ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Πανέτοιμοι με Παναθηναϊκό"

Σίλβα: "Πανέτοιμοι με Παναθηναϊκό"
Σίλβα INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, υποστήριξε πως η ομάδα του θα είναι απολύτως έτοιμη για τυο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ χαρακτήρισε ευεργετική τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Για την απόφασή του να μην χρησιμοποιήσει τον Εστέμπαν Καμπιάσο στο νικηφόρο ματς με τον Ηρακλή αναφέρθηκε ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου. Ο Πορτογάλος σχολίασε τη διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ απάντησε στα εγκωμιαστικά σχόλια από τον τεχνικό του Γηραιού, Νίκο Παπαδόπουλο.

-Πέρα από το σχόλιο που θα θέλαμε να μας κάνετε για το παιχνίδι, η διακοπή είναι ευεργετική για τον Ολυμπιακό; Μιας και φαίνεται να υπάρχει κόπωση, όσο κι αν εσείς αποφεύγετε να μιλάτε για κόπωση;

"Δεν θα σας κρύψω ότι η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλά ματς σερί και παρόλο που έχουμε πετύχει πολλές νίκες που βοηθούν, το γεγονός ότι θα έχουμε μία εβδομάδα να ξεκουραστούμε είναι θετικό. Υπάρχουν παίκτες, παρόλο που κάναμε ροτέισον σε ορισμένα ματς, που έπαιξαν 90 λεπτά και θα είναι καλό να έχουν λίγο χρόνο να ξεκουραστούν. Θα είναι θετικό για τους τραυματίες να προχωρήσει η αποκατάστασή τους. Δεν σας κρύβω ότι ενώ εμείς συνεχίζουμε με νίκες και είμαστε ικανοποιημένοι, είναι θετικό το ότι έρχεται η διακοπή".

-Μετά τη διακοπή υπάρχει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει ήδη στο μυαλό σας το συγκεκριμένο ντέρμπι;

"Η αλήθεια είναι πώς έχω ξαναπαίξει σε ντέρμπι με την Σπόρτινγκ και είμαι πανέτοιμος για να το επαναλάβω. Είναι πανέτοιμη η ομάδα μας για το ντέρμπι. Η προετοιμασία δεν θα ξεκινήσει ακόμα, γιατί κάθε ομάδα θέλει όλους τους ποδοσφαιριστές. Αυτή την εβδομάδα δεν θα τους έχουμε όλους μαζί μας. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα και αυτό θα γίνει τρεις-τέσσερις μέρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι. Θα είμαστε παρόντες τότε και θα είμαστε πανέτοιμοι".

-Βλέπουμε να ζητάει πράγματα ο Ολυμπιακός 90 λεπτά είτε παίζει στο Λονδίνο, είτε με τον Ηρακλή. Πόσο δύσκολο είναι να το μεταφέρετε αυτό στους παίκτες και ποιο είναι το μυστικό;

"Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή και έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Δουλεύουμε πάρα πολύ και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ματς. Αναγνωρίζω ότι σήμερα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αλλά μετά από ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθειά τους και μυστικό δεν υπάρχει άλλο εκτός από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται".

-Έπαιξαν πάλι οι Μιλιβόγεβιτς – Κασάμι και Φορτούνης, αλλά δεν έπαιξε ο Καμπιάσο. Είναι θέμα ετοιμότητα που δεν χρησιμοποιήθηκε ο Αργεντινός;

"Όχι, είναι καθαρά απόφαση του προπονητή. Σήμερα έπαιξαν τέσσερις διαφορετικοί από το προηγούμενο ματς και είχα αποφασίσει ότι δεν θα γίνει καμία άλλη αλλαγή. Όσοι έπαιξαν στον άξονα ήταν άψογοι, ιδιαίτερα ο Κασάμι που ήταν από τους καλύτερους του αγώνα και δεν βρήκα τον λόγο να τον αντικαταστήσω. Ηταν θέμα τεχνικής άποψης".

-Ο προπονητής του Ηρακλή είπε ότι είναι τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν προπονητές όπως ο Μάρκο Σίλβα. Θα θέλαμε ένα σχόλιο...

"Ευχαριστώ πολύ για τα λόγια του τον προπονητή του Ηρακλή. Είναι σημαντικό να μιλάει ένας συνάδελφος για εμένα και για την ομάδα. Ο Ηρακλής μας δημιούργησε δυσκολίες, το παιχνίδι δεν πήγε καλά από δική μας πλευρά. Είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα που μας δημιούργησε προβλήματα. Εχει οργανωμένη άμυνα. Σε σχέση με το μέλλον, από αύριο θα ξεκουραστούμε και από Τετάρτη ξαναξεκινάει η δουλειά. Αυτή είναι η σκέψη μου, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του Μαϊου".

-Είδαμε τον Ντα Κόστα με τον Πλατανιά να μην είναι καθόλου καλός, αλλά σήμερα πατούσε γερά. Θεωρείτε ότι βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του;

"Καταλαβαίνω την ερώτησή σας. Θέλω να πω ότι όταν ήρθε ο Μανουέλ, μας έδειξε το επίπεδό του, και ότι είναι χρήσιμος και θα μας βοηθούσε. Τραυματίστηκε, άργησε να επανέλθει στην κατάσταση πριν το ντραυματισμό του. Με τον Πλατανιά έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμος. Από τότε έχουν περάσει μέρες, βρίσκει την παλιά φυσική του κατάσταση και το επίπεδό του. Είμαστε ικανοποιημένοι και σίγουροι ότι θα βελτιώνεται και θα μας βοηθήσει στο μέλλον".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ