ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στη Λισαβόνα τα πρώτα "σύννεφα" για Λεμονή

Στη Λισαβόνα τα πρώτα "σύννεφα" για Λεμονή

Τη στιγμή που στην Ισπανία επιμένουν για τον Όσκαρ Γκαρσία και ο Ολυμπιακός ξεκαθάριζε την Δευτέρα (1/1) ότι η πρώτη προπόνηση του 2018 θα γίνει με τον Λεμονή χωρίς ωστόσο να διαψεύδονται τα περί αναζήτησης προπονητή, το Sport24.gr θα αναλύσει όλα όσα χρεώνει η διοίκηση στον 57χρονο τεχνικό.

Στην Ισπανία συνεχίζουν το... βιολί τους με τον Όσκαρ Γκαρσία. Προφανώς και δεν τα βγάζουν από το κεφάλι τους τα τοπικά ΜΜΕ. Κάποιοι υποστήριζαν ότι ο 44χρονος πρώην τεχνικός της Ζάλτσμπουργκ και της Σεντ Ετιέν ήταν ήδη στην Ελλάδα, σενάριο πάντως που δεν επιβεβαιώνεται ούτε από την πλευρά του προπονητή.

Αντιθέτως, η πλευρά του προπονητή αφήνει να εννοηθεί ότι δεν συζητάει μόνο με τον Ολυμπιακό, αλλά και με άλλους συλλόγους! Στη Βαρκελώνη ωστόσο είναι ξεκάθαροι ότι ο Γκαρσία θα αντικαταστήσει τον Τάκη Λεμονή.

Την ίδια στιγμή η ΠΑΕ δεν διέψευδε το θέμα περί αναζήτησης προπονητή. Απλώς κατέβαζε την "προπονητολογία" και επισήμαινε ότι στην πρώτη προπόνηση του 2018 θα είναι ο Λεμονής. Μέχρι εκεί...

Ας μην γελιόμαστε. Όλη η πιάτσα γνώριζε ότι εδώ και έναν μήνα είχαν μαζευτεί αρκετά σύννεφα πάνω από τον 57χρονο τεχνικό. Συγκεκριμένα από το ματς με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Πορτογαλία τέλη Νοεμβρίου είχαν αρχίσει οι πρώτοι ψίθυροι περί αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του.

Υπήρχε γενικότερα μία αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πήγαινε σε αλλαγή προπονητή τα Χριστούγεννα, παρότι ο Λεμονής με όλα τα καλά και τα στραβά του, κατάφερε να βγάλει έναν α' γύρο – φωτιά και να πάει τους "ερυθρόλευκους" από το -5 στο +1 στο πρωτάθλημα.

ΠΡΩΤΟ "ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΜΕ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ

Ο Όσκαρ Γκαρσία δεν ήταν το πρώτο όνομα που κυκλοφόρησε ως υποψήφιου στόχου για τον κόκκινο πάγκο. Είχε προηγηθεί πριν από καμιά 15αριά μέρες το όνομα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς από την Σερβία. Ωστόσο, το θέμα του Σέρβου είχε περάσει στα... ψιλά.

Την περίοδο που οι γείτονες έκαναν λόγο για βέβαιη μετακίνηση του Μπεν στον Ερυθρό Αστέρα, έβγαζαν προς τα έξω ότι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν έχει υπογράψει ακόμα την ανανέωση της συνεργασίας του με τους "ερυθρόλευκους" του Βελιγραδίου (σ.σ. το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι του 2018), γιατί είναι σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό! Ο ίδιος ο Μιλόγεβιτς έσπευσε να το διαψεύσει...

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ

Οι "ερυθρόλευκοι" σκαρφάλωσαν στην κορυφή, η ομάδα έφυγε για την χριστουγεννιάτικη άδεια, ο Λεμονής έλεγε στους παίκτες του με το που γύρισαν στο Ρέντη για το πόσο δύσκολος θα είναι ο β' γύρος και παραμονή Πρωτοχρονιάς "σκάει" η είδηση από την Βαρκελώνη για τον Όσκαρ Γκαρσία.

Ο Ολυμπιακός δεν το διέψευσε. Άφησε μία ολόκληρη μέρα να αιωρείται το όνομα του Ισπανού προτού πάρει θέση και μπει στη διαδικασία απλώς να "κατεβάσει" την "προπονητολογία". Το επαναλαμβάνουμε: Την "κατέβασε", δεν την διέψευσε, δεν είπε ποτέ ο σύλλογος ότι "δεν υπάρχει θέμα προπονητή".

Στην Ιβηρική επέμεναν ότι οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει. Την ίδια στιγμή ο Λεμονής δεν έχει ενημερωθεί για τίποτα και είναι κανονικά στο Ρέντη για την πρώτη προπόνηση του 2018, με σκοπό να ξεκινήσει την προετοιμασία για το ματς με την ΑΕΛ (7/1, 19.30). Ένα ματς στο οποίο έβλεπαν οι Ισπανοί ότι θα πάει ο Ολυμπιακός με τον Γκαρσία!

ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ

Πολύς κόσμος έχει μπει ήδη σε μία διαδικασία να απορήσει για ποιο λόγο τίθεται θέμα Λεμονή. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι πήρε μία ομάδα στο -5 και την έφερε στο +1 έχοντας απέναντί του "θεούς και δαίμονες".

Αυτό που μπορούμε να πούμε εμείς είναι ότι όσα ξέρει ο νοικοκύρης (σ.σ. στην προκειμένη περίπτωση ο σύλλογος) δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Από την άλλη σίγουρα εμπεριέχει αρκετή δόση ρίσκου η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας με έναν προπονητή που δεν είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και ο οποίος αναπόφευκτα θα χρειαστεί μερικά παιχνίδια για να προσαρμοστεί στη Super League.

Τι χρεώνεται στον Λεμονή από τη διοίκηση. Αρκετά πειθαρχικά παραπτώματα που έγιναν στο Ρέντη, αλλά και "on camera" κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αγκομαχούσε να φτάσει στα τρίποντα. Υπάρχει μία αίσθηση ότι η ομάδα δεν βελτιώθηκε στον βαθμό που θα ήθελαν.

Εκείνο που κάθισε άσχημα στο μάτι των Πειραιωτών ήταν ο φοβισμένος Ολυμπιακός στην Λισαβόνα, όπου έπαιξαν χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ. Από εκείνη την ημέρα άρχισαν να ακούγονται διάφορα για το μέλλον του Τάκη και φτάσαμε στο σημείο να ασκείται σκληρή κριτική επειδή π.χ. κατέβασε την ομάδα με τον ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς καθαρά εξτρέμ, άσχετα αν μία εβδομάδα νωρίτερα το ίδιο σχήμα είχε αποδώσει μια χαρά στο Αγρίνιο.

Στο δια ταύτα, ο Ολυμπιακός ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να ξεκαθαρίσει ότι "δεν υπάρχει θέμα προπονητή". Κι αυτό είναι στο τέλος της ημέρας που θα πρέπει να κρατήσουμε, είτε ο "επόμενος" λέγεται Γκαρσία, είτε κάπως αλλιώς...

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Λεμονής θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Απομένει το "πότε" θα συμβεί αυτό...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ