ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στον Ολυμπιακό μέσα από τα χέρια ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Στον Ολυμπιακό μέσα από τα χέρια ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Η παραμυθένια ιστορία των δύο γιων του Θανάση Κωστούλα που μέσα από τα χέρια της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ κατέληξαν στα -γνώριμα για τον μπαμπά- λημέρια του Ολυμπιακού. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο μικρές και μεγάλες ιστορίες. Πολλές από αυτές έχει να θυμάται ο Θανάσης Κωστούλας. Ο ρέκορντμαν -για όσους δεν το γνωρίζουν- συμμετοχών στην Α' Εθνική, όταν κρέμασε τα παπούτσια του, μεταξύ όλων όσων αγωνίζονταν. Αρκετές από αυτές τις -ανέκδοτες- ιστορίες θυμήθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από 4 χρόνια στο Contra.gr.

Εκεί οι αναμνήσεις ξύπνησαν και εξιστόρησε τα 7,5 αξέχαστα χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στον επίλογο εκείνης της συνέντευξης/εξομολόγησης ο -πάντα χαμηλών τόνων- Θανάσης είχε μιλήσει για τα δύο παιδιά του που ήδη ακολουθούσαν τα χνάρια του με τη μπάλα στα πόδια. Τον Κωνσταντίνο και τον Χαράλαμπο. Μαζί με το έτερό του ήμισυ, τη σύζυγό του Ειρήνη, μας μίλησαν για τα δύο τους βλαστάρια και για τη μεγάλη τους επιθυμία, να τραβήξουν το δρόμο τους, όποιος κι αν είναι, με την ανάλογη ωστόσο μαθησιακή υποδομή.

Σήμερα το Sport24.gr θα αποκαλύψει όλο το παρασκήνιο αναφορικά με το πως τα δύο παιδιά του βετεράνου άσου, ο οποίος ακόμη κλωτσάει το τόπι στο τοπικό του Βόλου -γέννημα-θρέμμα του Αλμυρού- βρέθηκαν στα γνώριμα για τον πατέρα λημέρια του Ρέντη, κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ο ίδιος ο Θανάσης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, αρνήθηκε ευγενικά να πει το παραμικρό, αφού όπως μας εξήγησε "θέλω τα παιδιά να βρουν μόνα το δρόμο τους. Εγώ είμαι δίπλα τους, αλλά στέκομαι στην άκρη...".

ΤΑ ΜΗΛΑ ΚΑΙ Η ΜΗΛΙΑ

Ο 15χρονος σήμερα Κωνσταντίνος Κωστούλας που παίζει στόπερ και αμυντικός μέσος στα χνάρια του μπαμπά και ο 13χρονος Χαράλαμπος, είχαν ξεχωρίσει εδώ και χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα που συμμετείχαν. Πέρα από το γονίδιο, είχαν και τρομερή διάθεση για ποδόσφαιρο, μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι με έναν από άνθρωπο που το υπηρέτησε για περίπου 20 χρόνια από την πρώτη γραμμή...

Το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού δεν άργησε να τους εντοπίσει. Κάλεσαν τον μεγάλο να περάσει από δοκιμή στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, δύο φορές μάλιστα, την πρώτη επί Κούλη Καραταΐδη και τον "φακέλωσαν" κανονικά. Στη συνέχεια, ωστόσο, δεν έμειναν αμέτοχοι και άλλοι "μνηστήρες".

Ο Κωσταντίνος δοκιμάστηκε επί μέρες στο Περιστέρι για λογαριασμό του Ατρομήτου, ενώ ο ΠΑΟΚ κάλεσε τον βενιαμίν Χαράλαμπο να ακολουθήσει την Κ12 σε τουρνουά στη Γερμανία. Τα δύο αδέρφια άφησαν, αντίστοιχα, εξαιρετικές εντυπώσεις. Ο μικρός, μάλιστα, που αγωνίζεται ως επιθετικός πέτυχε στο τουρνουά του Ντίσελντορφ 10 γκολ με τη φανέλα του "Δικεφάλου του Βορρά", οδηγώντας την ομάδα έως τον τελικό της διοργάνωσης.

Η ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Κάπου εκεί προέκυψε και ενδιαφέρον της ΑΕΚ από τον παλιό, αλλά σεβάσμιο αντίπαλο του Κωστούλα μέσα στα γήπεδα, τον τωρινό τεχνικό της Ένωσης, Νίκο Κωστένογλου. Με δική του εισήγηση, οι δύο Κωστούλες κατέβηκαν κι έκαναν μια βδομάδα προπονήσεις υπό το βλέμμα του "Κωστέ", ως τεχνικού διευθυντή των τμημάτων υποδομής. Λίγο καιρό αργότερα, "έσκασε" επίσημη πρόταση από την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ για να κάνει δικά της τα δύο αδέρφια.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Γ.Χ. Γεωργιάδης κάλεσε ο ίδιος τον Κωστούλα και του μετέφερε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, ως τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής. Λέγεται ότι στον ΠΑΟΚ είχαν φροντίσει να νοικιάσουν ακόμη και σπίτι για να διευκολύνουν την ομαλή μετάβαση της οικογένειας που μένει μόνιμα στον Βόλο.

ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗ

Όλα αυτά δεν άργησαν, ωστόσο, να φτάσουν στ' αυτιά των ανθρώπων του Ολυμπιακού που είχαν πλήρη εικόνα για τους δύο πιτσιρικάδες, αλλά δεν είχαν φροντίσει να τους "κλειδώσουν" στα αποδυτήρια του Ρέντη. Λέγεται πως πρώτος ενεργοποιήθηκε ο -πρώην συμπαίκτης του Κωστούλα και νυν κόουτς της "ερυθρόλευκης" Κ17- Δημήτρης Μαυρογενίδης, ο οποίος έπεσε σε μία κουβέντα στη Ρόδο μεταξύ των προπονητών που συμμετείχαν στο σεμινάριο για το UEFA PRO!

Άκουσε με τ' αυτιά του προπονητές από την περιοχή του Βόλου να μιλούν για το πρέσινγκ του ΠΑΟΚ προς τον Κωστούλα για τα δύο παιδιά και δεν έχασε ούτε στιγμή, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι πρόκειται για αυθεντικά ταλέντα.

Η ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ενημέρωσε τους αρμόδιους και το θέμα έφτασε άμεσα μέχρι τον Βαγγέλη Μαρινάκη! Η προεδρική εντολή ήταν "κλείστε τους άμεσα. Δικά μας παιδιά είναι, εδώ θα μείνουν...", με το μυαλό φυσικά στον μπαμπά, αλλά και στο feedback που ανέφερε ότι οι δύο μικροί το έχουν με το ποδόσφαιρο για τα καλά. Ο μπαμπάς Θανάσης ενημερώθηκε άμεσα για τις εξελίξεις και κλήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ.

Πέρασε την πόρτα ταπεινός και προσγειωμένος όπως πάντα, άκουσε τις σκέψεις των αρμοδίων και συζήτησε με την οικογένειά του. Όσο κι αν ακούγεται υπερβολή, άφησε στα παιδιά την τελευταία λέξη. Κι εκείνα, είπαν με μια φωνή "Ολυμπιακός". Απόλυτα λογικό κι αναμενόμενο...

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΣΤΑ 15 ΤΟΥ

Από τότε ο Κωνσταντίνος και ο Χαράλαμπος μπήκαν στα αγαπημένα... χωράφια του μπαμπά τους, στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, είναι ευτυχισμένοι γι' αυτό που ζουν, φροντίζοντας παράλληλα να συνεχίσουν -όπως πρέπει- το σχολείο. Ο μεγάλος, μάλιστα, έχει πάρει ήδη πτυχία σε δύο ξένες γλώσσες, αφού η μαμά Ειρήνη που μετακόμισε στην Αθήνα μαζί με τα παιδιά της, δεν κάνει... εκπτώσεις στο διάβασμα. Γι' αυτό και είναι μαζί τους και σε αυτό το βήμα από την πρώτη μέρα, ενώ ο Θανάσης λόγω επαγγελματικών δραστηριοτήτων μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα σε Βόλο και Αθήνα (τα Σαββατοκύριακα).

Είναι, όπως καταλαβαίνετε, μια ιστορία που θα έχει και συνέχεια μέσα στα γήπεδα. Με τον μπαμπά να παρακολουθεί διακριτικά από μια γωνιά της εξέδρας, αμίλητος, επειδή γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η καριέρα στο ποδόσφαιρο δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά μαραθώνιος...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ