ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζοζέ Σα: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Ζοζέ Σα από την Πόρτο και τον έκανε δικό του μέχρι το 2023. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα πράγματα της καριέρας του.

Η Ζοζέ Σα ανήκει πλέον στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" ενεργοποίησαν την οψιόν αγοράς του δανεικού από την Πόρτο γκολκίπερ και υπέγραψαν μαζί του συμβόλαιο έως το 2023. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 5 πιο σημαντικά στοιχεία της καριέρας του Πορτογάλου τερματοφύλακα της ομάδας του Πειραιά.

1. Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΤΙΜΟ

ο Ζοζέ Σα πήρε την σπουδαία μεταγραφή για την Πόρτο από την Μαρίτιμο. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ είχε σπουδαία στοιχεία στο βιογραφικό του, αφού προερχόταν από τις ακαδημίες της Μπενφίκα, ενώ είχε αγωνιστεί με την ομάδα Κ21 της χώρας του 16 φορές από τον Αύγουστο του 2013.

Στην Μαρίτιμο βρισκόταν από το 2011, όταν ήταν μόλις 18 ετών. Είχε περάσει από όλα τα τμήματα υποδομής της ομάδας της Μαδέιρα και το 2013 έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση. Στην Μαρίτιμο, όμως, δεν μπορούσε να καθιερωθεί και συμπλήρωσε μόλις 24 εμφανίσεις. Τον χειμώνα του 2016 έκανε το μεγάλο βήμα για την Πόρτο, αφού στην προηγούμενη του ομάδα δεν έβρισκε χρόνο συμμετοχής.

Αρχικά και οι "δράκοι" τον έστειλαν να παίζει με την δεύτερη τους ομάδα, όμως σιγά σιγά ο Σα έβρισκε το δρόμο προς την πρώτη ομάδα. Φυσικά το εγχείρημα ήταν δύσκολο, αφού στο "Ντραγκάο" βρισκόταν ο μεγάλος Ίκερ Κασίγιας. Ο Σα παρόλ' αυτά τη σεζόν 2017/2018 κατάφερε να έχει 22 συμμετοχές, καθώς ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, μοίρασε τον χρόνο κάτω από τα γκολπόστ.

2. Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο Ζοζέ Σα θα ήθελε να αποβάλλει από το μυαλό του την αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ το 2018 για τη φάση των 16 του Champions League. Ο Κονσεϊσάο εμπιστεύθηκε τον Σα, όμως η βραδιά ήταν εφιαλτική. Η επιθετική τριάδα των "κόκκινων" (Μανέ, Φιρμίνο, Σαλάχ) βρέθηκε σε τρομερή φόρμα και η αγγλική ομάδα έβαλε 5 γκολ στους "δράκους".

Ο Σα έφερε ευθύνη μόνο στο πρώτο γκολ που δέχθηκε από τον Σάντιο Μανέ, όμως τα υπόλοιπα 4 ήρθαν από την αμυντική κατάρρευση της Πόρτο. Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Πορτογάλου πορτιέρε στο Champions League, καθώς στον επαναληπτικό του "Άνφιλντ" έμεινε στον πάγκο.

3. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟ

Η πεντάρα από τη Λίβερπουλ προμήνυε και το τέλος του Σα από την Πόρτο. Αν και στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν φαινόταν να έχει το προβάδισμα έναντι του Κασίγιας, κάτι τέτοιο χάθηκε μετά τη συντριβή. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με την Ρίο Άβε έμεινε στον πάγκο, ενώ με την Εστορίλ μπήκε για μόλις 45 λεπτά. Αυτό ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι με τους "δράκους".

Στο παιχνίδι με την Πάσος Φερέιρα και ενώ το παιχνίδι είχε τελειώσει, ο Σα προσέβαλλε τον διαιτητή του αγώνα και εκείνος αποφάσισε να τον αποβάλλει, με τον προπονητή του να τα βάζει με τον αντίπαλο τεχνικό. Η τιμωρία δύο αγωνιστικών σήμανε και την έξοδό του από την αποστολή της Πόρτο, μέχρι το τέλος της σεζόν.

4. Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν υπολόγιζε πλέον τον Σα και αποφάσισε να τον δώσει δανεικό. Κάπως έτσι το Σεπτέμβριο του 2018 παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες αγωνιστικές της Super League δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, αφού υπήρχε ο Ανδρέας Γιαννιώτης κάτω από τα δοκάρια.

Μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ και την ρήξη του Γιαννιώτη με τους Πειραιώτες, ο Σα πήρε την ευκαιρία του στη Super League. Είχε ήδη βέβαια παίξει βασικός στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μίλαν για το Europa League. Από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στις 29 Οκτωβρίου έως και το ματς στις 14 Απριλίου με τη Ξάνθη, δεν έχασε ούτε ένα λεπτό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι, αποκάλυψε την ποιότητά του και σε 21 παιχνίδι, δέχθηκε μόλις 12 γκολ, ενώ κράτησε 11 φορές ανέπαφη την εστία του. Παράλληλα, ήταν φύλακας άγγελος για τον Ολυμπιακό και στο Europa League. Τρανή απόδειξη όταν συμπεριελήφθη στις καλύτερες επεμβάσεις της διοργάνωσης για την απόκρουση του στο παιχνίδι με τη Μπέτις για την 5η αγωνιστική των ομίλων.

5. Η ΜΑΧΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ

Ο Ολυμπιακός όχι απλώς πείσθηκε από τις εμφανίσεις του Πορτογάλου τερματοφύλακα, αλλά έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει. Την ίδια ώρα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού, όπως η Ρεάλ Μπέτις , ενώ η Πόρτο σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές του Sport24.gr ήθελε να κάνει χρήση του by out και να αγοράσει εκ νέου τον Σα, για να τον κρατήσει ή να τον πουλήσει ξανά με περισσότερα χρήματα.

Η επιμονή της διοίκησης των "ερυθρολεύκων", του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και του ίδιου του ποδοσφαιριστή έφεραν τελικώς την εξαγορά του για 2.500.000 ευρώ και την υπογραφή συμβολαίου έως και το 2023 με τις ετήσιες αποδοχές του παίκτη να ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ. Έτσι την επόμενη σεζόν θα υπερασπίζεται την εστία του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ