ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σίλβα: "Με τον κόσμο μας για την πρόκριση"

Σίλβα: "Με τον κόσμο μας για την πρόκριση"
INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Σίλβα αναγνώρισε την ανωτερότητα της Μπάγερν και το δίκαιο της ήττας του Ολυμπιακού στο Μόναχο, τονίζοντας ότι πλέον η πρόκριση περνά από το "Γ. Καραϊσκάκης" στο τελευταίο ματς των ομίλων κόντρα στην Άρσεναλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού μετά την ήττα των Πειραιωτών από την Μπάγερν στο Μόναχο:

Είναι μία ήττα εντός προγράμματος, κανείς δεν μπορεί να πει στον Ολυμπιακό "γιατί χάσατε". Παρόλα αυτά, είστε με κάτι εκνευρισμένος;

"Κατ' αρχήν θέλω να πω ότι αυτή η ήττα ήταν δίκαιη. Η Μπάγερν ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό. Είναι μία ομάδα που είναι από τις καλύτερες στον κόσμο και για αυτό κερδίζει όλους τους αντιπάλους.

Όσον αφορά στην ερώτησή σας, σίγουρα ήταν το πιο πιθανό αποτέλεσμα η ήττα μας, όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν και θα τα κρατήσω για τον εαυτό μου και τους παίκτες.

Πρέπει να συζητήσω μαζί τους. Αναφέρομαι κυρίως στον τρόπο που δεχτήκαμε τα δύο πρώτα γκολ. Δεν θέλαμε να δεχτούμε τα πρώτα δύο γκολ με τον τρόπο που έγιναν. Δεν θα συνεχίσω παραπάνω.

Είναι κάτι που θα τα συζητήσω με τους παίκτες και θέλω να μείνουν στην ομάδα. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο, έτσι είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Υπήρχαν πράγματα που πρέπει να λυθούν βεβαίως".

Μήπως δεν σας άρεσε η μη καλή αντίδραση της ομάδας σας μετά την αποβολή του Μπάντστουμπερ; Μήπως περιμένατε κάτι παραπάνω από τους ποδοσφαιριστές σας;

"Καταλαβαίνω την ερώτησή σας. Καταλαβαίνω γιατί έχετε προβληματιστεί. Μετά την αποβολή είχαμε μία καλή ευκαιρία με τον Ιντέγε, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Θέλαμε, αλλά δεν μπορούσαμε. Αν σκοράραμε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για εμάς.

Δεν είχαμε την ικανότητα να το κάνουμε εκείνη τη στιγμή, αλλά σίγουρα περιμέναμε ότι θα κυνηγούσαμε ένα γκολ από εκείνη τη στιγμή. Δεν το πετύχαμε και είναι κάτι από αυτά που θα συζητήσουμε και θα τα διορθώσουμε".

Επειδή ήταν σαφές ότι στην προετοιμασία του παιχνιδιού σας, θα δίνατε έμφαση στα άκρα της Μπάγερν, αλλά στο πρώτο γκολ δώσατε χώρο στην ευθεία. Τραβήχτηκε περισσότερο τελικά η προσοχή στα άκρα και δημιουργήθηκε αυτό το κενό στον άξονα και έβαλε τον αγώνα τελικά σε μία κατεύθυνση, στο 1-0 και στο 2-0;

"Δεν θα σταθώ μόνο στα δύο γκολ, αλλά και στο τρίτο, και στο τέταρτο. Θα ήθελα αν είχαμε δεχτεί όλα αυτά τα γκολ να οφείλονταν στο υψηλό επίπεδο του αντιπάλου και όχι σε δικά μας λάθη.

Ειδικά στο δεύτερο γκολ ήταν δικό μας λάθος και λίγη τύχη που έφερε τον Λεβαντόφσκι σε αυτή τη θέση. Και στο τρίτο γκολ δική μας ήταν η ευθύνη.

Γενικότερα στα γκολ που δεχτήκαμε παίζει ρόλο το επίπεδο του αντιπάλου. Εμείς όμως επιτρέψαμε να γίνει κάτι τέτοιο. Είχαμε προετοιμαστεί διαφορετικά με σκοπό να μπλοκάρουμε όσο μπορούσαμε καλύτερα την ποιότητα του αντιπάλου. Δεν το καταφέραμε και αυτό δεν μας αρέσει".

Μετά τη νίκη της Άρσεναλ πώς βλέπετε το μέλλον του Ολυμπιακού στον όμιλο;

"Για να απαντήσω θα χρησιμοποιήσω μία φράση. Ό,τι έγινε, έγινε. Είναι κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες που περνούν από εδώ. Χάνουν και δέχονται και πολλά γκολ. Είμαστε στη θέση που είμαστε και θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε το τελευταίο ματς με την Αρσεναλ.

Έχουμε σκοπό να διεκδικήσουμε τον βαθμό που χρειαζόμαστε για να προκριθούμε. Είναι κάτι που θα το κάνουμε στην έδρα μας. Υπάρχει αυτό το μικρό πλεονέκτημα το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας. Έχουμε χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τον βαθμό που θα μας δώσει την πρόκριση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ