ ΓΙΑ ΒΙΑΝΑ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΜΠΡΟΥΝΟ ΒΙΑΝΑ

Ο Ολυμπιακός με εισήγηση του Πάουλο Μπέντο πήρε τον Βραζιλιάνο από την Κρουζέιρο, βγάζοντας από τα ταμεία του 2 εκατ. ευρώ. Ο Πορτογάλος "έσκιζε τα ρούχα" του ότι θα εξελιχθεί στον κορυφαίο στόπερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τελικά, αυτό που κρατήσαμε (πέρα από τις 23 συμμετοχές του λόγω... Μπέντο) ήταν οι πολλές αποκαρδιωτικές του εμφανίσεις. Το καλοκαίρι πήγε στο Ζέεφελντ και έφυγε άρον-άρον για την Μπράγκα με τη μορφή δανεισμού.

Ήδη ακούγεται ότι μπορεί να φέρει πρόταση τον Γενάρη ή το καλοκαίρι από την άλλη άκρη του Ατλαντικού (Μεξικό ή MLS).

ΣΕΖΟΝ 2015-16: ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ Ο ΣΙΛΒΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΣΙΛΒΑ ΕΡΝΑΝΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΙΛΒΑ ΕΡΝΑΝΙ ICON

ΕΡΝΑΝΙ

Από την πρώτη μέρα που κάθισε στον πάγκο ο Μάρκο Σίλβα, έλεγε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ένα όνομα "ΕΡΝΑΝΙ"! Τελικά, 31 Αυγούστου ο Πορτογάλος "ζογκλέρ" έπιασε λιμάνι, με τους "ερυθρόλευκους" να τον παίρνουν δανεικό από την Πόρτο με ενοίκιο 1 εκατ. ευρώ.

Ο Ερνάνι είχε 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (5 φορές βασικός), 5 στο Κύπελλο και 5 στο Champions League χωρίς ωστόσο να βγάλει ασπροπρόσωπο τον Σίλβα.

Επέστρεψε στην Πόρτο το καλοκαίρι του 2016, αλλά τον έδωσε δανεικό στην Γκιμαράες, όπου είχε μία καλή σεζόν. Πριν από μερικούς μήνες ξαναγύρισε στην Πόρτο, όμως τις περισσότερες φορές βλέπει τα παιχνίδια των "δράκων" από την εξέδρα.

ΣΕΖΟΝ 2014-15: ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΣΑΛΚΕ

Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία στον Ολυμπιακό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΦΕΛΙΠΕ ΣΑΝΤΑΝΑ

Ακόμα πίνουν στην Σάλκε στην... υγειά του Ολυμπιακού. Φημολογείται ότι ο εξάμηνος δανεισμός του Σαντάνα τον Ιανουάριο του 2015 από τους Γερμανούς στους "ερυθρόλευκους", κόστισε γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Κίνδυνος – θάνατος ήταν για την άμυνα του Ολυμπιακού ο Βραζιλιάνος στόπερ, ο οποίος είχε 5 παρουσίες στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο και 2 στο Europa League.

To καλοκαίρι του 2015 "κόπηκε" από το ιατρικό τιμ της Κολωνίας, έμεινε έως τα Χριστούγεννα στην Σάλκε και τον Ιανουάριο του 2016 μετακόμισε στην Ρωσία χωρίς ωστόσο να ενθουσιάσει τους ανθρώπους της Κρασνοντάρ.

Τον Ιανουάριο του 2017 επέστρεψε στην Βραζιλία για λογαριασμό της Ατλέτικο Μινέιρο, αλλά και πάλι οι εμφανίσεις του κάτω από τη βάση.

ΣΕΖΟΝ 2013-14: 2,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ

Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία στον Ολυμπιακό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΜΑΡΚΟ ΣΤΣΕΠΟΒΙΤΣ

Τελευταία μέρα του Αυγούστου του 2013, ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Σέρβου φορ από την Παρτίζαν! Ξέρετε πόσο κόστισε η μεταγραφή; Σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ!

Αποτελούσε το πιο hot όνομα της ομάδας του Βελιγραδίου, αλλά με τα ερυθρόλευκα έπαιξε 13 φορές στο πρωτάθλημα, σκοράροντας 4 φορές.

Είχε όμως άλλα προβλήματα, θέματα νοοτροπίας κυρίως και μετά το "αγροτικό" του με τη μορφή δανεισμού σε Μαγιόρκα, Τέρεκ Γκρόζνι και Μουσκρόν, παίζει πλέον στην Βιντεότον της Ουγγαρίας. Όχι όμως ως δανεικός πλέον. Έχει τελειώσει ο Στσέποβιτς για τον Ολυμπιακό.

ΣΕΖΟΝ 2012-13: ΟΠΩΣ ΗΡΘΑΝ... ΕΦΥΓΑΝ

Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία στον Ολυμπιακό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΑΤΟΣ

Και οι δύο μαζί κόστισαν 1,2 εκατ. ευρώ. Από 600 χιλιάρικα είχε πάρει η Ξάνθη για τον Βλαχοδήμο και ο Ατρόμητος για τον Τάτο (σ.σ. την προηγούμενη σεζόν και είχε μείνει το 2011-12 δανεικός στο Περιστέρι). Ο Βλαχοδήμος είχε 12 παρουσίες στο πρωτάθλημα, 5 στο Κύπελλο και 2 στο Europa League κόντρα στην Λεβάντε.

Ο Τάτος φόρεσε για ένα ημίχρονο τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ένα ματς με τον Άρη στο Χαριλάου. Κανένας από τους δύο δεν "έπιασε" και έφυγαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Τάτος πήγε δανεικός στον Άρη (2012-14) και ήταν εξαιρετικός! Επέστρεψε στον Ατρόμητο τη σεζόν 2014-15 χωρίς να ενθουσιάσει, ενώ μετά από μία κακή χρονιά στην Βέροια (2015-16), επέστρεψε στο Χαριλάου και είχε 56 παρουσίες με 18 γκολ τη σεζόν 2016-17.

Από το καλοκαίρι συνεχίζει την καριέρα του στη 2η κατηγορία της Τουρκίας (Ελάζιγκσμπορ). Ο δε Βλαχοδήμος πήγε δανεικός σε Άουγκσμπουργκ, Εργοτέλη, Νιμς και Πλατανιά, αλλά μόνο στην ομάδα των Χανίων έδειξε ένα μέρος του ταλέντου του.

Πέρσι έπαιξε στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ενθουσίασε τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" και πλέον δείχνει να έχει βρει τον καλό του εαυτό στην Γαλλία και συγκεκριμένα στη Νιμ.

ΣΕΖΟΝ 2011-12: ΠΟΛΛΑ... ΚΙΛΑ ΤΡΕΛΑΣ

Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία στον Ολυμπιακό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΚΑΤΑΪ

Αχ αυτά τα... κιλά του Σέρβου. Όλο το ταλέντο και η ποιότητά του πήγε... περίπατο λόγω της κακής εξωγηπεδικής ζωής του και της νοοτροπίας του. Στον Ολυμπιακό δεν έπαιξε λεπτό. Έφυγε δανεικός για ΟΦΗ, Βοϊβοντίνα, Πλατανιά και Ερυθρό Αστέρα.

Ουσιαστικά τη σεζόν 2014-15 έδειξε την πραγματική του αξία στον Ερυθρό Αστέρα. Πέρσι έπαιξε στην ομάδα του Βελιγραδίου με κανονική μεταγραφή και τα ρεπορτάζ στην Σερβία ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός πήρε μόλις 300 χιλιάρικα. Ξέρετε πόσο κόστισε;

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2011 από την Βοϊβοντίνα. Με την περσινή καλή του σεζόν στον Αστέρα, κέρδισε όχι μόνο θέση στην Εθνική του ομάδα, αλλά και τη μεταγραφή του στην Αλαβές πριν από μερικούς μήνες, με τους Σέρβους να βάζουν στα ταμεία τους κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ!

ΚΑΖΙΜ – ΚΑΖΙΜ

Τον θυμάστε τον Τούρκο με αγγλικές ρίζες που έπιασε λιμάνι τον Γενάρη του 2012; Γύρω στο 1 εκατ. ευρώ έδωσε ο Ολυμπιακός για να τον πάρει δανεικό από την Γαλατάσαράι! Και τελικά αυτό το εκατομμύριο ήταν πεταμένα λεφτά, αφού ο Καζίμ – Καζίμ έφυγε κακήν κακώς από τους Πειραιώτες.

Επέστρεψε στην Γαλατά το καλοκαίρι του 2012, πήγε δανεικός στην Μπλάκμπερν και μετά από διάφορες περιπέτειες σε Μπούρσασπορ, Φέγενορντ (σ.σ. εκεί είχε βρει την... Ιθάκη του) και Σέλτικ, βγάζει πλέον το ψωμί του στην Βραζιλία. Τον Ιούνιο του 2016 πήγε στην Κοριτίμπα και έξι μήνες αργότερα μετακόμισε στην Κορίνθιανς.

ΣΕΖΟΝ 2010-11: 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ... ΚΟΥΒΑ

Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία στον Ολυμπιακό!

ΑΛΜΠΕΡΤ ΡΙΕΡΑ

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Μόλις... 6 εκατ. ευρώ κόστισε από την Λίβερπουλ και παρότι είχε 26 παρουσίες με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κανείς δεν θυμάται κάποια καλή στιγμή του στο λιμάνι.

Πάλι καλά που βρέθηκε η Γαλατάσαράι και μείωσε κάπως τη χασούρα της μεταγραφής του Ισπανού από την Λίβερπουλ (σ.σ. τον πήρε με γύρω στα 3,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2011).

Η καριέρα του Ριέρα από την Γαλατά και μετά πήρε τον κατήφορο. Πέρασε και δεν ακούμπησε από Γουότφορντ, Ουντινέζε και Μαγιόρκα και κατέληξε στο πρωτάθλημα Σλοβενίας, αρχικά στην Ζαβρτς και εν συνεχεία στην Κόπερ.

ΜΟΪΣΕΣ ΟΥΡΤΑΔΟ

Ο Βαλβέρδε τον ήθελε διακαώς, αλλά ο Ερνέστο ίσως έκανε την πιο άστοχη επιλογή όσα χρόνια κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Η Εσπανιόλ πήρε πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ο Ουρτάδο πρόλαβε και έπαιξε σε 18 ματς, αλλά ουσιαστικά ήταν σαν να μην... έπαιζε!

Πολλά ήταν τα μυικά προβλήματα που είχε βγάλει ο Ισπανός, ενώ όταν έφυγε το καλοκαίρι του 2011 από το λιμάνι, δεν κατάφερε να πετύχει σπουδαία πράγματα. Έπαιξε δύο χρονιές στην Γρανάδα και ολοκλήρωσε την καριέρα του στα 33 του στην Ζιρόνα.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΝΕΜΕΘ

Ο Ούγγρος είχε κάνει μία εξαιρετική σεζόν με την ΑΕΚ (2009-10) και ο Μαρινάκης τον έκανε... δωράκι στον Βαλβέρδε. Περίπου 1,5εκατ. ευρώ πήρε η Λίβερπουλ για να τον πουλήσει στους "ερυθρόλευκους".

Ωστόσο, ο Ερνέστο δεν τον υπολόγιζε (μόλις 4 συμμετοχές) και αναγκαστικά ο Νέμεθ έφυγε δανεικός για να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Έπαιξε σε Ολυμπιακό Βόλου, ΜΤΚ Βουδαπέστης και Βάαλβικ τη διετία που ανήκε στους Πειραιώτες. Τελικά έλυσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό και μετακόμισε στην Ολλανδία (Ρόντα).

Εδώ και μία τριετία κάνει καριέρα εκτός Ευρώπης. Αρχικά πήγε στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Κάνσας, τη σεζόν 2016-17 έπαιξε στο Κατάρ και συγκεκριμένα την Αλ Γκαράφα, ενώ από τον περασμένο Αύγουστο είναι κάτοικος Βοστώνης, αφού επέστρεψε στο MLS για την Νιου Ίνγκλαντ.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ