ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Οι παίκτες με τα ερυθρόλευκα είναι οι καλύτεροι"

Σίλβα: "Οι παίκτες με τα ερυθρόλευκα είναι οι καλύτεροι"
Σίλβα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκο Σίλβα τόνισε πως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν θα κριθεί μόνο στο πάθος, αλλά και στην εξυπνάδα και την ηρεμία. Τι είπε για τον Στραματσόνι.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Κυριακής και ο Μάρκο Σίλβα μίλησε στην NOVA για το παιχνίδι. Ο Πορτογάλος σχολίασε που θα κριθεί το ματς και σχολίασε τους Στραματσόνι, Ζέκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Κύριε Σίλβα, έχοντας κατακτήσει ο Ολυμπιακός τον τίτλο του πρωταθλητή, ποια είναι η σημασία του ντέρμπι για εσάς και τους ποδοσφαιριστές σας;

«Είναι αλήθεια πως έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όμως, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Για αυτό παίζουμε πάντα για τη νίκη. Επίσης, δε θα το κρύψουμε καθώς είναι γνωστό πως είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τους φιλάθλους μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, για εμάς να κερδίσουμε. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Να συνεχίσουμε με νίκες εντός έδρας, γιατί μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μας. Παρόλο που έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα χάρη στη μεγάλη αξία της ομάδας μας, θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες».

Επειδή το προηγούμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό διεξήχθη πριν από ένα χρόνο, υπάρχει προσμονή στα αποδυτήρια για τη σπουδαία αναμέτρηση;

«Είναι αλήθεια πως έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα από την τελευταία φορά που αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το τελευταίο ντέρμπι δεν πραγματοποιήθηκε, παρόλο που και εμείς το θέλαμε και από ότι γνωρίζουμε και οι προπονητές του Παναθηναϊκού το ήθελαν. Είναι, λοιπόν, μεγάλο το διάστημα. Όμως, αυτό δε σημαίνει πως υπάρχει μεγαλύτερη επιθυμία ή μεγαλύτερη προσμονή για αυτό το παιχνίδι. Εμείς πάντα έχουμε όρεξη να παίξουμε και θέλουμε να κερδίσουμε. Αυτό δεν αλλάζει από το ποιος είναι ο αντίπαλος. Πάντα η ομάδα μας πηγαίνει με την επιθυμία να κερδίσει σε κάθε αγώνα. Φυσικά αυτός είναι ένας αρκετά δύσκολος αγώνας, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αξίζει το σεβασμό μας. Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε να το κερδίσουμε γιατί πάνω από όλα θέλουμε να αποδείξουμε για ποιον λόγο είμαστε πρωταθλητές. Είμαστε, λοιπόν, γεμάτοι όρεξη και ανυπομονησία για το παιχνίδι αυτό, γιατί είναι η ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα και μας αξίζει να κερδίσουμε».

Σας προβληματίζει η αγωνιστική απραξία δέκα ημερών της ομάδα σας;

«Δεν κρύβω πως είναι πολύ καλύτερο να παίζεις όλα τα παιχνίδια κάθε εβδομάδα για να μην πέφτει η ένταση. Αυτό, όμως, έχει συμβεί ξανά πολλές φορές πριν σημαντικά παιχνίδια να έχουμε κενό στο πρόγραμμα. Έχει συμβεί ξανά να έχουμε κενά στο πρωτάθλημα και ανάμεσα σε δύσκολο πρόγραμμα να υπάρχουν παύσεις.

Αυτό όμως δεν αλλάζει και δεν μας απασχολεί. Εμείς θα είμαστε πανέτοιμοι για το παιχνίδι, παρόλο που δεν παίξαμε με τον Ηρακλή. Ξέρουμε απόλυτα τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι και έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας ότι θα δώσει την απάντηση που χρειάζεται. Θα είμαστε μία δυνατή ομάδα. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Να βάλουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας, ώστε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Οι παίκτες μας να είναι συγκεντρωμένοι όπως είναι πάντα. Η ομάδα μας είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό το δύσκολο παιχνίδι».

Ο κύριος Στραματσόνι δήλωσε πως σε αυτούς τους αγώνες μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ψυχή σε σχέση με τα συστήματα, την τακτική. Ποια είναι η δική σας γνώμη;

«Εν μέρει συμφωνώ, γιατί σε τέτοιου είδους παιχνίδια, οι προπονητές θέλουν να δώσουν κίνητρο στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους. Θέλουν να τους εμψυχώσουν γιατί πραγματικά πρόκειται για σημαντικά παιχνίδια για τους φιλάθλους. Εν μέρει συμφωνώ, εν μέρει όχι. Γιατί πιστεύω ότι στα παιχνίδια αυτά χρειάζεται και η εξυπνάδα, χρειάζεται το καθαρό μυαλό, ηρεμία. Και εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Προσπαθώ να περάσω στους ποδοσφαιριστές μου να είναι ήρεμοι, ψύχραιμοι, να έχουν υπομονή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Να μην παρασύρονται από το περιβάλλον. Αυτό είναι σημαντικό. Εμείς είμαστε σίγουροι πως η ομάδα μας θα παίξει με ψυχή γιατί πάντα το κάνει. Όμως, επίσης χρειαζόμαστε εξυπνάδα και ψυχραιμία γιατί σε τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Συμφωνώ με αυτό που είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Χρειάζεται ψυχή, χρειάζεται ένταση. Όμως, επίσης χρειάζεται η εξυπνάδα και πάνω από όλα η ποιότητα της ομάδας την οποία πιστεύουμε ότι έχουμε».

Θα ήθελα το σχόλιο σας για τον Αντρέα Στραματσόνι. Τι γνώμη έχετε σχηματίσει όσο διάστημα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάποια ιδιαίτερα άποψη, όπως συνήθως δεν έχω για τους αντίπαλους προπονητές. Είναι ένας προπονητής που έχει κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχει προετοιμάσει την ομάδα του με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει τη ζωή μας δύσκολη όταν θα τον αντιμετωπίσουμε. Είναι ένας συνάδελφος ο οποίος θα έχει πάντα το σεβασμό μου. Και εκείνος έχει δείξει το σεβασμό του προς το πρόσωπό μου όταν έχουμε συναντηθεί. Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει. Σίγουρα, όμως, είναι ένας προπονητής που θέλει να κερδίσει. Το ίδιο θέλουμε και εμείς. Θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε μία καλύτερη ομάδα με καλύτερη ποιότητα. Και θέλουμε να το αποδείξουμε αυτό μέσα στον αγώνα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση. Όμως, σίγουρα θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε καλύτεροι».

Υπάρχει κάποιος παίκτης του Παναθηναϊκού που θα θέλατε στον Ολυμπιακό;

«Όχι, από τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που θα τον ήθελα στην ομάδα μου. Πιστεύω πως η ομάδα μας έχει πραγματικά τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από άλλους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές που φοράνε τα ερυθρόλευκα, είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν. Για αυτό έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα. Για αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες μέχρι το τέλος. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ. Για να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Θα θέλαμε πάρα πολύ να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε και το κύπελλο. Αλλά δυστυχώς δε μας δόθηκε η ευκαιρία».

Με τον Ζέκα είχατε ή έχετε κάποια επαφή στο διάστημα της κοινής σας παρουσίας στην Ελλάδα;

«Όχι, δεν έχουμε επαφές. Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε όταν πήγαμε στην έδρα τους για να αγωνιστούμε. Όμως, γενικότερα δεν έχουμε άλλες σχέσεις. Είναι φυσιολογικό καθώς εκείνος παίζει σε άλλη ομάδα και εμείς βρισκόμαστε εδώ. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη επαφή και το βρίσκω φυσιολογικό».

Ολοκληρώνοντας, θα θέλατε να στείλετε και ένα μήνυμα προς τον κόσμο που θα βρεθεί την Κυριακή το βράδυ στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου;

«Πρόκειται για μία περίεργη εβδομάδα, αυτή που πέρασε, για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διεκόπη ο αγώνας μας με τον ΠΑΟΚ εξαιτίας των επεισοδίων και στη συνέχεια δεν είχαμε αγώνα να παίξουμε την επόμενη αγωνιστική. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται καλά παραδείγματα από την παρουσία των φιλάθλων. Έχει την ανάγκη να δείξουμε άψογη συμπεριφορά. Και καθώς οι φίλαθλοί μας έχουν δείξει στο παρελθόν άψογη συμπεριφορά μέσα στο Καραϊσκάκη, θέλουμε να τους ζητήσουμε ακόμη μία φορά να είναι τόσο σωστοί και άψογοι. Να υποστηρίξουν την ομάδα τους με τον καλύτερο τρόπο. Και να δώσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ