ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Σκληρός αντίπαλος για τη Μπασακσεχίρ ο Ολυμπιακός"

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ρεπόρτερ της Μπασακσεχίρ στο πρακτορείο ειδήσεων "Anadolu", Χιλμί Σεβέρ, μιλάει στο Sport24.gr και μεταφέρει την άποψη των οπαδών και των παικτών της τουρκικής ομάδας για τον αντίπαλό τους, Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Τετάρτης (7/8, 20.45), στον πρώτο αγώνα για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Με... φόρα από την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν, οι "ερυθρόλευκοι" θα επιδιώξουν να αποσπάσουν σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Φάληρο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ

Το Sport24.gr βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και συζήτησε με τον ρεπόρτερ της Μπασακσεχίρ στο πρακτορείο ειδήσεων "Anadolu", Χιλμί Σεβέρ. Ο Τούρκος δημοσιογράφος μετέφερε την άποψη που έχουν για τον Ολυμπιακό οι οπαδοί της Μπασάκ, αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Όπως κατέστησε σαφές, δεν υπάρχει η παραμικρή δόση υποτίμησης απέναντι στους "ερυθρόλευκους", για τους οποίους γίνεται λόγος για έναν "σοβαρό και σκληρό αντίπαλο".

Ποια είναι η άποψη που έχουν οι οπαδοί της Μπασακσεχίρ για τον Ολυμπιακό; Νιώθουν ότι αποτελεί το φαβορί ή πιστεύουν ότι η δική τους ομάδα έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στα playoffs του Champions League;

"Κατ' αρχήν θα πρέπει να σου πω ότι η Μπασακσεχίρ δεν έχει φανατικό κοινό. Είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και δεν έχει μεγάλο αριθμό υποστηρικτών. Είναι σύλλογος που με τον καιρό, όμως, μεγαλώνει όλο και περισσότερο και κερδίζει οπαδούς με τις πορείες που κάνει στην Τουρκία, αλλά και με τις εξόδους στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, φυσικά και πιστεύουν ότι η ομάδα τους είναι ένα γκρουπ ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, που μπορούν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Γνωρίζουν από την άλλη, ότι η ελληνική ομάδα είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις".

Τι πιστεύουν οι παίκτες της Μπασακσεχίρ για τον Ολυμπιακό; Τι γνώμη θεωρείς πως έχουν σχηματίσει;

"Όλοι οι ποδοσφαιριστές της Μπασακσεχίρ ξέρουν καλά ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ σοβαρός και σκληρός αντίπαλος. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποτίμησης του Ολυμπιακού. Τον σέβονται, αλλά γνωρίζουν κιόλας ότι έχουν πιθανότητες να προκριθούν".

Τι παιχνίδι περιμένεις να δεις από τη Μπασακσεχίρ;

"Ο προηγούμενος προπονητής, Αμπντουλάχ Αβτσί, επεδίωκε να έχει η ομάδα του την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο νέος τεχνικός, Οκάν Μπουρούκ, θα κληθεί να κοουτσάρει τη Μπασάκ στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι. Θεωρούμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά πράγματα στο κομμάτι της τακτικής".

Ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού θεωρείς ότι "ανησυχούν" περισσότερο τη Μπασακσεχίρ;

"Όλοι όσοι ασχολούνται με το τουρκικό ποδόσφαιρο γνωρίζουν πολύ καλά τον Ματιέ Βαλμπουενά. Οι πάσες του, τα σουτ και το ταλέντο του μπορούν να κάνουν τη διαφορά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα".

Το γεγονός ότι ο αγώνας της Μπασακσεχίρ, μιας ομάδας από την Τουρκία, είναι απέναντι σε ελληνική ομάδα προκαλεί κάποιο είδος ανησυχίας;

"Δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη. Η Μπασακσεχίρ είναι μια ομάδα που διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Ρομπίνιο, ο Ντεμπά Μπα, ο Αρντά Τουράν, που μπορούν να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις".

Ο Ρομπίνιο αντιμετώπισε ενοχλήσεις μετά το φιλικό της ΑΕΚ με τη Μπασακσεχίρ. Θα είναι έτοιμος;

"Είναι 100% έτοιμος. Δούλεψε πολύ σκληρά στην προετοιμασία και έδωσε αρκετά φιλικά παιχνίδια. Το μοναδικό πρόβλημα για τη Μπασακσεχίρ είναι ο Επουρεάνου, ο οποίος εξακολουθεί να είναι τραυματίας. Και μιλάμε για τον παίκτη - κλειδί της άμυνας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Χαμηλοί τόνοι και καλό κλίμα στην ερυθρόλευκη πτήση
Ολυμπιακός: Γι' αυτό έμεινε εκτός ο Κούτρης
Όσκαρ Τρέχο: Το πουλέν των Τσόρι και Ιμπαγάσα για τον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ