ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Σπαζοκεφαλιά" τα χαφ στον Ολυμπιακό ενόψει Πανιωνίου

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τρεις παίκτες (Μπουχαλάκης, Καμαρά, Νάτχο) διεκδικούν δύο θέσεις για τον αγώνα της Νέας Σμύρνης (24/9, 19.30). Γιατί το πιθανότερο είναι ο Γκιλιέρμε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παραδέχτηκε στη συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι της Nova ότι “έχω πλούσιο ρόστερ”. Αυτό λοιπόν τον υποχρεώνει να... ταλαιπωρεί πλέον το μυαλό του για τις επιλογές του στα επόμενα ματς, καθώς τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα αρχίζουν να προσαρμόζονται, να ανεβάζουν τα επίπεδα αγωνιστικής ετοιμότητας και να θέτουν υποψηφιότητα για να μπουν για τα καλά στην εξίσωση των αγώνων που ακολουθούν.

Η αρχή θα γίνει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο (24/9, 19.30), όπου ο Πορτογάλος τεχνικός σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές. Για παράδειγμα, ο Γκερέρο αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα αντί του Αχμέντ Χασάν.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι επιλογές του στα χαφ. Λογικά την Κυριακή (23/9) θα αποκαλύψει ένα μέρος των σκέψεών του για το τι προτίθεται να κάνει ως προς τα πρόσωπα που θα αποτελέσει το δίδυμο στη μεσαία γραμμή μπροστά από τους στόπερ.

Ο ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ, Ο ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΤΧΟ

Αυτή τη στιγμή από τους Μπουχαλάκη, Καμαρά και Νάτχο, ο παίκτης που δείχνει ικανός να βγάλει με σχετική άνεση το 90λεπτο στη Ν. Σμύρνη, δεν είναι άλλος από τον Αφρικανό άσο.

Ο Καμαρά που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, που ανάγκασε ακόμα και τον Κίκε Σετιέν να απορεί με τις αστείρευτες δυνάμεις του και έχει προκαλέσει ήδη έναν ντόρο στο εξωτερικό γύρω από το όνομά του, είναι ικανός να ανταπεξέλθει μία χαρά βάζοντας ακόμη ένα παιχνίδι στην πλάτη του. Αυτή τη φορά κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο Μπουχαλάκης από την πλευρά του ναι μεν αντικαταστάθηκε από τον Μαρτίνς πριν από τη λήξη του ημιχρόνου με την Μπέτις, γιατί υπήρχε φόβος αποβολής του, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρατηρήθηκε και μία σχετική επιβάρυνση του Κρητικού χαφ από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο δε Νάτχο που αντικατέστησε τον Μπουχαλάκη με την Μπέτις, από τη μία έφερε κατά κάποιο τρόπο μία ηρεμία στα χαφ, αλλά από την άλλη έδειξε ότι θέλει ακόμη χρόνο για να βρεθεί στα επιθυμητά επίπεδα αγωνιστικής ετοιμότητας. Σαν να δείχνει με λίγα λόγια ότι θέλει ακόμη ένα δεκαήμερο για να βρεθεί σε θέση να παίζει σερί 90λεπτα.

Η αλήθεια είναι ότι το δίδυμο στα χαφ θα στελεχωθεί με δύο εκ των τριών. Για ποσοστά και πιθανότητες δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα τη δεδομένη στιγμή, καθώς ο Μαρτίνς θέλει να τους “τσεκάρει” όχι μόνο την Κυριακή (23/9) στην προπόνηση, αλλά και την ημέρα του ματς.

Είναι ολοφάνερο ότι ο Μαρτίνς ψάχνεται για το ποιους θα επιλέξει στον αγώνα της Νέας Σμύρνης, καθώς δεν θέλει με τίποτα να ρισκάρει οποιονδήποτε κίνδυνο να υποστεί ποδοσφαιριστής του κάποιον μυικό τραυματισμό.

Ο ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ ΓΙΑ... Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αν ο Μαρτίνς δεν είχε πάρει πίσω την αλλαγή του Γκιλιέρμε στο παιχνίδι με τον Αστέρα (εξαιτίας του 1-1 από τον Τόνσο), τότε θα κάναμε τώρα μία διαφορετική συζήτηση.

Πρώτα απ' όλα, αν ο Βραζιλιάνος στο διάστημα που αγωνιζόταν έδειχνε ότι βρίσκεται σε μία καλή κατάσταση, τότε θα χτυπούσε ακόμα και την πόρτα της ενδεκάδας με την Μπέτις. Οπότε, αυτομάτως θα είχε σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα και της Ν. Σμύρνης.

Για ποιο λόγο ο Γκιλιέρμε αυτή τη στιγμή φαντάζει αουτσάιντερ και το πιθανότερο σενάριο είναι να τον δούμε κάποια στιγμή στο β' ημίχρονο (ανάλογα και με το πώς θα εξελιχθεί το ματς);

Επειδή ο Μαρτίνς από το ξεκίνημα της σεζόν έχει δείξει ότι στα πιο σοβαρά ματς δεν θέλει να βάζει τους παίκτες που δεν έχουν παίξει λεπτό, να κολυμπήσουν κατευθείαν στα βαθιά.

Επιθυμεί να τους δίνει σταδιακά αγωνιστικό ρυθμό. Να πάρει δηλαδή αρχικά χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο και εν συνεχεία, εφόσον περάσει τις... εξετάσεις, να βρεθεί στην ενδεκάδα. Κάπως έτσι το πήγε με τον Νάτχο, κάπως έτσι σκοπεύει να το πάει και με τον Γκιλιέρμε.

Εκτός πια κι αν δει τους Μπουχαλάκη, Νάτχο και Καμαρά να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στον βαθμό που τους θέλει. Τότε αναγκαστικά θα επιλέξει τον Βραζιλιάνο, αν και – επαναλαμβάνουμε – είναι κάτι που τη δεδομένη στιγμή φαντάζει απίθανο βάσει του τρόπου σκέψης του Μαρτίνς από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ