ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σουντανί: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Αλγερινό εξτρέμ

Zagreb's El Arabi Hilal Soudani, left, and Olympiakos' Arthur Masuaku fight for the ball during the Champions League group F match between Dinamo Zagreb and Olympiakos at Maksimirin stadium in Zagreb, Tuesday, Oct. 20, 2015. (AP Photo/Darko Bandic)
Zagreb's El Arabi Hilal Soudani, left, and Olympiakos' Arthur Masuaku fight for the ball during the Champions League group F match between Dinamo Zagreb and Olympiakos at Maksimirin stadium in Zagreb, Tuesday, Oct. 20, 2015. (AP Photo/Darko Bandic) AP

Ο Χιλάλ Σουντανί έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και το Sport24.gr παρουσιάζει πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον 31χρονο Αλγερινό εξτρέμ.

Η περίπτωση του Χιλάλ Σουντανί είναι απ' αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν ως στοίχημα για μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει στα προσόντα του, ποντάροντας ότι με την ερυθρόλευκη φανέλα θα θυμίσει τον ποδοσφαιριστή που έκανε όργια με τη φανέλα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και όχι αυτόν που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς πέρυσι στη Νότιγχαμ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον θέλει, τον πιστεύει, θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις, δεν έρχεται στην Ελλάδα για να πάρει φανέλα βασικού, αλλά για να την κερδίσει μέσα από τις εμφανίσεις του, ενώ να σημειωθεί ότι δεν θα αποκτηθεί ως δανεικός από τη Φόρεστ. Αν ο Αλγερινός βρει τα πατήματά του και μείνει υγιής, έχει την ποιότητα να... ξεδιπλώσει τα χαρίσματά του στο χορτάρι.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Ο Σουντανί γεννήθηκε στο Σιέφ στις 25 Νοεμβρίου του 1987 και ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της γενέτειρας πόλης του το 2006 σε ηλικία 19 ετών. Έπειτα από πέντε χρόνια, όπου συνολικά μέτρησε 58 συμμετοχές με 31 γκολ και πέντε ασίστ, το 2011 ήλθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Γκιμαράες, κάνοντας το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκό ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τα πλέι οφ του Europa League (25/8/2011).

Στην πορτογαλική ομάδα έμεινε μια διετία και αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή της καριέρας του με τη φανέλα της ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου το 2013, που ήταν το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα τρόπαια της 96χρονης ιστορίας της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σκόραρε και το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στην κραταιά Μπενφίκα στο 79ο λεπτό, προτού ο Ρικάρντο Περέιρα κάνει την ανατροπή στο 81'. Με τη Γκιμαράες, στην πρώτη του σεζόν μέτρησε 21 εμφανίσεις και έξι γκολ, ενώ στην δεύτερη είχε 23 συμμετοχές και δέκα τέρματα. Πολύ καλά νούμερα, που έφεραν και το επόμενο βήμα στην καριέρα του, μακριά βέβαια από την Πορτογαλία.

Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Το 2013, τον απέκτησε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Με τη φανέλα της κροατικής ομάδας τέθηκε μάλιστα αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League, με τους Πειραιώτες να νικούν 0-1 στο "Μαξιμίρ" με γκολ του Ιντέγε και με 2-1 στο Φάληρο χάρη σε ισάριθμα γκολ του Φελίπε Πάρντο. Στο πρώτο ματς έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, ενώ δεν ήταν στην αναμέτρηση στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Πάντως, τα νούμερά του αριστεροπόδαρου εξτρέμ, ο οποίος παίζει στα δεξιά κατά κύριο λόγο, ήταν τρομερά στην κροατική ομάδα. Σε σύνολο 196 συμμετοχών, βρήκε 86 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ μέτρησε και 54 ασίστ. Εξαιρετικές επιδόσεις με την Ντινάμο, γι' αυτό και η Νότιγχαμ αποφάσισε να δώσει 3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ

Η αλήθεια είναι πως η Φόρεστ θα περίμενε πολλά περισσότερα από τον ίδιο την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όμως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν, έχοντας θέματα και με το γόνατό του. Γι' αυτό άλλωστε και μέτρησε μόλις οκτώ εμφανίσεις, οι έξι εξ αυτών στην Championship, όπου σημείωσε και δυο τέρματα.

Το ένα κόντρα στη Ρέντινγκ, όπου μάλιστα χάρισε και τη νίκη στην ομάδα του με 1-0, ενώ μια εβδομάδα μετά σκόραρε στο 2-2 με τη Γουίγκαν. Οι οκώ συμμετοχές του ήταν κόντρα σε Γουέστ Μπρομ, Ρέντινγκ, Γουίγκαν, Μπέρμιγχαμ, Νόριτς, Μπόλτον, Μπέρι και Μπέρτον Άλμπιον.

ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟ 2017

Όπως αποκάλυψε μάλιστα το "24ο Ευαγγέλιο", το καλοκαίρι του 2017 είχε πει "όχι" στο να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, παρ' ότι τότε οι ερυθρόλευκοι τα είχαν βρει σε όλα με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Βέβαια. ένα χρόνο μετά πήγε στη Φόρεστ, απόδειξη του πόσο τον πιστεύουν στο σκάουτινγκ και όχι μόνο του Ολυμπιακού. Με δυο χρόνια καθυστέρηση, λοιπόν, ο Αλγερινός θα φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού, αφήνοντας την Αγγλία για την Ελλάδα.

ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

Ο 31χρονος Σουντανί είναι ένας εξτρέμ που εχει το γκολ και μπορεί να παίξει τόσο στα άκρα, όσο και στην κορυφή της επίθεσης. Να τονιστεί, δε, πως είναι 49 φορές διεθνής με την εθνική Αλγερίας, μετρώντας 22 γκολ και είναι έκτος στη λίστα με τους σκόρερ στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα το 2011, συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας, όπως και στα Κύπελλα Εθνών Αφρικής το 2013 και το 2015. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα της εθνικής Αλγερίας στις 4/6/2011 στην ήττα με 4-0 από το Μαρόκο, μπαίνοντας αλλαγή στο 71ο λεπτό αντί του Ραφίκ Τζεμπούρ.

Photo Credits: AP Photo/Darko Bandic

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ