ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα δύο ζητούμενα του Μπέντο

Τα δύο ζητούμενα του Μπέντο
EUROKINISSI SPORTS

Το άνοιγμα του ροτέισον, η καλύτερη δυνατή διαχείριση του ρόστερ και η βελτίωση της εικόνας είναι τα θέματα που θα κληθεί το επόμενο διάστημα να λύσει ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Από τη συνάντηση Βρέντζου και Μπέντο δεν μπορούμε να πούμε ότι διέρρευσαν και πολλά πράγματα προς τον Τύπο. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για το τι μπορεί να συζητήθηκε ανάμεσα στη διοίκηση και τον προπονητή..

Είναι ξεκάθαρο ότι η εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Κέρκυρα “ταρακούνησε” για τα καλά τα κόκκινα αποδυτήρια. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν ήταν καλοί, προβλημάτισαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν από τη διοίκηση για να προλάβουν ουσιαστικά περίεργες καταστάσεις.

Ο Βρέντζος τα έχει πει με τον Πάουλο Μπέντο δύο φορές το τελευταίο τριήμερο. Εκτιμάται ότι το πρώτο πράγμα που συζητήθηκε ήταν αυτό που σας περιγράφουμε παραπάνω. Τι συνέβη και ο Ολυμπιακός έδειχνε τόσο άνευρος και κυρίως τόσο... μπλαζέ απέναντι στην Κέρκυρα.

Το δεύτερο και σημαντικότερο έχει να κάνει με την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του ρόστερ. Δεν είναι μόνο ο Τσόρι ή ο Μάριν. Είναι π.χ. και ο Ρομαό, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι με την προοπτική να αποτελέσει το “μπακ απ” του Μιλιβόγεβιτς, αλλά έφτασε στο σημείο να μην είναι καν στη 18άδα.

Ο Ολυμπιακός υπερέχει από τις υπόλοιπες ομάδες λόγω του βάθους στο ρόστερ. Αυτή τη στιγμή όμως ο κόουτς δεν έχει ανοίξει και πολύ το ροτέισον. Με 14-15 ποδοσφαιριστές πορεύεται.

Ο Μπέντο είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ενόψει Ιανουαρίου προτεραιότητα αποτελεί η μείωση του ρόστερ. Αυτή τη στιγμή έχει 30 ποδοσφαιριστές καθημερινά στο Ρέντη. Θέλει τουλάχιστον πέντε παίκτες να αποχωρήσουν, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει και πιο άνετα τη δουλειά του στις προπονήσεις. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο για τον Πορτογαλο να αφήνει επτά-οκτώ ποδοσφαιριστές εκτός διπλού...

Οι Μανιάτης, Σιόβας, Ζντιέλαρ, Βούρος και Τσιμίκας είναι οι πέντε παίκτες που φαίνεται πώς θα ψαχτούν τον Ιανουάριο για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, είτε για το επόμενο εξάμηνο, είτε για... πάντα!

Ουσιαστικά αυτό που “καίει” περισσότερο τη διοίκηση είναι να βρεθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μία λύση κυρίως με τον Μάρκο Μάριν, ο οποίος αποτελεί και μία επένδυση για τον Ολυμπιακό. Βεβαίως και ο Τσόρι, είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζουν άπαντες στο λιμάνι πώς μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα παιχνίδια με μία του ενέργεια, αλλά σε όλη αυτή η ιστορία με τον Μάριν δινόταν μία εντύπωση ότι έχει πάει πλέον σε ένα επίπεδο καθαρά εγωισμού.

Σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί η αποστολή για το παιχνίδι με τα Χανιά. Αποτελεί ερωτηματικό αν θα βρίσκεται στη 18άδα ο Τσόρι λόγω της διάρρηξης στο σπίτι του και του ψυχολογικού σοκ που υπέστη. Για τον Μάριν όμως είναι κατά κάποιο τρόπο και το πρώτο “τεστ” για το αν η συζήτηση ανάμεσα σε διοίκηση και προπονητή απέφερε τουλάχιστον ένα πρόσφορο έδαφος ως προς την επιστροφή του στην αποστολή, έστω και σε ματς Κυπέλλου.

Βεβαίως, σημασία έχει να γυρίσει σε παιχνίδια πρωταθλήματος ή στο ματς της παραπάνω Πέμπτης (8/12) με τον ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία. Σε αυτή την εξίσωση υπάρχει και το όνομα του Αλεξίς Ρομαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

O Μπέντο και οι μεταγραφές
Διπλάσια ματς εντός - εκτός!
Θύμα ληστείας στο σπίτι του ο Ντομίνγκες
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ