ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα το καλοκαίρι: "Κι άλλο αριστερό μπακ; Αφού έχω τον Σαλίνο"!

Σίλβα το καλοκαίρι: "Κι άλλο αριστερό μπακ; Αφού έχω τον Σαλίνο"!
INTIME SPORTS

Τρελό αποκαλούσαν τον Πορτογάλο τεχνικό, όταν έλεγε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας ότι βολεύεται και με τον Βραζιλιάνο στο αριστερό άκρο της άμυνας ως "μπακ απ" του Μαζουακού.

Ο Σίλβα δικαιώθηκε με Ντουρμάζ, δικαιώθηκε με Φορτούνη, δικαιώθηκε με Κασάμι, δικαιώθηκε και με... Σαλίνο! Σε όλη την προετοιμασία ο Αρτούρ Μαζουακού ήταν... αλλού. Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έπαιζε φιλικά στην Ολλανδία, εκείνος έβγαινε στις ιταλικές εφημερίδες και δήλωνε ότι θέλει να πάει στο Καμπιονάτο.

Μοιραία είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι ο Γάλλος αργά ή γρήγορα θα ετοίμαζε βαλίτσες για άλλες πολιτείες. Την ίδια ώρα ο Μάρκο Σίλβα βλέποντας τον Μαζουακού να μην “γκαζώνει” στην προετοιμασία (είχε και έναν μικροτραυματισμό), επιστράτευε στα φιλικά τον Σαλίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Βραζιλιάνος τελικά μόνο κακός δεν ήταν. Και με την Τβέντε, και σε εκείνο το μεγάλο φιλικό με την Φέγενορντ στην Ρότερνταμ, ο Σαλίνο έκανε τον προπονητή του να τρίβει τα χέρια του!

Τι συνέβη όμως στην καλοκαιρινή προετοιμασία και ο Σίλβα “τρέλανε” κόσμο; Όταν είχε ερωτηθεί από ανθρώπους του Ολυμπιακού για το αν χρειάζεται κι άλλο αριστερό μπακ η ομάδα, η απάντηση που είχε δώσει ήταν η εξής: “Κι άλλο αριστερό μπακ; Έχουμε τον Μαζουακού και τον... Σαλίνο. Είμαι οκ”. Άφηνε παράθυρο για απόκτηση ποδοσφαιριστή στη συγκεκριμένη θέση μόνο αν έφευγε ο Αρτούρ. Τότε ναι, θα ζητούσε αριστερό μπακ...

Όταν λοιπόν είχε διαρρεύσει προς τον Τύπο η απάντηση του Πορτογάλου τεχνικού, αρκετοί τον πέρασαν για τρελό. Για να κάνουμε και την αυτοκριτική μας, κι εμείς οι απεσταλμένοι στην προετοιμασία κρατούσαμε τις επιφυλάξεις μας, γιατί ναι μεν ο Σαλίνο είναι φιλότιμος, εργαλείο, στρατιώτης, μαχητής και οποιαδήποτε άλλη “ταμπέλα” μπορείτε να του βάλετε, αλλά φτάνουν όλα αυτά για να παίξει με ανάποδο πόδι σε μία θέση που όπως μας είχε αποκαλύψει το ίδιο το παιδί δεν ένιωθε και τόσο καλά;

Όταν είχε ερωτηθεί ο Σαλίνο μετά από εκείνο το παιχνίδι του Ρότερνταμ με την Φέγενορντ, η απάντηση που μας είχε δώσει ήταν ότι “τώρα προσπαθώ να προσαρμοστώ και να την μάθω τη θέση”. Είχε χρησιμοποιηθεί αριστερά και σε κάποια ελάχιστα ματς στην Μπράγκα. Αλλά άλλο να παίζει η Μπράγκα με την Γκιμαράες και με την Εστορίλ, και άλλο κόντρα στην... Άρσεναλ μέσα στο Εμιρέιτς έχοντας απέναντί του τον “διάολο” που λέγεται Τσάμπερλεϊν.

Ο Σίλβα λοιπόν καλοκαιριάτικα τον δοκίμασε, τον “τέσταρε”, τον πέρασε από κόσκινο και κατέληξε ότι του “κάνει”. Το πιο ωραίο σκηνικό όμως έχει εκτυλιχθεί λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Ο κόουτς τον είχε πιάσει και του είχε... ξηγηθεί. Του είχε τονίσει ότι οι Ελαμπντελαουί και Μαζουακού είναι οι πρώτες του επιλογές για τα άκρα, αλλά αυτό δεν σήμαινε και τίποτα. Του είχε ξεκαθαρίσει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει στην πορεία, αν δει έναν από τους δύο να μην αποδίδει στα επίπεδα που έχει θέσει ο Πορτογάλος!

Γενικότερα λοιπόν ο νεαρός τεχνικός των Πειραιωτών θεωρεί τον Σαλίνο ως έναν “άσο” από το μανίκι του. Το γεγονός ότι του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει από το πουθενά στα χαφ κόντρα στην Μπάγερν αποδεικνύει πολλά. Όπως αποδεικνύει πολλά και το ότι άφησε έξω τον Μαζουακού για να περάσει τον Σαλίνο στο Λονδίνο. Να λοιπόν που μετά από σχεδόν δύο μήνες, από εκείνη την ατάκα που είχε... τρελάνει κόσμο ότι “έχω τον Σαλίνο για αριστερό μπακ”, ο Σίλβα έχει κάθε λόγο πλέον να αισθάνεται δικαιωμένος.

Ο Σεμπά και ο τέταρτος εξτρέμ... Ερνάνι!

Στο Ρέντη αυτό που λένε για τον Σίλβα είναι ότι πρόκειται για έναν προπονητή που δεν είναι σε καμία περίπτωση άδικος με τους ποδοσφαιριστές του. Πάρτε για παράδειγμα τον Ερνάνι. Από την πρώτη μέρα που υπέγραψε στον Ολυμπιακό, είχε ζητήσει από τη διοίκηση την απόκτησή του. Τελικά έγινε κάτοικος Πειραιά στο... παρά ένα των μεταγραφών.

Ενδιάμεσα είχαν αποκτηθεί οι Πάρντο και Σεμπά. Επίσης, έβγαλε από τη “ναφθαλίνη” και τον Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Ερνάνι αυτή τη στιγμή είναι ο... τέταρτος εξτρέμ στο μυαλό του Σίλβα. Όποιος έζησε από κοντά τον χθεσινό (29/9) θρίαμβο είδε έναν Σίλβα έξαλλο προς τα τελειώματα. Ο λόγος; Επειδή ο Ερνάνι δεν επέστρεφε πίσω για να δώσει βοήθειες. Έπρεπε να του μπήξει τις φωνές για να τον υποχρεώσει να βοηθήσει ανασταλτικά στο τελευταίο πεντάλεπτο όπου πίεζε η Άρσεναλ να ισοφαρίσει! Όσο λοιπόν δεν προσαρμόζεται στο πλάνο της ομάδας ο Πορτογάλος “ζογκλέρ”, όλο και περισσότερο θα βλέπει την ενδεκάδα από... απόσταση.

Όσο για τον Σεμπά; Από την Εστορίλ στα “σαλόνια” του Εμιρέιτς! Πού να το φανταζόταν ο νεαρός Βραζιλιάνος ότι θα έμπαινε στο “σπίτι” της Άρσεναλ και μία δική του προσπάθεια θα αποτελούσε τηναφετηρία για να πετύχει ο Ολυμπιακός το τρίτο και νικηφόρο γκολ μέσα στο Λονδίνο. Ναι, όλα τα φώτα έπεσαν στον Καμπιάσο που είχε το καθαρό μυαλό να απλώσει το παιχνίδι δεξιά στον Πάρντο. Ναι, σημαντικό μερίδιο από την “πίτα” της επιτυχίας του 2-3 πάει καιστον Κολομβιανό εξτρέμ που είχε την ψυχραιμία να γυρίσει στον Φινμπόγκασον. Ναι,ο Ισλανδός παίρνει τη "μερίδα του λέοντος"επειδή έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά,όμως το πρώτο αλαλούμ στην λονδρέζικη άμυνα το προκάλεσε ο Σεμπά που “άδειασε” όλη τη δεξιά πλευρά της Άρσεναλ.

Από τον Σεμπά ο Σίλβα έχει κι άλλεςαπαιτήσεις. Στο Εμιρέιτς, είχε συμμετοχή στο ανασταλτικό κομμάτι, πρόσφερε πολλές βοήθειες στον Σαλίνο, αλλά να ξέρετε ότι ο Πορτογάλος τον θέλει πιο “αγριεμένο” επιθετικά. Ο πρώην παίκτης της Εστορίλ δείχνει “μαγκωμένος” και ίσως εκείνη η ενέργειά του στο ξεκίνημα του τρίτου γκολ να τον... ξεμπλοκάρει και να τον απελευθερώσει για τα καλά.

*** Όλη την προηγούμενη εβδομάδα από το Ρέντη διέρρεε ότι ο Καμπιάσο δεν είναι για πάνω από 60-70 λεπτά. Ο Αργεντινός έτρεξε γύρω στα11χιλιόμετρα για πάνω από 94 λεπτά! Δεν έλεγαν ψέματα από το Ρέντη. Όντως, ο Καμπιάσο ακόμα δεν βρίσκεται στο 100%. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος του Οκτωβρίου, πιστεύουν μέσα στην ομάδα ότι ο 35χρονος άσος θα βρίσκεται σε ακόμα καλύτερη κατάσταση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ