ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα 14 φιντάνια της Κ-20 του Ολυμπιακού

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η 14άδα παιδιών της Ακαδημίας του Ολυμπιακού που μπορεί να κάνει πράξη την... απειλή Μαρινάκη και μέσα από την οποία δεδομένα θα υπάρξουν παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ των επόμενων σεζόν.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφθηκε το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη τη Δευτέρα (2/4) και δεν ήταν για καλό, αφού εξέφρασε τον θυμό του στους ποδοσφαιριστές για την εικόνα της ομάδας.

Και δεν έμεινε εκεί αφού τους προέτρεψε να πάνε... διακοπές, προαναγγέλοντας ουσιαστικά εξελίξεις στο τμήμα που αφορούν το ρόστερ. Άμεσες αλλά κυρίως με ορίζοντα το καλοκαίρι, όπου στο Λιμάνι θα έχει μπόλικες αναχωρήσεις αλλά και προώθηση των "δικών" τους παιδιών.

"Να φύγετε λοιπόν από τώρα και να συνεχίσετε κάποιοι τις διακοπές σας. Εμείς το σίγουρο είναι ότι θα σταματήσουμε να σας χαϊδεύουμε και να σας πληρώνουμε, χωρίς να προσφέρετε.

Από εδώ και πέρα θα παίξουμε τα παιχνίδια με την Κ20 και ελάχιστους από εσάς. Με όσους αγαπούν την ομάδα και με τα παιδιά της ακαδημίας. Και θα αρχίσουμε το χτίσιμο της επόμενης σεζόν άμεσα. Τα πιτσιρίκια της ακαδημίας σίγουρα το θέλουν περισσότερο και με αυτούς θα παίξουμε τα ματς που απομένουν", ήταν η ατάκα Μαρινάκη που... άνοιξε την πόρτα εξόδου για κάποιους αλλά και της εισόδου για παίκτες των τμημάτων υποδομής.

Ποιοι και πόσοι είναι όμως αυτοί που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να έχουν πρωταγωνιστικό ή βοηθητικό ρόλο στο ρόστερ της επόμενης σεζόν; Θεωρητικά μιλάμε για μια δεξαμενή 14 παικτών που προέρχονται από την Ακαδημία και μέσα από την οποία ο Ολυμπιακός σε πρώτη φάση θα κληθεί να διαλέξει "εργαλεία" για τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού τη σεζόν 2018-2019.

Η ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Πέντε οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και είναι ήδη μέλη της πρώτης ομάδας. Δύο γκολκίπερ, ένας στόπερ, ένας μέσος και ένας φορ:

  • Λευτέρης Χουτεσιώτης: Εδώ και μια τετραετία λογίζεται ουσιαστικά ως τρίτος γκολκίπερ της ομάδας και στα 24 του χρόνια (20/07/1994) φαντάζει ως... παλιοσειρά, αφού είναι από τους ελάχιστους παίκτες που παραμένουν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη από το 2014, όταν και πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα. Φόρεσε το περιβραχιόνιο στη φετινή ρεβάνς Κυπέλλου με τον Πλατανιά στο Φάληρο. Μετράει πέντε επίσημες εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα και το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες εκπνέει το καλοκαίρι. Πρόθεση και των δύο πλευρών να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.
  • Δημήτρης Σκαφίδας: Ο 19χρονος (05/08/1999) γκολκίπερ προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα το Νοέμβρη του 2016 επί ημερών Πάουλο Μπέντο, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των Πειραιωτών μέσα από τις εμφανίσεις του τα χρόνια που πρωταγωνιστούσε στην ομάδα Κ-15 του Ολυμπιακού. Τον Δεκέμβρη του 2016 είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή των "ερυθρολεύκων" για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο της φάση των ομίλων του Europa League. Σε διοργάνωση της UEFA έκανε ντεμπούτο τον Σεπτέμβρη του 2017, με αντίπαλο την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο Youth League, ενώ αγωνίστηκε κόντρα σε Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα για την ίδια διοργάνωση.
  • Δημήτρης Νικολάου: Τον Γενάρη του 2017 ο κόσμος περίμενε μεταγραφική ενίσχυση στη θέση του στόπερ, ωστόσο η επιλογή του Πάουλο Μπέντο είχε έρθει μέσα από την Ακαδημία του Ολυμπιακού και απαντούσε στο όνομα Δημήτρης Νικολάου. Ο 19χρονος (13/8/1998) στόπερ (πρώτη του ομάδα ο ΠΑΟ Ρουφ), με καταγωγή από την Εύβοια, αποτέλεσε σχεδόν μια δεκαετία (από το 2007) μέλος των τμημάτων υποδομής, κατακτώντας το Πρωτάθλημα Super League K-17 του 2015 (με προπονητή τον Δημήτρη Μαυρογενίδη) και το Πρωτάθλημα Super League K-20 του 2015 (είχε συμμετοχές παράλληλα με την Κ-17) και του 2016, με προπονητή τον Βασίλη Βούζα. Έπαιξε στο Youth League της UEFA τις σεζόν 2014-15 και 2015-16. Στις 17 Ιουλίου του 2015 -μαζί με τον Παναγιώτη Ρέτσο με τον οποίο διατηρούν πολύχρονη φιλία- υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους" και συμμετείχε στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας, υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα. Στις 23 Ιουλίου στο "Sports Complex Stadium" ο 17χρονος τότε αμυντικός είχε αγωνιστεί ως αριστερός μπακ στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Αντάλιασπορ (0-0) για το "Afyon Cup". Το 2016 επέκτεινε τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες έως το 2021. Από τον Ολυμπιακό αγαπημένος του παίκτης είναι ο Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα και έχει πρότυπο τον Αντρέα Μπαρτζάλι. Ως αριστερός μπακ αγωνιζόταν αρχικά, όμως Θόδωρος Ελευθεριάδης και Γρηγόρης Γεωργάτος διέκριναν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ικανότατο στόπερ και έτσι ο Νικολάου σταδιακά καθιερώθηκε σε θέση κεντρικού αμυντικού. Έχει 22 εμφανίσεις και δύο γκολ στην πρώτη ομάδα, ενώ φέτος σκόραρε στο "Camp Nou" το μοναδικό τέρμα που δέχθηκε η Μπαρτσελόνα στην φάση των ομίλων του Champions League! Βρίσκεται στα ραντάρ της Λεβερκούζεν, που το περσινό καλοκαίρι απέκτησε τον Παναγιώτη Ρέτσο έναντι 22 εκατ. ευρώ. Διεθνής με την ελπίδων.
  • Θανάσης Ανδρούτσος: Ένας ακόμη εκλεκτός του Πάουλο Μπέντο, πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2016, έχοντας ολοκληρώσει τη σεζόν σκοράροντας 21 τέρματα με την Κ-20! Έχει αγωνιστεί σε ρόλο κεντρικού μέσου, δεύτερου επιθετικού, εξτρέμ αλλά και δεξιού μπακ στην πρώτη ομάδα, όπου μετράει συνολικά 44 συμμετοχές (ένα γκολ, μια ασίστ). Ήταν μόλις έξι ετών (!) όταν φόρεσε για πρώτη φορά την ερυθρόλευκη φανέλα στη σχολή του συλλόγου στον Ελαιώνα. Ενάμιση χρόνο αργότερα εντάχθηκε στην Ακαδημία των εγκαταστάσεων του Ρέντη. Είναι 21 ετών (06/05/1997) και τον έχουν τσεκάρει Σαμπντόρια και Μονακό. Έκανε ντεμπούτο στο UEFA Youth League με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης στις 16/09/2014. Διεθνής με την ελπίδων.
  • Νίκος Βέργος: Το 2014 πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα, ως μέλος μιας Κ-20 που είχε κάνει εξαιρετική πορεία στο Youth League (9 συμ., 6 γκολ και 2 ασίστ μετρά στη διοργάνωση). Ο Έλληνας φορ αγωνίστηκε δανεικός στην Έλτσε (13 συμ., 2 γκολ) αλλά και την Ρεάλ Μαδρίτης Β' (25 συμ., 5 γκολ), πήγε στην Ουγγαρία για την Βάσας (6 συμ., 1 γκολ) και επέστρεψε τον Γενάρη στον Ολυμπιακό. Με τους "ερυθρόλευκους" σε επίπεδο πρώτης ομάδας έχει συνολικά 8 εμφανίσεις, με απολογισμό ένα γκολ και μια ασίστ. Δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2020. Διεθνής με την ελπίδων (10 συμ., 4 γκολ).

ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ

Τέσσερις δανεικοί ποδοσφαιριστές που έχουν ξεπηδήσει από την Ακαδημία των "ερυθρολεύκων" και συγκεντρώνουν από πολλές έως λίγες πιθανότητες να επιστρέψουν το καλοκαίρι στο ρόστερ:

  • Γιώργος Μανθάτης: Και αυτός έτυχε της εμπιστοσύνης του Πάουλο Μπέντο, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να τον καθιερώσει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Επί σειρά ετών βασικός στέλεχος των ομάδων της Ακαδημίας, με κατακτήσεις τίτλων και παρουσία στο Youth League (13 συμ.), με γκολ απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ (δις). Διεθνής με την Ελπίδων (11 συμ., 3 γκολ) και δανεικός τη φετινή σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα όπου μετρά 29 συμμετοχές με τρεις ασίστ. Με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί σε 29 επίσημα παιχνίδια για τις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας απολογισμό δύο γκολ και μια ασίστ. Δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρόλευκους" ως το 2021. Ο δανεισμός του στον ΠΑΣ είναι διετής, ωστόσο αν ο Ολυμπιακός θελήσει να τον πάρει πίσω, θα βρεθεί φόρμουλα συμφωνίας ανάμεσα στις δύο ομάδες.
  • Κώστας Τσιμίκας: Όπως στην περίπτωση του Δημήτρη Νικολάου, έτσι και σε αυτή του Κώστα Τσιμίκα, ο Γρηγόρης Γεωργάτος έπαιξε σημαντικό ρόλο για την ποδοσφαιρική του εξέλιξη. Από τα τμήματα υποδομής του Πανσερραϊκού στην Ακαδημία του Ολυμπιακού το 2014, ένα χρόνο μετά υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Πειραιώτες. Έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα τον Δεκέμβρη του 2015 στο ματς με την Καλλονή και το καλοκαίρι του 2016 πήγε στο Ζέεφελντ για την προετοιμασία. Έχει κατακτήσει τίτλους με την Κ-20 και φυσικά έχει πάρει μέρος στο Youth League (7 συμ.). Έπαιξε πέρσι δανεικός στην Έσμπιεργκ (13 συμ., 2 γκολ, 2 ασίστ) και φέτος με το ίδιο καθεστώς αγωνίζεται στη Βίλεμ, έχοντας εξαιρετική παρουσία στην Eredivisie, μετρώντας 4 γκολ και 4 ασίστ σε συνολικά 31 εμφανίσεις. Με τα ερυθρόλευκα έχει 12 επίσημες συμμετοχές και 2 ασίστ. Η δική του περίπτωση είναι σε άμεση συνάρτηση με το μέλλον των Κούτρη και Χατζισαφί.
  • Μανώλης Σιώπης: Πολλοί απόρησαν που δεν έμεινε στο ρόστερ της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για ένα παιδί που έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και μετά τον δανεισμό του στον Πλατανιά (18 συμ.) το καλοκαίρι του 2013, έχει εξαιρετικές σεζόν τα τελευταία χρόνια με τον Πανιώνιο (119 συμ.) και πιθανότατα ο Έλληνας κεντρικός μέσος θα βρει θέση στον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Έχει συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους" ως το 2020.
  • Καζίμ Λάτσι: Το 2015 έγινε επαγγελματίας, πήγε δανεικός σε ΑΠΟΕΛ, Λεβαδειακό (11 συμ.) και πέρσι το καλοκαίρι στην Αζαξιό με την οποία μετρά φέτος 18 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ στην Ligue 2. Ο 22χρονος (19/01/1996) κεντρικός μέσος είναι διεθνής με την K-21 της Αλβανίας (19 συμ., 1 γκολ), έχει παίξει σε 17 παιχνίδια του Youth League με τον Ολυμπιακό, όπου έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στις 03/02/2016, μπαίνοντας ως αλλαγή στο ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Έχει τις λιγότερες πιθανότητες από τους άλλους τρεις δανεικούς.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Αν υποθέσουμε ότι αύριο κιόλας ήταν αναγκαία η προώθηση πέντε παικτών της Κ-20 στην πρώτη ομάδα, αυτοί είναι οι παίκτες που θα είχαν το προβάδισμα:

  • Μάριος Βρουσάι: Γεννήθηκε στις 02/07/1998, παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ και είναι μέλος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού από το 2015. Βασικό μέλος της Κ-20 κατέκτησε το Πρωτάθλημα του 2016 και του 2017.Πρώτος σκόρερ της περιόδου 2016-17 με 19 γκολ σε 30 αγώνες, έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο τον Σεπτέμβριο του 2016. Κατάγεται από την Αλβανία αλλά επέλεξε να παίξει στην Εθνική Ελλάδας. Έχει συμμετοχές στην Εθνική Νέων. Πριν από τον Ολυμπιακό ήταν στο Ναυπακτιακό Αστέρα, καθώς για πολλά χρόνια έμενε στη Ναύπακτο. Το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχε στην καλοκαιρινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Τη φετινή σεζόν έχει πετύχει 5 τέρματα με την Κ-20, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στις 25/10/2017 για την κυπελλική αναμέτρηση με τον Αχαρναϊκό. Έγραψε δεύτερη συμμετοχή στις 10/01/2018, σε ματς της ίδιας διοργάνωσης με αντίπαλο τον Πλατανιά, δίνοντας ασίστ. Έχει αγωνιστεί στοUEFAYouthLeague με τους Νέους.
  • Στάθης Λάμπρου: Ένας από τους παίκτες που είχε ξεχωρίσει ο Πάουλο Μπέντο για προβιβασμό από την Κ-20, εφόσον παρέμενε τεχνικός του Ολυμπιακού. Στις 29/11/2017 πραγματοποίησε το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Κισσαμικό, έχοντας υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Πειραιώτες τον περασμένο Σεπτέμβρη. Είναι αρχηγός της ομάδας Νέων και αγωνίζεται συνήθως ως στόπερ, ενώ μπορεί να καλύψει τις θέσεις του πλάγιου μπακ και του αμυντικού μέσου. Γεννήθηκε στις 20/9/1998 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη Σχολή του Ολυμπιακού στη Χαλκίδα και το 2012 ήρθε η μεταγραφή στην Ακαδημία του Ολυμπιακού.Το 2015 με προπονητή τον Δημήτρη Μαυρογενίδη κατέκτησε το ΠρωτάθλημαSuperLeagueΚ-17 στο Αγρίνιο. Το 2016 και το 2017 στέφθηκε πρωταθλητής στην SuperLeagueK-20, με προπονητή τον Βασίλη Βούζα. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την Κ-20 είχε κάνει ντεμπούτο στοUEFAYouthLeagueστον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου στις 16/9/2015 στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Συνολικά στο YouthLeagueέχει 8 συμμετοχές και 1 γκολ, το οποίο πέτυχε στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης με την Σπόρτινγκ (2-2).
  • Γιώργος Ξενιτίδης: Γεννήθηκε στις 4/9/1999 και είναι μέσος. Είναι στον Ολυμπιακό από το 2013. Έχει κερδίσει και τα τρία Πρωταθλήματα Super League. Το 2014 με την Κ-15, το 2015 με την Κ-17 και το 2017 με την Κ-20. Στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για το φετινό UEFA Youth League, ο Ξενιτίδης πέτυχε επίδοση επιπέδου... Premier League, γράφοντας 13.489 μέτρα στον αγωνιστικό χώρο! Στο πρωτάθλημα Νέων έχει σκοράρει δύο φορές.
  • Γιάννης Βάρκας: Γεννήθηκε στις 27/3/1998 και είναι επιθετικός. Είναι στην Ακαδημία από το 2014 και έχει κατακτήσει 1 Πρωτάθλημα Super League K-17 (2015) και 2 Κ-20 (2016, 2017). Πρώτος σκόρερ της Κ-20 την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με 15 γκολ στο πρωτάθλημα υποδομών της Super League.
  • Σταύρος Κουγιός: Από το 2014 στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, αγωνιζόταν ως εξτρέμ στην Κ-17, ωστόσο φτάνοντας στην Κ-20 ο Βασίλης Βούζας του άλλαξε ρόλο τοποθετώντας τον ως ακραίο μπακ στον αγωνιστικό χώρο. Είναι διεθνής με την εθνική παίδων και έχει πάρει μέρος σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έμμεση επιβεβαίωση για Γκαρθία η ατάκα Μαρινάκη
Τώρα δες τον καθρέφτη...
Η ερμηνεία των "κεραυνών" του Μαρινάκη
Κεραυνοί Μαρινάκη: "Θα παίξουμε με την Κ20 και ελάχιστους από εσάς"
Ποιοι να παραμείνουν στον Ολυμπιακό;
Βάλνερ: "Ο Ολυμπιακός έχει τους σωστούς ανθρώπους"
Μιλόγεβιτς, Πέδρο Μαρτίνς και... Μίτσελ (;) για Ολυμπιακό!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ